Jak oceniasz stan autobusów szczególnie z miejskiej?

Liczba głosów: 59
Świetne (1) 2%
Mogą być (13) 22%
powinny być bardziej zadbane (10) 17%
powinni je zezłomować (5) 8%
powinni część autobusów odrestaurować (13) 22%
powinni wymienić cały tabór (10) 17%
sam syf (7) 12%
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pksiak »

jest dowód,że na miejską autosan robi dobre adaptacje popuralnego autosana H9
Obrazek

ciekawy jest
Obrazek

a zamiast zenuma i 280
Obrazek

a piętrusa polskim zastąpić
Obrazek

jeżeli chodzi o atrakcje,to mogliby na miejską zrobić tak jak w warszawie,sami zobaczcie na jelczach
Obrazek

zamiast zenuma
Obrazek

Fakt,że autosan powiniem już z tej gumy w szybach zrezygnować,ale to nie był by już ten sam H9,widać wciąż jego urok
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Fajny fotomontaż.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

surgeon pisze:Fajny fotomontaż.
To nie żaden fotomontaż,zobacz sobie na www.przegubowiec.com w sciencefiction.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

pksiak pisze:
No sorry, ale znalezienie na tej stronie słowa "sciencefiction" nie jest proste. Poza tym nadal twierdze, iż H9 na tych zdjęciach to fotomontaż. Przecież nawet dziecko by zauważyło.

Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

yyyy... ja sie wtrące do dyskusji i potwierdze surgeona, faktycznie te zdjęcia (dwa osatnie) wyglądaja na tragiczną amatorszczyzne fotomontażu, te "latki" moro byly chyba w paincie robione a pozaz tym ja widzę obok tych skosów w autobusach takie rozmyte te chodniki z ulicą... :| :)
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

surgeon pisze:
pksiak pisze:
No sorry, ale znalezienie na tej stronie słowa "sciencefiction" nie jest proste. Poza tym nadal twierdze, iż H9 na tych zdjęciach to fotomontaż. Przecież nawet dziecko by zauważyło.
http://przegubowiec.com/s-f/
nietypowe oferty autosana,opis
pojazdy militarne komunikacji miejskie opis
tam to masz
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

Ostatni z prezentowanych militarnych pojazdów komunikacji miejskiej był zwycięzcą międzynarodowego przetargu na
18 tramwajów pancernych dla Sarajewa, gdzie miały kursować po Alei Snajperów.
buehah. nie no to nie teraz jak już zobaczyłem zdjęcie tego tramwaju i ten opis pod nim to twierdze ze 100% to jest wlasnie "science-fiction" czyli... fotomontaż :P to nawet opisane jest w smieszny sposob :D juz nie mowiac o ilustracjach :D
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

pksiak pisze:http://przegubowiec.com/s-f/
nietypowe oferty autosana,opis
pojazdy militarne komunikacji miejskie opis
tam to masz
I nadal wierzysz, że te foty autosanów są prawdziwe? Jeśli tak to moje gratulacje. :lol:

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Story o PKS LUBIN

Post autor: Urtanator »

Ostatnio wsiadłem w autobus linii nr 7, chciałem skasować bilet. Jeden kasownik był zepsuty, drugi wydawał dziwne dźwięki w momencie włożenia biletu i nie kasował ostatecznie. Jedeny na wpół działający, który robił tylko dwie dziurki był koło kierowcy. Powiedziałem szanownemu szoferowi, że kasowniki nie działają. On mi na to - "A co mnie to obchodzi...?" Nic dodać, nic ująć....

Siedząc na ostatnich siedzeniach (dyliżans JELCZ 120M) nie mogłem uwierzyć w to co widzę. W równej linii jak są tylne drzwi, szło pęknięcie na całą szerokość autobusu, które raz się rozszerzało, raz kurczyło. Taki samoistny przegub. Ciekawe kiedy autobus trzaśnie? Czy ktoś sprawdza stan tego złomu?

Jakiś czas temu miałem przypadek, że kasowniki nie działały, ale nie zgłosiłem tego kierowcy. Za chwilę oczywiście kontrola... Okazało się, że nagle zaczęły działać... I co? I nic. Uparłem się, miałem świadków, chciałem z kanarami i świadkami na policję. Kierowca stwierdził, że jakiś obwód na chwilę przestał działać. Kontrolerzy dali sobie spokój, puścili. A szkoda. Rozkręciłbym aferę.

Jeden kierowca, którego nie będę określał stosownie do jego postawy i zachowania względem pasażerów, za każdym razem kursując rano linią P (Legnica - Polkowcie) namiętnie przyjeżdża 10-15 minut przed czasem. Trzeba warować tyle czasu wcześnie skoro świt, bo inaczej sie człowiek nie dostanie do pracy do innego miasta. Gdy mu zwróciłem uwagę wydarł się na mnie, że to jest trasa, jak przyjedzie tak przyjedzie i żeby nie obrażać jego osoby i nie grozić mu skargami bo inaczej sobie ze mną porozmawia. Usiadłem w sterroryzowanym autobusie i pojechałem szczęśliwy, że w ogóle mam transport do pracy za 140 zł miesięcznie PKS-em. Pisałem skargę do PKS-u. Efekt? Ani kierowca się nie poprawił w kwestii punktualności i swojego zachowania, ani odpowiedzi z PKS.

Teraz szczerze mówiąc lata mi czy komunikację miejską będzie obsługiwała firma z Lubina, czy nie. Ważne, żeby jakość usług była na poziomie odpowiedającym czasom w których żyjemy. Jak PKS Lubin tkwi dalej w czasach zamierzchłych to pora, żeby odszedł do historii.
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Wczoraj jechałem autobusem linii nr.3. Miałem wózek z dzieckiem i na przystanek podjechał jakiś nowy autobus. Miał cztery schody i wózek musiałem wnieść na wysokość około 1 metra jak nie więcej. No ja oczywiście daje rade coś takiego zrobić ale na pewno panie będące same na przystanku nie dały by rady wnieść wózek do autobusu.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

ŚW pisze:Wczoraj jechałem autobusem linii nr.3. Miałem wózek z dzieckiem i na przystanek podjechał jakiś nowy autobus. Miał cztery schody i wózek musiałem wnieść na wysokość około 1 metra jak nie więcej.
I to jest wlasnie polityka PKSu. Zamiast kupic nowego niskopodlogowego Jelcza, wydaja pieniadze to na jakies tureckie (wysokopodlogowe MANy) to na uzywany zlom, ktory potem wiecej stoi niz jezdzi.

Oczywiscie powodem jest brak pieniedzy. Jestem ciekaw ile wynosi roczne dofinansowanie PKSu i co tak naprawde sie z tymi pieniedzmi dzieje. Jak dla mnie, prywatyzacja miejskiego przewoznika jest nieporozumieniem, bo przekazuje mu sie pieniadze (z budzetu miasta) tracac nad nimi kontrole.

[ Dodano: Czw Lip 14, 2005 08:53 ]
Urtanator pisze:Gdy mu zwróciłem uwagę wydarł się na mnie, że to jest trasa, jak przyjedzie tak przyjedzie i żeby nie obrażać jego osoby i nie grozić mu skargami bo inaczej sobie ze mną porozmawia
No to ja bym juz lujowi wrzucil (nie przebierajac w slowach). A nastepnym razem na bezczela ziomakowi zrobl zdjecie lub nagral rozmowe ukrytym (wlaczonym) dyktafonem.
Oczywiscie nie zaszkodzi poinformowac mediow o jakosci uslug swiadczonych przez PKS.
W mysl zasady: place to wymagam.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

PKS w wyniku prywatyzacji nie dostał dofinansowania od miasta,zostały wiemitowane akcje,połowe akcji chciało wykupić Pol-miedź-trans,lecz ten złodziej z góry porozwalał akcje po
innych pksach,jeżeli chodzi autobusy,to zalezy kto siedzi tam za biurkiem,jeżel miałby kupić nowe to by dawno je kupił,a teraz jeśli kupi to napewno jakieś 3 nowe a potem reszta uzywane,tak jak przed rokiem 3 many żółte i biały,który w fabryce stał 5 lat,u nas powinni z resztą kupić same automaty,bop skrzynia manualna jest zbędna,są małe odleglości między przystankami,a lubin nie jest tak wielkim miuastem jak np.Gdańsk, choć i tam większość to automaty,przed pierwszym przeniesionym przetargiem w zeszłym roku w marcu nowe autobusy miały bć marki man,teraz nic nie wiadomo,wiadomo,że mają mieć silniki klasy euro 3,przyządy liczące pasażerów,miejsca na gazety i ulotki.

[ Dodano: Czw Lip 14, 2005 10:02 ]
Urtanator pisze:Siedząc na ostatnich siedzeniach (dyliżans JELCZ 120M) nie mogłem uwierzyć w to co widzę. W równej linii jak są tylne drzwi, szło pęknięcie na całą szerokość autobusu, które raz się rozszerzało, raz kurczyło. Taki samoistny przegub. Ciekawe kiedy autobus trzaśnie? Czy ktoś sprawdza stan tego złomu?
Jakiś czas temu miałem przypadek, że kasowniki nie działały, ale nie zgłosiłem tego kierowcy. Za chwilę oczywiście kontrola... Okazało się, że nagle zaczęły działać... I co? I nic. Uparłem się, miałem świadków, chciałem z kanarami i świadkami na policję. Kierowca stwierdził, że jakiś obwód na chwilę przestał działać. Kontrolerzy dali sobie spokój, puścili. A szkoda. Rozkręciłbym aferę.
Jeden kierowca, którego nie będę określał stosownie do jego postawy i zachowania względem pasażerów, za każdym razem kursując rano linią P (Legnica - Polkowcie) namiętnie przyjeżdża 10-15 minut przed czasem. Trzeba warować tyle czasu wcześnie skoro świt, bo inaczej sie człowiek nie dostanie do pracy do innego miasta. Gdy mu zwróciłem uwagę wydarł się na mnie, że to jest trasa, jak przyjedzie tak przyjedzie i żeby nie obrażać jego osoby i nie grozić mu skargami bo inaczej sobie ze mną porozmawia. Usiadłem w sterroryzowanym autobusie i pojechałem szczęśliwy, że w ogóle mam transport do pracy za 140 zł miesięcznie PKS-em. Pisałem skargę do PKS-u. Efekt? Ani kierowca się nie poprawił w kwestii punktualności i swojego zachowania, ani odpowiedzi z PKS.
Te pękające pomosty z tyłu były już też napoczątku,wymieniali je wtedy ze starych idących na kasacje,to świadczy,że jelcz jeszcze niedorównuje np.solarisowi po względem trwałości konstrukcji,w naszych starych manach podłogi trzymaja się do tej pory i na 30 lat ich eksplatacji.Co do tej afery z kontrolerami,to bym spisał zarówno i kierowcy i kontrolerów numery służbowe i zgłosił osobiście do pksu,choć wiem,że znowuby kiwneli na to palcem,tak samo z tym kierowcą lini P,dodatkowo zgłosiłbym to do mediów,niech ludzie w końcu się dowiedzą jaki to jest nasz regionalny przewoźnik,wcześniej pisałem już o tym,ten dyrektor siedzi ma wszystko w nosie,zwisa mu pks,siedzi tylko tam za biurkiem i bierze kase za nic,on poprostu przyszedł zniszczyć pks i dopnie swego,przyszedł na koryto bo znajomy wojewody z tego co słyszałem,i nie da się go obalić,za Pana Grodeckiego było lepiej kiedy był dyrektorem,a ten Stefanko poprstu złodziej na korycie i tyle.

[
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Panie pksiak. Mam pytanie dlaczego PKS nie kursuje już na kopalnie tylko jeszcze starsze i w strasznym stanie technicznym prywatne autobusy ??
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

http://www.lubin.pl/
"Już po raz trzeci władze miasta ogłoszą przetarg na obsługę komunikacji miejskiej w Lubinie. Ten, który rozpisano z końcem grudnia, został unieważniony.
Na rozstrzygnięcie skargę złożył PKS SA w Lubinie, który chciał wozić mieszkańców Lubina. Zespół Arbitrów uznał, że oferta złożona przez PKS SA w Lubinie była prawidłowa, a przetarg obarczony licznymi błędami formalnymi. Gdyby doszło do podpisania umowy między miastem a PKS-em mogłoby to spowodować olbrzymie koszty z uwagi na zagrożenie, że umowa zostałaby zakwestionowana przez Urząd Zamówień Publicznych przez co stałaby się nieważna.
Sąd Okręgowy podtrzymał decyzję Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych.
Kolejny przetarg na komunikację miejską zostanie ogłoszony w najbliższym czasie. Przypomnijmy, że już w październiku ubiegłego roku PKS zadeklarował, że jeżeli wygra 10-letni kontrakt, na liniach miejskich pojawią się nowe autobusy.
"
( :lol: z tymi nowymi autobusami)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

ŚW pisze:Panie pksiak. Mam pytanie dlaczego PKS nie kursuje już na kopalnie tylko jeszcze starsze i w strasznym stanie technicznym prywatne autobusy ??
stało się tak dlatego,ponieważ wyszła prawda o szanownym dyrektorze Pksu.Kopalnia zabrała dwa kursy ,no bo pokupywali pare nowych swoich autobusów co widać na naszych ulicach,więc szanowny pan Stefanko powiedział,że nie będzie robił przewozów bo mu zabrali dwa,przecież i tak wiadomo,ze kiedyś będzie tak,iż kopalnia zniesie następne kursy bo kupi nowe autobusy,a jeszcze kiedyś całkiem,bo będzie miała weystarczającą ilośc autobusów na przewozy pracowników i turystyczne,gdzie przeważają teraz nad pksem w cenie i autobusach jakości turystycznej,z tego co słyszałem od innych to też dyrektor chciał podwyższyć stawkę za wynajm dla kopalni,która wtedy płaciła 2 zł za 1km,więc kopalnia wyszła na swoje i zleciła przewozy prywaciarzom,co prawda w gorszych autobusach,ale oni przynajmniej jadą za tą stawkę jaką da kopalnia i każdy kurs nie patrzą,czy zdejmą jeden,czy dwa,jadą,górnicy ponoć narzekają na stan autobusów prywaciarzy,była nawet plotka,że pks będzie znowu 10 kursów pracowniczych prowadził,ale ja w to nawet nie wierze,na miejscu kopalni teraz nawet jak pks przyszedł na kolanach o przewozy to bym od niego nie wziął.Cóz wiadomo duża strata dla pksu,np.kiedy autobus miał przewieźć uczniów z rejonu polkowic i tamte wsie,miał pierw w tamtą strone przewóz pracowniczy,a teraz z lubina jedzie pusty,a wiadomo paliwo kosztuje,mojego znajomego ojca kolega wożi kopalnie,w ciągu tygodnia dostał 2000 zl.
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM