Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

a ja byłem w sobotę na baarze i zrobiłem zakupy, potargowałem sie :) i zapytałem panią sprzedawczynię o przyszłość i dowiedziałem się że teren bazaru kupuje pan urbaniak a bazar będzie tam gdzie defil tylko pan urbaniak (właściciel) musi się zgodzić ciekawe
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: hugo »

Niewiem ile jest w tym prawdy ale ponoc kolo defilu caly czas kraza jacys projektanci, architekci jak i rowniez osoby, ktore chca miec swoje miejsce handlowe w niby powstajacej tam "galeri". ( informacja od osoby, ktora pracuje na terenie bylego defilu )
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

Pan Urbaniak i Pan Brzyzny jedna wielka klika poczytajcie w internecie a prawdy się dowiecie
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

wiemy. co z tego?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: gumbas »

nie marudzić panowie kupcy.trzeba pilnować aby uchwalili pieniądze na modernizację bazaru na Łukasiewicza a nie kombinować z Defilami.Prezydenta za buzię,niech dotrzymuje co obiecał.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

gumbas, to fakt prezio boi się tłumu jak go zaatakujecie w dużej grupie to możecie dużo wyrwać, ale łukasiewicza nie wystarczy, i modernizacja też chyba nie za bardzo bo targowisko na łukasiewicza w miare nowe jest.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

w miedzyczasie powstaly dwa rownolegle watki, ktore pozostawiam do wgladu:
* "Ugoda kupcow z prezydentem"
* "Pikiety i walka o bazar"

Dyskusje na wszelkie tematy/sprawy dotyczace tematu prosze kontynuowac w tym temacie.
Kazdy nowy, rownolegly temat bedzie bezwzglednie usuwany!

:kosa:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: KUPIEC »

Pan Urbaniak jest osobą prywatną, a więc teren jest prywatny- to raczej zmusi większość kupców do przejścia na Łukasiewicza, jednak 07.11.05r. przedstawiciel pana Prezydenta Raczyńskiego zaczoł wycofywać się z obietnic przedstawionych kupcom, znowu zaczyna się walka o swoje - ostrzegam, że może się to skończyć awanturą - pikiety, blokada dróg krajowych, a nawet blokada placu przy ulicy Łukasiewicza. Z powodu braku czasu powiem tylko tyle,że teraz obiecane parkingi na 200 samochodów mają być budowane po powstaniu targowiska, kiedy - nigdy, takie jest nasze zdanie.

[ Dodano: Czw Lis 10, 2005 20:38 ]
Pan Urbaniak jest osobą prywatną więc, może zrobić kupców w konia na tysiące sposobów, więc po co inwestować w jego plac pieniądze.
KUPIEC
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

KUPIEC, to wy niewiedzieliście że prezio obieca wszystko, gorzej z realizacją. I macie dobre zdanie o terminie, :( o urbaniaku no cóż czasy 'dobrych' interesów chyba się kończą (ja tam mu źle nie życzę), jego kolesie odchodzą, więc z kogoś musi żyć :( po prostu bardzo uważajcie :| .
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: KUPIEC »

Informujemy, że bazar będzie istniał w miejscu gdzie się znajduje w tej chwili jeszcze przez min. 4-miesiące, a jest to możliwe dzięki obietnicą Pana Prezydenta Raczyńskiego.
Mamy słowne zapewnienie, że dopuki na Łukasiewicza będą prowadzone prace przygotowawcze pod nowy bazar ( kanalizacja, infrastruktura drogowa, parkingowa) handlowcy mogą zostać na Kopernika. Pozostało nam czekać na potwierdzenie pisemne tych obietnic. Ufamy, że Radni poprą propozycję Pana Prezydenta.

Informujemy również, że powstało nowe nieformalne Stowarzyszenie Kupców Bazarowych w Lubinie.

Więc zapraszamy wszystkich na zakupy minimum do marca.
KUPIEC
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: August Oktawian »

Wątpię aby w 4 miesiące powstała odpowiednia infrastruktua na Łukasiewicza. Warunki są 2. Pieniądze i odpowiednia pogoda na roboty budowlane i ziemne. Idzie zima. Podobno teren bazaru został już sprzedany firmie CCC.
August Oktawian
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: GregPepe »

August Oktawian pisze:... Podobno teren bazaru został już sprzedany firmie CCC.
Ja słyszałemże kupiła go firma URBEX
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Właśnie wrocilem z konferencji prasowej. Teren bazaru kupiła firma CCC FACTORY Sp.z o.o. z Polkowic. Za godzine wkleje wizualizacje projektu Galeria Lubin, ktory ma tam powstać. I jak jestem przeciwny Galerii Rynek tak obiema rękami i obiema nogami podpisuję sie pod tym projektem. Jest świetny według mnie. Zreszta sami zobaczycie.

[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 13:59 ]
Obrazek

Obrazek

[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 14:03 ]
Obrazek

[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 14:04 ]
Obrazek

Po kliknieciu na fotke powinniscie zobaczyć ja w powiekszeniu.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

OMG!
Likwidowac bazar i to natychmiast !
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Kilka danych:
Powierzchnia zabudowy Galerii: 13500m/kw
Powierzchnia zabudowy hotelu: 1200m/kw

Powierzchbnia do wynajęcia: 22500m/kw
Liczba małych sklepów: 48 pow: 6500m/kw
Liczba duzych sklepów: 14 pow 125000m/kw
Powierzchnia supermarketu: 2500m/kw
Całkowita powierzchnia Galerii: 27000m/kw
Całkowita powierzchnia hotelu: 5500m/kw
Liczba miejsc parkingowych - Galeria: 716
Liczba miejsc parkingowych - hotel 121

Reszte poczytajcie sobie tutaj:

OGalerii

Umiescilem cztery fotki - a jest ich kilkanascie. Sa niestety bardzo duze (od 5 do 14 Mb) wiec musze je zmiejszac. Jak chcecie to piszcie - postaram sie je wkleic.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM