Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Stały bywalec

Coś niespodziewanego to są powidzie, huragany czy tornada a tymczasem chodzi o projekt czegoć na co zostało już prawie wyczyszczone miejsce. Może będzie tak że nie będzie ani baraku ani galerii.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Początkujący

Bywalec

Hmmm...
Ponizej skopiuje częśc korespondencji jaka prowadze z człowiekiem śledzącym podobną inwestycję firmy WOMAK w Rzeszowie. Poczytajcie sobie. Koncowke, dotyczacą innej sprawy oraz imie i nazwisko autora wyciąłem.
Najbardziej znamienne są dwa ostatnie zdania. Pozwoliłem sobie je wytluscic.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam serdecznie!
Dziekuje bardzo za odwiedzenie mojej strony i zainteresowanie.
Może przejdę do konkretów.
Firma Womak obiecywała rozpocząć inwestycję jeszcze we wrześniu 2004 roku. Jednak na przeszkodzie stanęły formalności prawne. Jako, że właścicielem tego terenu była wcześniej firma FRAC /Delikatesy Centrum, obecnie Delikatesy Frac/ miała realizować Centrum Handlowo - Rozrywkowe http://www.slavres.za.pl/multikin.htm . Uzyskała nawet wtedy stosowne pozwolenia na budowę sklepów wielkopowierzchniowych. Jednak podobno z uwagi na wybudowanie dużego centrum handlowego w Stalowej Woli firma ta zrezygnowała z budowy w Rzeszowie. Teren wraz z pozwoleniem na budowę sprzedano firmie Womak.
Firma obiecała wybudowanie nowego Centrum Handlowo - Rozrywkowego. Nawet przedstawiono w lokalnym dodatku Gazety Wyborczej trzy zewnętrzne projekty budynku, po to, aby mieszkańcy wybrali najlepszy. Również ogłoszono konkurs na nazwę. Wygrała nazwa "Galeria Nowy Świat".
W porozumieniu z miastem firma Womak obiecała wybudowanie tunelu pod ulicą Krakowską /krajową 4 (E40)/. Kolejna przeszkoda to budowa parkingu na obecnej pętli autobusowej. Rozpoczęły się protesty okolicznych mieszkańców, że będą mieć za blisko parking. Ale jakoś ta sprawa ucichła i nie wiem jak się zakończyło. W ubiegłym tygodniu jednak media informowały, że w najbliższych tygodniach, jeszcze we wrześniu rozpoczną się prace budowlane. Podobno już wszystkie formalności są załatwione. Róznież przedstawicielstwo firmy dzwoni już do potencjalnych najemców powierzchni handlowej, że budowa powoli rusza z miejsca.
Podobno Womak podpisał umowe z Marketem Alma na wynajem powierzchni. Również na powierzchni 6,5 tys m kw. ma powstać market budowlany. Chodzą po mieście plotki że ma to być Praktiker, jednak to tylko plotki.
Na miejscu budowy narazie nic się nie dzieje. Dwa lata temu wycięto krzaki.
(...)
Polecam się na przyszłośc i pozdrawiam
NN
Ponizej skopiuje częśc korespondencji jaka prowadze z człowiekiem śledzącym podobną inwestycję firmy WOMAK w Rzeszowie. Poczytajcie sobie. Koncowke, dotyczacą innej sprawy oraz imie i nazwisko autora wyciąłem.
Najbardziej znamienne są dwa ostatnie zdania. Pozwoliłem sobie je wytluscic.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam serdecznie!
Dziekuje bardzo za odwiedzenie mojej strony i zainteresowanie.
Może przejdę do konkretów.
Firma Womak obiecywała rozpocząć inwestycję jeszcze we wrześniu 2004 roku. Jednak na przeszkodzie stanęły formalności prawne. Jako, że właścicielem tego terenu była wcześniej firma FRAC /Delikatesy Centrum, obecnie Delikatesy Frac/ miała realizować Centrum Handlowo - Rozrywkowe http://www.slavres.za.pl/multikin.htm . Uzyskała nawet wtedy stosowne pozwolenia na budowę sklepów wielkopowierzchniowych. Jednak podobno z uwagi na wybudowanie dużego centrum handlowego w Stalowej Woli firma ta zrezygnowała z budowy w Rzeszowie. Teren wraz z pozwoleniem na budowę sprzedano firmie Womak.
Firma obiecała wybudowanie nowego Centrum Handlowo - Rozrywkowego. Nawet przedstawiono w lokalnym dodatku Gazety Wyborczej trzy zewnętrzne projekty budynku, po to, aby mieszkańcy wybrali najlepszy. Również ogłoszono konkurs na nazwę. Wygrała nazwa "Galeria Nowy Świat".
W porozumieniu z miastem firma Womak obiecała wybudowanie tunelu pod ulicą Krakowską /krajową 4 (E40)/. Kolejna przeszkoda to budowa parkingu na obecnej pętli autobusowej. Rozpoczęły się protesty okolicznych mieszkańców, że będą mieć za blisko parking. Ale jakoś ta sprawa ucichła i nie wiem jak się zakończyło. W ubiegłym tygodniu jednak media informowały, że w najbliższych tygodniach, jeszcze we wrześniu rozpoczną się prace budowlane. Podobno już wszystkie formalności są załatwione. Róznież przedstawicielstwo firmy dzwoni już do potencjalnych najemców powierzchni handlowej, że budowa powoli rusza z miejsca.
Podobno Womak podpisał umowe z Marketem Alma na wynajem powierzchni. Również na powierzchni 6,5 tys m kw. ma powstać market budowlany. Chodzą po mieście plotki że ma to być Praktiker, jednak to tylko plotki.
Na miejscu budowy narazie nic się nie dzieje. Dwa lata temu wycięto krzaki.
(...)
Polecam się na przyszłośc i pozdrawiam
NN
Nowy(a) na forum

Maniak

Maniak

Stały bywalec

Początkujący

Bywalec

To moze wyburzmy Ratusz i postawmy na przykład 130 metrowa wieże? A wlaściwie to Baszta Głogowska tez nie pasuje do bloków - rozwalić ją!
Zastanów się SW nad priorytetami. Myślę ze historia ma jednak przewagę nad nowymi trendami.
P.S. W dzisiejszej "Gazecie Wrocławskiej" jest artykuł na temat Galerii.
Zastanów się SW nad priorytetami. Myślę ze historia ma jednak przewagę nad nowymi trendami.
P.S. W dzisiejszej "Gazecie Wrocławskiej" jest artykuł na temat Galerii.
Maniak

czytałem ten artykuł i cała nadzieja w konserwatorze zabytków moglibyśmy zasypać go mailami żeby czasem nie zmienił zdania, tylko kto zna adres??
ŚW,
jeszcze dwa zdjątka:
i gdzie z tym do rynku?????
ŚW,
jest ładna ale nie w rynku!!!! może być w miejscu lub obok bazaru lub gdzie indziej ale nie w rynku litościMi się podoba. Taka ładna ze szkła
nie sądzisz e lepiej powoli naprawiać niż dalej psuć?Czepiacie się zabudowy naszego rynku, a nie myślicie że nasz ratusz wygląda w nim idiotycznie?? Bloki, "Galeria" i w środku malutki ratusz (z wielką ilością reklam )
jeszcze dwa zdjątka:
i gdzie z tym do rynku?????
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący

Kolejny burzyciel Rynku. Autor pewnie bedzie mówił, że jest niezrozumiany. To nie pasuje. Będzie Rynek rozpychało.
August Oktawian
Stały bywalec

Taka galeria dała by rade
Pomijając już zabudowę rynku...
Stały bywalec

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość