Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Obserwuję poczynania naszego prezydenta i jestem pod wrażeniem. Odchudził Urząd Miejski ze zbędnych urzędasów (kilkadziesiąt osób), zrezygnował z wiceprezydentów. Podlegli mu prezwsi ze spółek miejskich zrobili podobnie (wyprowadzili je na prostą) Sam nie pobierał kilka miesięcy należnych mu poborów. Tym samym już poprzez to poczynił w skali kilku lat niemałe oszczędności. O czym to świadczy? Ano o tym, że dobro Lubina jest dla niego najważniejsze. W tej chwili dla Lubina najważniejsza jest infrastruktura dla budownictwa i przemysłu i wierzę że nasz prezydent sobie z tym poradzi, bo jeśli nie on to kto?.
Proponuję zatem skończyć z głupim gadaniem (pisaniem) i dopingować prezydenta do działań, które rzeczywiście przysłużą sie dla wszystkich mieszkańców, a nie tylko dla garstki.
50-ciolatek - w Lubinie od 1967 r.
Proponuję zatem skończyć z głupim gadaniem (pisaniem) i dopingować prezydenta do działań, które rzeczywiście przysłużą sie dla wszystkich mieszkańców, a nie tylko dla garstki.
Jasne. A swistak siedzi i zawija je w te sreberka...Sam nie pobierał kilka miesięcy należnych mu poborów.
Początkujący

Weteran

Początkujący

Od znajomego uzyskałem następującą informację.
Administracja publiczna. Rok 2005 - 15.535.791zł, rok 2006 - 15.867.728zł.
Czyli właściwie tyle samo.
Podobno dawniej było mniej wydatków na ten cel, ale na uzyskanie informacji trzeba poczekać.
To mówi o wydatkach urzędu.
Ta osoba twierdzi, że urzędników jest ciągle tyle samo.
Niekoniecznie ci sami.
Jest projekt budżetu na 2006. Niestety na stronie Urzędu nie znalazłem.
Administracja publiczna. Rok 2005 - 15.535.791zł, rok 2006 - 15.867.728zł.
Czyli właściwie tyle samo.
Podobno dawniej było mniej wydatków na ten cel, ale na uzyskanie informacji trzeba poczekać.
To mówi o wydatkach urzędu.
Ta osoba twierdzi, że urzędników jest ciągle tyle samo.
Niekoniecznie ci sami.
Jest projekt budżetu na 2006. Niestety na stronie Urzędu nie znalazłem.
August Oktawian
Maniak

emes to jesteś chyba sam, w swojej ocenie

wiesz niewiem co masz na myśli ale działań "które rzeczywiście przysłużą sie dla wszystkich mieszkańców" jest tak niewiele że ich praktycznie nie widać i to jest problem, lubin tylko traci na jego prezydenturze, a jakbyś chciał naprawdę podyskutować na ten temat a nie tylko wrzucić taki pochwalny temat to byś się zarejestrował, dostawałbyś zawiadomienie że ktoś skomentował twoją wypowiedź, mógłbyś nas wyprowadzać z błędu, itd. - polecamProponuję zatem skończyć z głupim gadaniem (pisaniem) i dopingować prezydenta do działań, które rzeczywiście przysłużą sie dla wszystkich mieszkańców, a nie tylko dla garstki.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

Oktawian August mówi, że jest źle, że urzędników jest więcej ale nie ZNA danych sprzed 2002 roku. BA nie ZNA DANYCH z 2002, 2003, ani 2001. Co dziwne, bo wygląda na człowieka z obozu opozycji;) Skoro wie w innym atku ile zarabiają naczelnicy czy też asystenci itd.
Zastanawiające. Podaje tylko dane finansowe za dwa latka. No pgratulować bazy źródłowej do wygłaszania opinii. Pogratulować.
Fantastyczne jest stwierdzenie "znajomy mi mówił" - czyli "U cioci na imieninach...."
Oktawian August oczywiście zna te dane, ale ich ujawnienie powodowałoby... No właśnie co?
Tomi zwalcza z uporem bulteriera wszystkich którzy osmielą się napisać coś pozytywnego o Lubinie pod rządami RR. Nie dość, że wie sam, to jeszcze prowadzi badania ankietowe - socjologiczne w mieście Lubinie.
Trzymajcie chłopaki tak dalej. Przecież FAKTY i LICZBY to tylko wytwór wyobraźni. Wy ją macie, więc nie musicie ich przyaczać. Liczy się tylko to co uważacie. Bo skoro macie wyobraźnię....
Tomi zarzuca komuś, że wstąpił tu przelotem i wygłosił swoje zdanie - odoosobnione oczywiście na tym forum, ale jakoś do porządku dziennego przechodzi nad manipulacjami ludzi zapisanych tu na stałe.
No i oczywiście nie przeszkadzają mu anonimowe nicki bluzgające na obóz władzy.
Cóż za przepiękna hipokryzja;P
Zastanawiające. Podaje tylko dane finansowe za dwa latka. No pgratulować bazy źródłowej do wygłaszania opinii. Pogratulować.
Fantastyczne jest stwierdzenie "znajomy mi mówił" - czyli "U cioci na imieninach...."
Oktawian August oczywiście zna te dane, ale ich ujawnienie powodowałoby... No właśnie co?
Tomi zwalcza z uporem bulteriera wszystkich którzy osmielą się napisać coś pozytywnego o Lubinie pod rządami RR. Nie dość, że wie sam, to jeszcze prowadzi badania ankietowe - socjologiczne w mieście Lubinie.
Trzymajcie chłopaki tak dalej. Przecież FAKTY i LICZBY to tylko wytwór wyobraźni. Wy ją macie, więc nie musicie ich przyaczać. Liczy się tylko to co uważacie. Bo skoro macie wyobraźnię....
Tomi zarzuca komuś, że wstąpił tu przelotem i wygłosił swoje zdanie - odoosobnione oczywiście na tym forum, ale jakoś do porządku dziennego przechodzi nad manipulacjami ludzi zapisanych tu na stałe.
Maniak

mis21, ręce opadają wiesz, nie porównuj mnie do bulteriera bo to już zajęty przydomek osoby z którą nieżyczę sobie porównania, nie komentuję żadnych danych - jakbyś nie zauważył. jak zwykle przekręcasz to co piszę - nie zarzucam komuś, że wstąpił tu przelotem, tylko zapraszam da stałej dyskusji, "mógłbyś nas wyprowadzać z błędu, itd. - polecam" to są moje słowa wiec nie ściemniaj??? i jeszcze jedno chyba najważniejsze, szczekasz na wszystkich dookoła a nie podajesz żadnych przykładów, na potwierdzenie swoich tez. Jeśli chcesz wymagać od innych to zacznij od siebie, ale merytorycznie,
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

W konkursie na najbardziej zabawny "nick" na tym forum zwycięża Pan Robert Raczyński, używający pseudonimu mis21. Gratuluję.mis21 pisze:Oktawian August mówi, że jest źle, że urzędników jest więcej ale nie ZNA danych sprzed 2002 roku. BA nie ZNA DANYCH z 2002, 2003, ani 2001. Co dziwne, bo wygląda na człowieka z obozu opozycji;) Skoro wie w innym atku ile zarabiają naczelnicy czy też asystenci itd.
Początkujący

Danych z lat wcześniejszych nie znam. Kilka dni może potrwać zanim te dane zdobędę. Z tego co pamiętam to zatrudnienie w urzędzie nie zmniejszyło się, a koszty wzrastały. To trzeba jednak sprawdzić. Mój krytyk też nie podaje żadnych cyfr oprócz gołosłownych stwierdzeń, że wszystko jest cacy.
August Oktawian
Z mojej perspektywy obserwatora tego forum to mis21 wyrazil tutaj dobre zdanie.mis21 pisze:Oktawian August mówi, że jest źle, że urzędników jest więcej ale nie ZNA danych sprzed 2002 roku. BA nie ZNA DANYCH z 2002, 2003, ani 2001. Co dziwne, bo wygląda na człowieka z obozu opozycji;) Skoro wie w innym atku ile zarabiają naczelnicy czy też asystenci itd.
Maniak

Nowy(a) na forum

Witam, i przepraszam, że po raz 1. Mam kilka pytań. Skoro część Urzędu została oddana policji to co się stało z Urzędnikami? Zagęszczono pozostałe biura? Skompresowano powierzchnie dla nich potrzebną? Czy to była tylko manipulacja? Jeżeli tak to na czym polegała? I czy nie jest dobrze, że koszty nie rosną, przecież jak są stałe to one de facto maleją. Zwłaszcza, ze w tym roku koszty zostały zwiększone przez potrójne wybory. W następnym roku przez pojedyncze. I Skąd wiadomo o cyfrach z budżetu 2006 skoro nie można znaleźć ich na stronie urzędu. Więc gdzie można znaleźć? Przepraszam, że tyle pytań na 1 raz.
Bywalec

Mozna znalezc projekt budzetu na 2006 rok.
www.um.lubin.pl
Z lewej strony zakladka "Plany i programy". Na samym dole , jako punkt 13. Część opisowa plus załączniki szczegółowe.
www.um.lubin.pl
Z lewej strony zakladka "Plany i programy". Na samym dole , jako punkt 13. Część opisowa plus załączniki szczegółowe.
Początkujący

Co tu dużo mówić. Urzędników jednak skompresowano. Siedzą teraz znacznie gęściej. Poza tym część siedzi w budynku wodociągów. Tam też siedzi starż miejska. A siedziała w urzędzie. Faktem jest - strażników jest chyba mniej. Dziwne pozostaje to, że koszty są na tym samym poziomie. Pewnie wybrane osoby otrzymują większe premie.
August Oktawian
Informacje
Bing [Bot] » 1 gość