Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

ale żubrówka polska :) - zaraz dostaniemy za oftopic :P
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

ale to przeciez nie jest offtopic : >
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

a oferty zgłoszone pod głosowanie mieszkańców,
Nieprzypominam sobie czegoś takiego ?? :|

PS: (OT) a ja wole łódkę, ... bols
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Nieprzypominam sobie czegoś takiego ??
Piotruś, bo tego nie było w lubinie, ale jeśli oferta przetargowa mówi historyczna zabudowa runku to będą raczej ładne projekty a nie potworki i nie przeważy jeden głupi głos tylko większość (o to chozi w demokracji- chyba :) )

andros,
tomi, nie sądzę żeby poszukiwanie złotego środka oraz kwestia smaku były same w sobie niebezpieczne. Wytłumacz mi proszę, w czym upatrujesz to niebezpieczeństwo...
otóż rację masz w tym że poszukiwanie złotego środka jest z gruntu pozytywnym zjawiskiem, kwestia smaku to już jest niebezpieczne, bo dla mnie to jest całkowicie inna sprawa, nie muszę ci chyba przypominać wyglądu galerii w otoczeniu takim a nie innym, no ręce opadają. A prezydent w sierpniu zatwierdził ten projekt, i jedynie konserwator może nam pomóc, i to właśnie miałem na myśli :)
Poza tym zagłosują tylko współcześnie żyjący mieszkańcy, których np. „rajcują” współczesne trendy a złoty środek i kwestia smaku mogą być im zupełnie obojętne...jak rownież ocena historyczna nastepnych pokoleń...(Tak, jak my dzisiaj np. oceniamy ludzi, ktorzy swego czasu podjęli decyzję o wyburzeniu stylowych kamieniczek w naszym rynku).
dobrze jednak w takim wypadku zawsze można powiedzieć tak chciał lud, a politycy są po to żeby wykonywać wolę ludzi (powinni), i pretensje tylko do ludzi taki były czasy ludzie tak chcieli, co innego jak jakiś gość tak chce bo ma wizje z którą my będziemy musieli żyć, to jest dyktat, a czasy takie już przeżyliśmy i wystarczy :!:
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM