Regulamin forum
Muzyka w Lubinie - czyli co u nas słychać ?
Jeden z pierwszych postow w bardzo odpowiednim miejscu
. Szczerze powiedziawszy to moje zapatrywania muzyczne nijak sie maja do powyzszej ankiety. Jakbym musial juz wybierac to napewno z dostepnych zapodkliknalbym metal
. Ciezkie gitarowe brzeminia nie byly i nie sa mi obce. Nawet pokusze sie o stwierdzenie, ze onegdaj obce /inne niz metal/rock / byly mi inne gatunki muzyczne. Jakis czas temu moje horyzonty muzyczne znacznie sie poszerzyly i tak pochlonal mnie swiat muzyki Electro. W zwiazku z czym na moich glosnikach przewaznie mozna uslyszec na ten przyklad:
The Faint - jaka to muza... hmm. Kiedys na jakiejs stronie przeczytalem opis jednego z kawalkow, bodajze Agenda Suicide : " is a darkly morbid, eerie, goth-like retro-futuristic eighties-adoring number, tinged with cereal-crunching drum beats, ear-singeing synths and Mark Almond-like vocals. This is The Cure gone electric." I wszytko jasne
The Knife - The Knife udanie podtrzymuja watly ogien wypalajacego sie electroclashu. Jest wiec bardzo plastikowo, popowo i melodyjnie, a przy tym od czasu do czasu powaznie.
Do tego moglbym dodac jeszcze cala mase innych kapel, chocby:
-Funky Little Demons
-MegLeeChin
-Juno Reactor
-Chicks on speed will save us all
-Le Tigre
itp itd; (ktos cos zna z powyzszych ?
)
Ostatnio wpadlo mi w ucho pomieszanie muzyki electro (i czegos o czym ponizej) oraz metalu w postaci brzmien kapeli Machinae Supremacy
Nie bylbym soba gdybym nie wspomnial o mojej najwiekszej milosci muzycznej: CHIPTUNES.
Wtajemniczeni wiedza o co chodzi, niewtajemniczeni moga sobie podumac
No dobra, mala podpowiedz:
Czym jest chiptune?
Chiptune jest "każdą muzyką syntetyczną, produkowaną przez / lub / za pomocą prostych, ogólnodostępnych urządzeń elektronicznych, takich jak komputery domowe albo konsole do gier.
Prawie każdy komputer starszej generacji, i każda konsola do gier wyposażone są w mikrochipy, używane do produkcji dźwięku. Te proste syntezatory są wykorzystywane przez kompozytorów do granic możliwości, w celu wydobycia efektów dźwiękowych albo imitowania instumentów analogowych. Małe możliwości mikrochipów stały się motywacją do oryginalnych działań twórczych.
Co tu moglbym polecic.. hmm...
Moze najlepiej www.chiptune.com - potezny zbior chiptunes
http://grayscale.scene.pl/ - "To obecnie grupa trzech muzyków, którzy zetknęli się ze sobą na scenie atari: Greg - Grzegorz Kwiatek, X-Ray - Łukasz Sychowicz oraz BeWu - Bartek Wąsiel.
No i na koniec, co wcale nie onzacza, ze slabo czy cus http://redofromstart.com/
No to sie napislem
Pozdro All.
The Faint - jaka to muza... hmm. Kiedys na jakiejs stronie przeczytalem opis jednego z kawalkow, bodajze Agenda Suicide : " is a darkly morbid, eerie, goth-like retro-futuristic eighties-adoring number, tinged with cereal-crunching drum beats, ear-singeing synths and Mark Almond-like vocals. This is The Cure gone electric." I wszytko jasne
The Knife - The Knife udanie podtrzymuja watly ogien wypalajacego sie electroclashu. Jest wiec bardzo plastikowo, popowo i melodyjnie, a przy tym od czasu do czasu powaznie.
Do tego moglbym dodac jeszcze cala mase innych kapel, chocby:
-Funky Little Demons
-MegLeeChin
-Juno Reactor
-Chicks on speed will save us all
-Le Tigre
itp itd; (ktos cos zna z powyzszych ?
Ostatnio wpadlo mi w ucho pomieszanie muzyki electro (i czegos o czym ponizej) oraz metalu w postaci brzmien kapeli Machinae Supremacy
Nie bylbym soba gdybym nie wspomnial o mojej najwiekszej milosci muzycznej: CHIPTUNES.
Wtajemniczeni wiedza o co chodzi, niewtajemniczeni moga sobie podumac
No dobra, mala podpowiedz:
Czym jest chiptune?
Chiptune jest "każdą muzyką syntetyczną, produkowaną przez / lub / za pomocą prostych, ogólnodostępnych urządzeń elektronicznych, takich jak komputery domowe albo konsole do gier.
Prawie każdy komputer starszej generacji, i każda konsola do gier wyposażone są w mikrochipy, używane do produkcji dźwięku. Te proste syntezatory są wykorzystywane przez kompozytorów do granic możliwości, w celu wydobycia efektów dźwiękowych albo imitowania instumentów analogowych. Małe możliwości mikrochipów stały się motywacją do oryginalnych działań twórczych.
Co tu moglbym polecic.. hmm...
Moze najlepiej www.chiptune.com - potezny zbior chiptunes
http://grayscale.scene.pl/ - "To obecnie grupa trzech muzyków, którzy zetknęli się ze sobą na scenie atari: Greg - Grzegorz Kwiatek, X-Ray - Łukasz Sychowicz oraz BeWu - Bartek Wąsiel.
No i na koniec, co wcale nie onzacza, ze slabo czy cus http://redofromstart.com/
No to sie napislem
Pozdro All.
"DLA KOGO KOGO DLA TEGO KOGO." - stare przysłowie z Opola

z tego, co tutaj przeczytałam wynika, że na prawdę tolerancyjni ludzie [w kwestii muzyki] tutaj urzędują
. Spodziewalam sie jakiejs awantury a tutaj widzę zdania typu: budka suflera jest spoko
Zdziwiłam się, ale to chyba dobrze, ze się tak ostro nie żrecie jak to zwykle w kwestii gustów muzycznych bywa
Ja słucham punka [punkrocka kalifornijskiego & polskich (tych starszych & nowszych) punkowych kapel] & rock'a [w bardzo różnych 'postaciach' że tak to ujmę:) . Tyle ze nie lubię się bawić w jakieś podziały na podgatunki
.
Nie przepadam za reeage, ale jak trzeba to przeżyję
czego nie można powiedzieć o hh i techno. Oj nie;)
Cieszy mnie, że [jak zauważyłam] kilka osób słucha tutaj chociażby blink182
a moich kapel ulubinych nie chce mi się wymieniać, bo jest ich trochę a pozatym to komu chciałoby sie o tym czytać
no, obecnie w moich sluchawkach leci Deftones;)
pozdrawiam wszystkich
Ja słucham punka [punkrocka kalifornijskiego & polskich (tych starszych & nowszych) punkowych kapel] & rock'a [w bardzo różnych 'postaciach' że tak to ujmę:) . Tyle ze nie lubię się bawić w jakieś podziały na podgatunki
Nie przepadam za reeage, ale jak trzeba to przeżyję
Cieszy mnie, że [jak zauważyłam] kilka osób słucha tutaj chociażby blink182
pozdrawiam wszystkich
Stały bywalec

Nie będe chyba jakimś wyjątkiem gdy powiem, że słucham tego co akurat jest na topie.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Administrator

Różnie. Od elektroniki (ale takiej wiecie, zajebistej;)) poprzez rock (Tool, QOTSA,The Doors i wiele, wiele innych...), reggae (roots, ragga, Bop Marley!), poprzez wszystkie wcielenia Kazika do popu, ale takie wiecie, fajnego:D Ogólem można stwierdzić, ze słucham DOBREJ muzy, bez względu na gatunek.
ps. Budka Suflera wcale nie jest fajna
ps. Budka Suflera wcale nie jest fajna
Nie zapomnijmy o Ideałach Sierpnia!
Savoir Aimer! Endless Satisfaction!
Weteran

Nowy(a) na forum

Weteran

Szczypta kobiecosci....? Ja bym wolal PJ Harvey i Tori Amos 
Nowy(a) na forum

o jak ladnie metal prowadzi w ankiecie 
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Informacje
Google [Bot] » 1 gość