Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Budują teraz galerię i pewnie wiele nowych sklepów i knajpek powstanie. Będzie burger king i KFC:D. Ale ja nie o tym - może macie jakieś pomysły, co by się przydało w Lubinie? Np. studio projektowania wnętrz albo zoo?
I'm not the one who's so far away
When I feel the snake bite enter my veins...
Weteran

Dobrego sklepu muzycznego z instrumentami, dobrego sklepu muzycznego z płytami, dobrej księgarni, klubu muzycznego z prawdziwego zdarzenia, knajpy z salą dla niepalących.
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Początkujący

Otóż to,rynek to jest wizytówka miasta ! ! ! Anie jakieś Burger Kingi czy inna Ikea,Rynek nam jest potrzebny rynek,tak jak to mają Legnica,Głogów czy za miedzą Polkowice,a my od kilku lat mamy klepisko a pan Raczyński z parobkami "bezradnymi" potrafią się tylko kłócić czy to o rynek czy to o budowe obwodnicy czy hali,panie Raczyński i państwo bezradni,czas coś postanowić !zz pisze:Dla mnie brakuje rynku z prawdziwego zdarzenia, i coraz bardziej widać, iż jeszcze długo go nie zobaczymy.
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Zobaczcie na kilka wypowiedzi powyzej. Prawda jest taka ze chocby mielinieograniczony budzet to i tak wszystkim nie da sie dogodzic. Troche wiecej realizmu w zyciu !!! Ktis chce innej pracy niz handel itp a ja na przyklad pracuje w handlu i jestem szczesliwy i nie mam zamiaru pracowac jak automat na tasmie montujacej np silniki do samochodu w Polkowicach czy Walbrzychu. Ktos inny woli inaczej. Kazdy ma inne preferencje, doswiadczenie, checi. Rynek - tak chcialbym zeby byl ale majac wybor wole zeby byla IKEA. Nie mam czasu ani w sumie chceci na spacerowanie po nim a zachwycanie sie jak to jest pieknie nie pasuje do mnie i z tym mi dobrze.
Niestety my Polacy mamy wrodzone (a moze nabyte) tendencje do narzekania i nawet jak jest dobrze to i tak trzeba znalezc dziure w calym.
Mi sie Lubin podoba i nie mam zamiaru sie stad wynosic a jak komus nie pasuje to proponuje przeniesc sie do Legnicy. Tam to jest dopiero 'fantastycznie': syf, smrod, budynki wyburzaja sie same, strach po ulicach chodzic w dzien i w nocy, 99% patologii, 3 miejsce w kraju na liscie najniebezpieczniejszych miast (przepraszam juz 2gie), zyc nie umierac aaaaa no tak przeciez maja ladny rynek - sa powody do dumy.
Niestety my Polacy mamy wrodzone (a moze nabyte) tendencje do narzekania i nawet jak jest dobrze to i tak trzeba znalezc dziure w calym.
Mi sie Lubin podoba i nie mam zamiaru sie stad wynosic a jak komus nie pasuje to proponuje przeniesc sie do Legnicy. Tam to jest dopiero 'fantastycznie': syf, smrod, budynki wyburzaja sie same, strach po ulicach chodzic w dzien i w nocy, 99% patologii, 3 miejsce w kraju na liscie najniebezpieczniejszych miast (przepraszam juz 2gie), zyc nie umierac aaaaa no tak przeciez maja ladny rynek - sa powody do dumy.
Speed life.
Hahaha, prawda, że "jeszcze się taki nie urodził, co by kazdemu..."
Jeśli chodzi o pracę, to Polkowice śa niedaleko, więc na dobrą sprawę tam też można pracować.
Co do rynku - hmm, wydaje mi się, że można przecież połączyć wizualną atrakcyjność z wygodną funkcjonalnością. Można zbudować pasujące do oteczenia budynki coś na kształ Łazienek powiedzny [no może przesadzam;p], albo zaprojektować taką galerię, która z zewnątrz przypominałaby np. zabytkową kaplicę. Oczywiście zmyślam teraz, ale chyba można znaleźć jakieś rozwiązanie?
Jeśli chodzi o pracę, to Polkowice śa niedaleko, więc na dobrą sprawę tam też można pracować.
Co do rynku - hmm, wydaje mi się, że można przecież połączyć wizualną atrakcyjność z wygodną funkcjonalnością. Można zbudować pasujące do oteczenia budynki coś na kształ Łazienek powiedzny [no może przesadzam;p], albo zaprojektować taką galerię, która z zewnątrz przypominałaby np. zabytkową kaplicę. Oczywiście zmyślam teraz, ale chyba można znaleźć jakieś rozwiązanie?
I'm not the one who's so far away
Początkujący

Piszesz o narzekaniu i Polakach a sam to robisz w temacie o drogach,brak jak dla mnie jakiejkolwiek konsekwencji.monter pisze:Zobaczcie na kilka wypowiedzi powyzej. Prawda jest taka ze chocby mielinieograniczony budzet to i tak wszystkim nie da sie dogodzic. Troche wiecej realizmu w zyciu !!! Ktis chce innej pracy niz handel itp a ja na przyklad pracuje w handlu i jestem szczesliwy i nie mam zamiaru pracowac jak automat na tasmie montujacej np silniki do samochodu w Polkowicach czy Walbrzychu. Ktos inny woli inaczej. Kazdy ma inne preferencje, doswiadczenie, checi. Rynek - tak chcialbym zeby byl ale majac wybor wole zeby byla IKEA. Nie mam czasu ani w sumie chceci na spacerowanie po nim a zachwycanie sie jak to jest pieknie nie pasuje do mnie i z tym mi dobrze.
A co do mieszkaniu w Lubinie,mi się tutaj też bardzo podoba i nie mam zamiaru sie wynosić,teraz jest moda na mieszkanie i studia we Wrocławiu a ja np nie mógłbym mieszkać we Wrocławiu nie podoba mi się a do tego zbyt wielkie miasto dla mnie a rynek jak rynek to podstawa każdego "szanującego" się miasta,widać u nas musi być zawsze inaczej.
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Nowy(a) na forum

Mi w Lubinie tez sie podoba. Glownie dlatego ze wyglada ok i wszedzie blisko.Piszesz o narzekaniu i Polakach a sam to robisz w temacie o drogach,brak jak dla mnie jakiejkolwiek konsekwencji.
A co do mieszkaniu w Lubinie,mi się tutaj też bardzo podoba i nie mam zamiaru sie wynosić,teraz jest moda na mieszkanie i studia we Wrocławiu a ja np nie mógłbym mieszkać we Wrocławiu nie podoba mi się a do tego zbyt wielkie miasto dla mnie a rynek jak rynek to podstawa każdego "szanującego" się miasta,widać u nas musi być zawsze inaczej.
Na reszte odpowiedzialem w watku o drogach wiec nie bede dublowal wypowiedzi.
Speed life.
Nowy(a) na forum

witam
moze nie jestem mieszkancem Lubina (glogowianin) ale problemy mamy podobne(ja tak mysle i prosze mnie juz nie atakowac
)
czy nie brakuje Wam kultury przez wieksze K? teatr opera? i to nie jako ekipa tylko jako budynek... miesjce nowoczesne przygotowane do tego... zaproszac do miasta naprawde cos...
czy nie brakuje Wam stref zabudowy srodmiejskiej z wylaczonym ruchem samochodowym? mi bardzo te auta juz przeszkadzaja... doslownie wszedzie trzeba uwazac
czy nie martwicie sie zbytnia przewaga sklepow sieciowych? piszecie KFC ale to smieciowka niestety nic regionalnego
nie brakuje w miescie miejsca dla lokalnego biznesu? mnie martwi
choc mysle ze Glogow i tak ma troche wiecej i mniej przez to problemow na przyszlosc... zapytacie dlaczego? ano dlatego ze lokalny biznes jesli sie rozwinie rozwinie takze i miasto a smieciowka niestety nie... i nie chodzi tu o ograniczanie wielkich a raczej o szanse dla malych....
.............
pozdrawiam
moze nie jestem mieszkancem Lubina (glogowianin) ale problemy mamy podobne(ja tak mysle i prosze mnie juz nie atakowac
czy nie brakuje Wam kultury przez wieksze K? teatr opera? i to nie jako ekipa tylko jako budynek... miesjce nowoczesne przygotowane do tego... zaproszac do miasta naprawde cos...
czy nie brakuje Wam stref zabudowy srodmiejskiej z wylaczonym ruchem samochodowym? mi bardzo te auta juz przeszkadzaja... doslownie wszedzie trzeba uwazac
czy nie martwicie sie zbytnia przewaga sklepow sieciowych? piszecie KFC ale to smieciowka niestety nic regionalnego
.............
pozdrawiam
Nowy(a) na forum

Bezpieczeństwa (trwają wojny gangów).
Normalnego rynku takiego jakie mają wszystkie miasta w Polsce oprócz naszego z dziurą po środku !!!
Dróg, bo po tych dziurach już się nie da jeździć.
Dobrego klubu jazzowego z muzyką na żywo...
Toru gokartowego
Miłych ludzi (za dużo buractwa)...
Jak coś sobie przypomnę to dopiszę.
Normalnego rynku takiego jakie mają wszystkie miasta w Polsce oprócz naszego z dziurą po środku !!!
Dróg, bo po tych dziurach już się nie da jeździć.
Dobrego klubu jazzowego z muzyką na żywo...
Toru gokartowego
Miłych ludzi (za dużo buractwa)...
Jak coś sobie przypomnę to dopiszę.
Informacje
Google [Bot] » 1 gość