Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Coś niespodziewanego to są powidzie, huragany czy tornada a tymczasem chodzi o projekt czegoć na co zostało już prawie wyczyszczone miejsce. Może będzie tak że nie będzie ani baraku ani galerii.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Może będzie tak że nie będzie ani baraku ani galerii.
Tylko co tam będzie ???

A to że nie pokazali to można było spodziewać się tego.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Hmmm...
Ponizej skopiuje częśc korespondencji jaka prowadze z człowiekiem śledzącym podobną inwestycję firmy WOMAK w Rzeszowie. Poczytajcie sobie. Koncowke, dotyczacą innej sprawy oraz imie i nazwisko autora wyciąłem.
Najbardziej znamienne są dwa ostatnie zdania. Pozwoliłem sobie je wytluscic.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam serdecznie!

Dziekuje bardzo za odwiedzenie mojej strony i zainteresowanie.

Może przejdę do konkretów.

Firma Womak obiecywała rozpocząć inwestycję jeszcze we wrześniu 2004 roku. Jednak na przeszkodzie stanęły formalności prawne. Jako, że właścicielem tego terenu była wcześniej firma FRAC /Delikatesy Centrum, obecnie Delikatesy Frac/ miała realizować Centrum Handlowo - Rozrywkowe http://www.slavres.za.pl/multikin.htm . Uzyskała nawet wtedy stosowne pozwolenia na budowę sklepów wielkopowierzchniowych. Jednak podobno z uwagi na wybudowanie dużego centrum handlowego w Stalowej Woli firma ta zrezygnowała z budowy w Rzeszowie. Teren wraz z pozwoleniem na budowę sprzedano firmie Womak.

Firma obiecała wybudowanie nowego Centrum Handlowo - Rozrywkowego. Nawet przedstawiono w lokalnym dodatku Gazety Wyborczej trzy zewnętrzne projekty budynku, po to, aby mieszkańcy wybrali najlepszy. Również ogłoszono konkurs na nazwę. Wygrała nazwa "Galeria Nowy Świat".

W porozumieniu z miastem firma Womak obiecała wybudowanie tunelu pod ulicą Krakowską /krajową 4 (E40)/. Kolejna przeszkoda to budowa parkingu na obecnej pętli autobusowej. Rozpoczęły się protesty okolicznych mieszkańców, że będą mieć za blisko parking. Ale jakoś ta sprawa ucichła i nie wiem jak się zakończyło. W ubiegłym tygodniu jednak media informowały, że w najbliższych tygodniach, jeszcze we wrześniu rozpoczną się prace budowlane. Podobno już wszystkie formalności są załatwione. Róznież przedstawicielstwo firmy dzwoni już do potencjalnych najemców powierzchni handlowej, że budowa powoli rusza z miejsca.

Podobno Womak podpisał umowe z Marketem Alma na wynajem powierzchni. Również na powierzchni 6,5 tys m kw. ma powstać market budowlany. Chodzą po mieście plotki że ma to być Praktiker, jednak to tylko plotki.

Na miejscu budowy narazie nic się nie dzieje. Dwa lata temu wycięto krzaki.

(...)

Polecam się na przyszłośc i pozdrawiam

NN
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Janusz Głowacki »

A może w tym miejscu będzie po prostu fontanna???
Janusz Głowacki
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

no tak to by wiele tłumaczyło, teraz już wiemy jacy to specjaliści, no i potwierdzają się wcześniejsze zarzuty. sphere14, jak myślisz czy to też nie jest sprawa miasta, czy może liczysz, że w Lubinie będzie wyjątkowo?? jak dla mnie to sprawa coraz gorzej pachnie :(
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

czy podoba wam się nowy projekt galerii??
Obrazek
moim zdaniem to ładny projekt, ale absolutnie nie nadaje się do rynku.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

: ) Kolo ratusza, empiku, oblesnych blokow i pseudo-kamieniczek moze wygladac conajmniej groteskowo...
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Mi się podoba. Taka ładna ze szkła :)

Czepiacie się zabudowy naszego rynku, a nie myślicie że nasz ratusz wygląda w nim idiotycznie??:) Bloki, "Galeria" i w środku malutki ratusz (z wielką ilością reklam )
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

To moze wyburzmy Ratusz i postawmy na przykład 130 metrowa wieże? A wlaściwie to Baszta Głogowska tez nie pasuje do bloków - rozwalić ją!

Zastanów się SW nad priorytetami. Myślę ze historia ma jednak przewagę nad nowymi trendami.

P.S. W dzisiejszej "Gazecie Wrocławskiej" jest artykuł na temat Galerii.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

czytałem ten artykuł i cała nadzieja w konserwatorze zabytków moglibyśmy zasypać go mailami żeby czasem nie zmienił zdania, tylko kto zna adres??

ŚW,
Mi się podoba. Taka ładna ze szkła
jest ładna ale nie w rynku!!!! może być w miejscu lub obok bazaru lub gdzie indziej ale nie w rynku litości :placz: :placz: :placz:
Czepiacie się zabudowy naszego rynku, a nie myślicie że nasz ratusz wygląda w nim idiotycznie?? Bloki, "Galeria" i w środku malutki ratusz (z wielką ilością reklam )
nie sądzisz e lepiej powoli naprawiać niż dalej psuć?
jeszcze dwa zdjątka:
Obrazek
Obrazek
i gdzie z tym do rynku?????
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący
Oooooooooooooo

Post autor: August Oktawian »

Kolejny burzyciel Rynku. Autor pewnie bedzie mówił, że jest niezrozumiany. To nie pasuje. Będzie Rynek rozpychało.
August Oktawian
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

a tak wogole to czemu to jesyt galeria "galeria", wiem ze jestesmy miasteczkiem prowincjonalnym ale dla zachowania pozoru ta galeria powinna miec jakas nazwe...

[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 17:17 ]
i czy oby z tego nie wyniknie 2'gi dom towarowy...?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

Taka galeria dała by rade :) Pomijając już zabudowę rynku...
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zapa »

Wszystkie projekty są do niczego ;] może mój wam się spodoba jest prowincjonalny, nawiązuje do nie wiem czego i jest wykonany 100% paint ;-)
Obrazek
Czekam na waszą opinię
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Zapa pisze:Czekam na waszą opinię
Za mało toi-toiów ;-). A w ogóle to słabo Ci wyszła "rozbiórka" starego obiektu ;P
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM