Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Pikiety i walka o bazar

Post autor: KUPIEC »

ZAPOWIADAMY WALKĘ O SWOJE MIEJSCA PRACY
- PIKIETY POD UM
- OFLAGOWANI TARGOWISKA
--ULOTKI DLA MIESZKAŃCÓW LUBINA
- OGŁOSZENIA W MIEJSCACH DO TEGO WYDZIELONYCH

z innego postu o tej samej tematyce, tego samego autora... - ven.

OGŁOSZENIE

KUPCÓW Z TARGOWISKA PRZY UL.KOPERNIKA W LUBINIE

- PROTESTUJEMY PRZCIWKO OGŁOSZENIU PRZETARGU SPRZEDAŻY TERENU NA, KTÓRYM ZNAJDUJE SIĘ TARGOWISKO MIEJSKIE W LUBINIE.
- WNOSIMY O PRZERWANIE PROCEDURY PRZETARGOWEJ, ORAZ O PRZYSTĄPIENIE DO ROZMÓW Z KUPCAMI Z TEGO TARGOWISKA NA TAMAT ODANIA TEGO TERENU NA ICH POTRZEBY.
- JEDNOCZEŚNIE INFORMUJEMY MIESZKAŃCÓW NASZEGO MIASTA, ŻE SYTUACJA KUPCÓW I NOWYCH LOKALIZACJI TARGOWISK PRZEDSTAWIANA PRZEZ PREZYDENTA MIASTA LUBINA POPRZEZ LOKALNE MEDIA JEST MOCNO ”PRZEKOLORYZOWANA”, ”KŁAMLIWA” I NIE DO PRZYJĘCIA.

PROSIMY WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW NASZEGO MIASTA I OKOLIC - WSPIERAJCIE NAS MORALNIE W NASZYCH DĄŻENIACH POZOSTAWIENIA TARGOWISKA MIEJSKIEGO W MIEJSCU, W KTÓRYM JEST, A Z NASZEJ STRONY OBIECUJEMY ZAMIENIĆ TO MIEJSCE PRZY POMOCY WŁODAŻY TEGO MIASTA W ŁADNE I FUNKCJONALNE MIEJSCE ZAKUPÓW.

Z POWAŻANIEM

KUPCY Z TARGOWISKA PRZY UL.KOPERNIKA
KUPIEC
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

No i co z tego ? Ja tam wolę widzieć w miejscu obecnego bazaru coś ciekawszego , jak skupisko obskurnych bud....

Kupcy powinni zacząć o wiele wcześniej działać w obronie swoich interesów wiedząc , że z końcem grudnia 2005 wygasa umowa z nimi zawarta.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: sphere14 »

popieram przedmowce...bazar na Lukasiewicz i bazarki male isedlowe w zupelnosci Wam wystarcza a Ci ludzi ktorzy chodza na bazar jak chca to i beda chodzic na Lukasiewicza...a reszta z Was niech sie stara o lokale w przyszlych galeriach...trzeba w koncu cos zrobic z brzydota tego miasta i pobudowac sklepy z prawdziwego zdarzenia a nie ludzie jezdza na zakupy do wroclawia
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: hugo »

NEVIL pisze:No i co z tego ? Ja tam wolę widzieć w miejscu obecnego bazaru coś ciekawszego , jak skupisko obskurnych bud....

Kupcy powinni zacząć o wiele wcześniej działać w obronie swoich interesów wiedząc , że z końcem grudnia 2005 wygasa umowa z nimi zawarta.
popieram
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

- PIKIETY POD UM
I co to da? To, że zmarnujecie swój czas? Rozmawiałem z bardzo wieloma osobami na temat bazaru i mogę wręcz powiedzieć, że 100% osób chciałoby, aby on stamtąd zniknął bo szpeci miasto, poza tym centrum miasta to nie jest położenie dla targowiska, no może na jakiejś wsi, fakt nie jesteśmy jakąś ogromną metropolią, ale ponad 80tyś mieszkańców to raczej nie wypada ;)
- OFLAGOWANI TARGOWISKA
Yyyy... To jakąś magiczną moc daje?
-ULOTKI DLA MIESZKAŃCÓW LUBINA
- OGŁOSZENIA W MIEJSCACH DO TEGO WYDZIELONYCH
Bardzo chętnie przeczytam taką ulotkę... Co tam będzie napisane? Że bazar to syf, z lotu ptaka wygląda jak slumsy, nie wiem... może jakiś inny chwyt...

A Z NASZEJ STRONY OBIECUJEMY ZAMIENIĆ TO MIEJSCE PRZY POMOCY WŁODAŻY TEGO MIASTA W ŁADNE I FUNKCJONALNE MIEJSCE ZAKUPÓW.
Taaak... a budy pomalujemy w kwiatki...
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

NEVIL,
No i co z tego ? Ja tam wolę widzieć w miejscu obecnego bazaru coś ciekawszego , jak skupisko obskurnych bud....
popieram i dodam że mieliście co najmniej kilka szans na urególowanie tych spraw, żal mi tylko tych co stracą pracę, ale na pewno nie kupców.
A przystąpcie do przetargu wygrajcie i zbudujcie tam (albo gdzie indziej) coś ładnego i po krzyku, ja mam wam mówić jak się interesy robi??
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: czarny »

popieram moich przedmowcow:) ja takze uwazam ze bazar dawno powinien zniknac!!! panowie kupcy juz od kilku lat obiecujecie ze zrobicie cos z tym miejscem i co ??? jak zwykle "Polactwo" modre w obietnicach!!! z tego co wiem juz kilka lat temu jak byl tu "szanowny Lepper" to obiecaliscie ze cos z tym miejscem zrobicei i co zrobiliscie w obronie waszych miejsc pracy??? ja za was odpowiem NIC!!!
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: biskup »

Dla tych co mówią, że nikt nie będzie chodził w inne miejsca. Przecież co to za różnica, kto chce to pójdzie na nowy bazar, a przynajmniej nie będzie tego "syfu" w centrum. Pozdrawiam myślących i normalnych:)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: KUPIEC »

Czy wy rozumiecie co się pisze - kupcy chcą zmodernizować bazar, mieliśmy czas na zmiany i przez 15 lat płaciliśmy gruby szmal za dzierżawę tych obskurnych pawilonów, radni zwlekali obiecywali, Pankiewicz kazał czekać i zostaliśmy na lodzie. Bazary w kilku miejscach to sposób na rozdrobnienie w dużych miastach. Zamiast bazaru postawią hotel lub Galerię - w jednym będą się bawić władze Lubina i KGHM, a w Galeri zakupy będą robić bogacze. Jak myślicie czy osoba zarabiająca 700 zł i mająca dzieci zrobi zakupy w Galeri. Ludzie zastanówcie się.
KUPIEC
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

Według mnie hotelu nie postawią, bo już mamy jeden... dwa... w których można się bawić w imprezy okolicznościowe, więc pewnie (i tak też bym chciał) powstanie galeria...
Zresztą, gdyby był hotel to na pewno nie będzie tak ogromny na cały plac, więc pewnie byłby jakiś deptak zrobiony, drzewka posadzone... gdyby powstalą galeria to i pewnie będzie podobnie... to może być ozdobą miasta i nie będzie odstraszać...

Osoba zarabiające 700zł i mające dzieci... to jeszcze spore zarobki :) Są ludzie, którzy zarabiają mniej.. A w galerii nie zawsze musi być drogo. Są promocje, posezonowe obniżki gdzie można zaa grosze kupić dobrej marki ubrania czy inne rzeczy... A jeśli ktoś by się uparł, to zawsze może się ubrać tanio w ... supermarkecie.. mało ich nie mamy kaufland... tesco... real....
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: czarny »

kupiec w jakim ty swiecie zyjesz ??? obudziles sie wczoraj??? pamietaj jak sam nie zmodernizujesz sobie stoiska to zaden radny za ciebie tego nie zrobi!!! a jezeli chodzi o to czy czlowieka ktory zarabia 700 zl stac na zakupy w galerii to zgadzam sie pewnie nie, ale przeciez w Lubinie nie ma tylko wyboru miedzy galeria a bazarem!!! na kazdym osiedlu sa male sklepiki w ktorych ceny sa porownywalne z tymi na bazarze!!! kiedys czytalem o podobnym problemie w kilku miastach Polski i tam jakos ludzie z podobnych bazarow sie skrzykneli i sami postawili sobie hale ktora teraz nie szpeci miasta i wszyscy sa zadowoleni zarowno kupujacy jak i sprzedajacy !!! widocznie nasza spolecznosc bazarowa umie dzialac razem tylko jezeli trzeba sie skrzyknac na jakas pikiete!!! moim zdaniem juz wystarczajaco dlugo trwa ten spor i teraz trzeba go jakos sensownie rozwiazac, ale nie tak ze bazarowcy zadeklaruja ze za np. za 3 lata bedzie stala hala bo tak ten problem bedzie trawl w nieskonczonosc i nigdy tam nic nie powstanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

KUPIEC pisze:Czy wy rozumiecie co się pisze - kupcy chcą zmodernizować bazar, mieliśmy czas na zmiany i przez 15 lat płaciliśmy gruby szmal za dzierżawę tych obskurnych pawilonów, radni zwlekali obiecywali, Pankiewicz kazał czekać i zostaliśmy na lodzie.
No własnie przez 15 lat płaciliście i juz od kilku lat słyszałem że macie coś z tym bazarem zrobić i co jak dostajecie wypowiedzenie to zaczynacie krzyczeć. Wiem że stracicie prace i jest mi przykro z tego powodu, bo wiem że jest duże bezrobocie. I powiedycie mi jak mona bzl0o gosowac na Pankiewicza. To jest czlowiek nie kompetentny i sami go wzbraliscie. tam powinno byc wszystko tylko nie ten bazar
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: hugo »

vendro pisze:
I co to da? To, że zmarnujecie swój czas? Rozmawiałem z bardzo wieloma osobami na temat bazaru i mogę wręcz powiedzieć, że 100% osób chciałoby, aby on stamtąd zniknął bo szpeci miasto, poza tym centrum miasta to nie jest położenie dla targowiska, no może na jakiejś wsi, fakt nie jesteśmy jakąś ogromną metropolią, ale ponad 80tyś mieszkańców to raczej nie wypada ;)
Dokladnie, bardzo czesto rozmawiam ze znajomymi na ten temat i absolutnie kazdy jest za tym aby nie bylo w tym miejscu bazaru tylko cos konkretniejszego niz ew. hala bazarowa, ktora by ( o ile w ogole ) powstawala przez lata.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

a ja nawet widziałem projekt hali bazarowej na miejscu bazaru, ładna i owszem ale coś się chyba nie dogadaliście to było ponad rok temu i co???? i jak zwykle nic :(
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

Dyskusje prosze kontynuowac TUTAJ

Ten watek zamykam.

:kosa:
Zablokowany