Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Remont łazienki - fachowcy

Post autor: Beszkaria »

Jak w temacie, planuję całkowity remont łazienki. Mam tylko problem ze znalezieniem fachowców. Znajoma zaproponowała firmę swojego brata, ale ja nie jestem pewna, czy mogę im zaufać. Nie mają nawet żadnej strony internetowej. Da się ich jakoś sprawdzić?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: tunka »

Po prostu musisz się ich wypytać o to co potrafią. Czy na przykłąd nie będą mieli problemów przy kładzeniu mozaiki. Myślę również,ze mają zdjęcia mieszkań jakie remontowali i będą potrafili się pochwalić tym co zrobili.

Duże znaczenie ma rownież wybór płytek. Sugeruję nie oszczędzać i nie kupować tych najtańszych ale porządne płytki, które będą dobrze wykonane oraz równe ( takie łatwiej się kładzie i lepiej wygladaja w łązience).

Zerknij sobie na przykład do katalogu firmy Tubądzin: http://www.tubadzin.pl/ . Kupowałam tam płytki do łazienki ( alabastrino) i jestem bardzo zadowolona
Pomocna :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

Też przede wszystkim poszukałabym w sieci i sprawdziła ich firmę, jeżeli rzeczywiście ją mają. A jak tak, to powinni gdzieś widnieć. A do remontu, oprócz fachowców potrzeba również odpowiednich materiałów. W łazience może być przydatna taka folia uszczelniająca w płynie

Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pegy »

Zastanawiam się czy nie prościej za taki remont zabrać się samodzielne. Niewielkie łazienki "robi się" stosunkowo szybko. Niezbędne materiały można zamówić nawet przez Internet. Jest sporo sklepów specjalistycznych typu catido. Z fachowcami, którzy dodatkowo zamawiają materiały bywa różnie.
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Tylko po co zamawiać w sieci, jak wszystko masz na miejscu, w Obi, lub w Castoramie. Ja swoją łazienkę wyremontowałem sam, łącznie z położeniem płytek na ścianie i podłodze. W pozostałych pomieszczeniach też tapetowałem, malowałem, a na podłogach położyłem panele. Tylko do takich prac trzeba mieć rękę lewą i prawą, a nie tylko dwie lewe... :-)
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: beatka23 »

Jeżeli nie mają nawet strony internetowej, to bym nie ryzykowała. Wypytaj ich o konto na jakimś popularnym portalu dla fachowców budowlanych, jest tego pełno w sieci. Może mają konto na FB. Musi być gdzieś jakiś ślad po nich ;) A jeżeli faktycznie nic nie znajdziesz, to szukaj innych...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Felcia12 »

Popytaj wśród innych osób, wrzuć hasło z ich nazwiskiem czy nazwą w wyszukiwarkę - coś powinno wyskoczyć. Jeśli dbają o własny wizerunek http://nowymarketing.pl/a/13497,employe ... pracodawca , to znajdziesz jakieś opinie na ich temat, choćby negatywne.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: marta22 »

No niby sklepów jest wiele, ale w wielu z nich wybór płytek jest taki sam. Takie same firmy, takie same kolekcje. Większość płytek i tak jest na zamówienie i trzeba na nie czekać. Jedynie ceny mogą się różnić.

Powiem Wam,że sama miałam spory problem, ponieważ szukałam moizaiki. A sami przyznacie, że sklepów oferujących w okolicy mozaikę za wielu nie ma....

W koncu zamówiliśmy ją tutaj: https://www.rawdecor.pl/ I osobiście jestem bardzo z rozwiązania zadowolona ponieważ mozaika w łazience prezentuje się przepięknie.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Elinor »

Dzisiaj o porządnych fachowców bardzo trudno ale nie oznacza to, że wcale ich nie ma. Uważam, że profesjonalną ekipę remontową znajdziesz za pośrednictwem strony https://sprzedajemy.pl/lubin/uslugi/uslugi-dla-domu/remont-i-budowa. Ja właśnie w ten sposób szukałam i znalazłam bardzo fachowych ludzi, którzy bardzo dokładnie wykonali wszystkie prace remontowe. Cenowo nie wyszło mnie to dużo. Sprawdź, to akurat nic Cię nie kosztuje.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Ewokiajar »

Wystarczy, że masz NIP tej firmy, to już możesz się czegoś o niej dowiedzieć, np. czy nie ma długów i lada chwila nie zbankrutuje. Wejdź sobie na stronę biura informacji gospodarczej - https://erif.pl/promocja/sprawdzanie-zadluzenia/ - i zobacz czy są tam jakieś wpisy na temat tego biznesu. Jeśli nie ma żadnych albo są tylko pozytywne, to znaczy, że jest w porządku, ale przy negatywnych lepiej uważać i nie decydować się na współpracę, bo możliwe, że będą z tą firmą problemy.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: krastin »

Podczas remontu łazienki na pewno przydadzą się porządne fugi na przykład takie: https://www.stukpuk.pl/materialy-budowl ... ikony/fugi - ja korzystałam z tych akcesoriów i mam bardzo porządnie wykończoną łazienkę.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: wiarus »

Ja natomiast NIE POLECAM i ostrzegam was przed "Polpress 1 Sławomir Mazurkiewicz". Nie będę się rozpisywał co narobił w moim mieszkaniu. Jednym słowem - TRAGEDIA!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Sprawdzone rozwiązanie to pokazanie projektu, zdjęcia łazienki i niech zadeklaruje, że to w jego siłach :)
Zablokowany

Informacje

Amazon [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM