Wpierw, jak każdego zainteresowało mnie pochodzenie tego napisu i co on znacza. Słyszałem wiele wersji na temat Policji, w tym tą. Oczywiście nie wierzyłem, bo kto uwierzy w to, że na chodnikach pisze WSPIERAJ SWOJĄ LOKALNĄ POLICJĘ. Do dzisiaj, kiedy przeczytałem to na stronie Platformy, a dokładniej Norberta Wojnarowskiego. Tak więc pytam: kto i jakim prawem lata z farbą i niszczy chodniki? Kto i jakim prawem dewastuje mi znaczną część miasta wypisując durne napisy na chodnikach, oraz w miejscach takich jak rynek. Napis WSLP jakoś nie zgrywa się z pięknymi kamieniczkami. Kto i jakim prawem niszczy mi ściany bloków? Kto normalny wydałby na to zgodę i zalegalizował? A jesli jest to nielegalne, bo według polskiego prawa tak właśnie jest - jest to niszczenie mienia państwowego(chodniki) oraz prywatnego(bloki). A jeśli jest to nielegalne to czemu nie spotkały żadne konsekwencje pana Wojnarowskiego? Czemu Partia, która obejmie rządy w Polsce po wyborach wystawia na swoich listach człowieka, który nawołuje do dewastowania i oszpecania mienia publicznego i własnych miast? Pomyślmy o tym przed wyborami..W dniach 24-26 sierpnia Sztab Norberta Wojnarowskiego koordynował ogólnopolską akcję Platformy Obywatelskiej prowadzoną pod hasłem WSLP - Wspieraj Swoją Lokalną Policję.
Przez trzy dni w godzinach wieczornych wolontariusze nie bacząc na warunki atmosferyczne, a deszczu nie zabrakło, malowali napisy WSLP. Ciekawość przechodniów, została zaspokojona dopiero po kilku dniach. 26 sierpnia zorganizowana została konferencja prasowa, gdzie wyjaśniono znaczenie skrótu i uzasadniono motywy przeprowadzenia akcji.
Miała ona zwrócić uwagę lokalnych społeczności, na wagę pracy policjantów oraz zachęcić do okazania im pomocy i wsparcia.
Akcja była zapowiedzią krucjaty Platformy Obywatelskiej na rzecz poprawy bezpieczeństwa obywateli.
Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Maniak

Tak... ten napis wzbudził napewno we wszystkich zadziwienie...Sam na początku nie mogłem uwierzyć że oznacza on właśnie to...ale cóż...
trochę jest to dla mnie dziwne... i zastanawia się co te napisy mają na celu...Czy ktoś na nie wogóle zwróci uwage czy ktoś będzie wspierał naszą lokalną policję... i na jakich zasadach... patrząc na taki napis z pewnością wiele ludzi i tak przechodzi obok niego obojętnie... a po za tym napewno do wielu ludzi nawet jeszcze nie trafiło znaczenie tego napisu... Bardzo zbędna moim zdaniem była ta akcja... ale naszczęście napisy powoli schodzą... 
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Stały bywalec

Czego to wybory nie wbiją do łba - szkoda chodników a sam skrót niewielu cokolwiek mówi.
jak dla mnie bez sens - przynajmniej w obecjej formie
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Maniak

jak dla mnie to porażka. jeśli było pisane po chodnikach to pół biedy, jeśli po blokach to niech to zmywają, jak samo zchodzi to świadczy o wyborczym wybryku. jak już chcieli pisać takie cuś to powinni cały napis 'WSPIERAJ SWOJĄ LOKALNĄ POLICJĘ' i czymś trwalszym, może komuś by się utrwaliło 
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec

Panie Wojnarowski - teraz ja coś zaproponuje akcja pt "DOSCHINGNWBJZBS"
czyli "Dbaj o swoje chodniki i nie głosuj na Wojnarowskiego bo je zanieczyszcza bez sensu"
Co pan na to??
czyli "Dbaj o swoje chodniki i nie głosuj na Wojnarowskiego bo je zanieczyszcza bez sensu"
Co pan na to??
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Początkujący

Stały bywalec

Ale jakoś z małą korzyscią dla samego kandydata !!!
PS: Mamy dwa przykłady kandydatów:
polityka- który dewastuje własne miasto
i leśnika - który nie utożsamia się z polityką ale jest uczciwy
chyba nie muszę Wam mówić na kogo lepiej głosować...
PS: Mamy dwa przykłady kandydatów:
polityka- który dewastuje własne miasto
i leśnika - który nie utożsamia się z polityką ale jest uczciwy
chyba nie muszę Wam mówić na kogo lepiej głosować...
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Stały bywalec

Nowy(a) na forum

Stały bywalec

Uff - co za ulga - oprócz tego cieszę się że Cybulski się dostał. Człowiek czynu - takich na Wiejskiej brakuje.
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Początkujący

Stały bywalec

Informacje