Anonimowy
Anonimowy
WSLP - co o tym sądzisz?

Post autor: Anonimowy »

W dniach 24-26 sierpnia Sztab Norberta Wojnarowskiego koordynował ogólnopolską akcję Platformy Obywatelskiej prowadzoną pod hasłem WSLP - Wspieraj Swoją Lokalną Policję.
Przez trzy dni w godzinach wieczornych wolontariusze nie bacząc na warunki atmosferyczne, a deszczu nie zabrakło, malowali napisy WSLP. Ciekawość przechodniów, została zaspokojona dopiero po kilku dniach. 26 sierpnia zorganizowana została konferencja prasowa, gdzie wyjaśniono znaczenie skrótu i uzasadniono motywy przeprowadzenia akcji.
Miała ona zwrócić uwagę lokalnych społeczności, na wagę pracy policjantów oraz zachęcić do okazania im pomocy i wsparcia.
Akcja była zapowiedzią krucjaty Platformy Obywatelskiej na rzecz poprawy bezpieczeństwa obywateli.
Wpierw, jak każdego zainteresowało mnie pochodzenie tego napisu i co on znacza. Słyszałem wiele wersji na temat Policji, w tym tą. Oczywiście nie wierzyłem, bo kto uwierzy w to, że na chodnikach pisze WSPIERAJ SWOJĄ LOKALNĄ POLICJĘ. Do dzisiaj, kiedy przeczytałem to na stronie Platformy, a dokładniej Norberta Wojnarowskiego. Tak więc pytam: kto i jakim prawem lata z farbą i niszczy chodniki? Kto i jakim prawem dewastuje mi znaczną część miasta wypisując durne napisy na chodnikach, oraz w miejscach takich jak rynek. Napis WSLP jakoś nie zgrywa się z pięknymi kamieniczkami. Kto i jakim prawem niszczy mi ściany bloków? Kto normalny wydałby na to zgodę i zalegalizował? A jesli jest to nielegalne, bo według polskiego prawa tak właśnie jest - jest to niszczenie mienia państwowego(chodniki) oraz prywatnego(bloki). A jeśli jest to nielegalne to czemu nie spotkały żadne konsekwencje pana Wojnarowskiego? Czemu Partia, która obejmie rządy w Polsce po wyborach wystawia na swoich listach człowieka, który nawołuje do dewastowania i oszpecania mienia publicznego i własnych miast? Pomyślmy o tym przed wyborami..
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Tak... ten napis wzbudził napewno we wszystkich zadziwienie...Sam na początku nie mogłem uwierzyć że oznacza on właśnie to...ale cóż...:) trochę jest to dla mnie dziwne... i zastanawia się co te napisy mają na celu...Czy ktoś na nie wogóle zwróci uwage czy ktoś będzie wspierał naszą lokalną policję... i na jakich zasadach... patrząc na taki napis z pewnością wiele ludzi i tak przechodzi obok niego obojętnie... a po za tym napewno do wielu ludzi nawet jeszcze nie trafiło znaczenie tego napisu... Bardzo zbędna moim zdaniem była ta akcja... ale naszczęście napisy powoli schodzą... :)
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Czego to wybory nie wbiją do łba - szkoda chodników a sam skrót niewielu cokolwiek mówi. :obled: jak dla mnie bez sens - przynajmniej w obecjej formie
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

jak dla mnie to porażka. jeśli było pisane po chodnikach to pół biedy, jeśli po blokach to niech to zmywają, jak samo zchodzi to świadczy o wyborczym wybryku. jak już chcieli pisać takie cuś to powinni cały napis 'WSPIERAJ SWOJĄ LOKALNĄ POLICJĘ' i czymś trwalszym, może komuś by się utrwaliło :)
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Panie Wojnarowski - teraz ja coś zaproponuje akcja pt "DOSCHINGNWBJZBS"

czyli "Dbaj o swoje chodniki i nie głosuj na Wojnarowskiego bo je zanieczyszcza bez sensu"

Co pan na to??

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Piotruś pisze:Panie Wojnarowski - teraz ja coś zaproponuje akcja pt "DOSCHINGNWBJZBS"

czyli "Dbaj o swoje chodniki i nie głosuj na Wojnarowskiego bo je zanieczyszcza bez sensu"

Co pan na to??
Ale teraz już więcej ludzi wie kto to jest pan Norbert Wojnarowski!!!!!!!
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Ale jakoś z małą korzyscią dla samego kandydata !!! :oops:

PS: Mamy dwa przykłady kandydatów:

polityka- który dewastuje własne miasto
i leśnika - który nie utożsamia się z polityką ale jest uczciwy

chyba nie muszę Wam mówić na kogo lepiej głosować...

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Hmm, biofarba juz jest w wiekszosci miejsc starta, wiec dewastacja toto nie jest, inaczej polityk mialby kolegium. Leśnik? Lol. I tak nikt nie pójdzie głosować, bo wszyscy mają lokalne wybory głęboko. Sorry.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Robicie z igły widły. Nie ma wiekszych problemów?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: irek »

blleeeee.....
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Janusz Głowacki »

Chyba jednak zagłosuję na leśnika.
Janusz Głowacki
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: irek »

ja bym głosował na ........Lenina .......przecież to taki dobry czowiek był.....
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Uff - co za ulga - oprócz tego cieszę się że Cybulski się dostał. Człowiek czynu - takich na Wiejskiej brakuje.

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Ten niedoszły poseł zapomniał o jednym ????

Nie powiedział jak ja mam wspierać tą naszą policje??
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

ŚW pisze:Ten niedoszły poseł zapomniał o jednym ????

Nie powiedział jak ja mam wspierać tą naszą policje??
Zbij się sam. ; )
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM