Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

Weteran

Maniak

piotrek w.,
Po spotkaniu z samorządami uczniowskimi mam wątpliwości, co do twej szczerości. Młodzież wypowiadała się w sposób dojrzalszy niż niejeden dorosły, więc zapytam:
Jakie zadajesz pytanie, i czy informujesz o wszystkich szczegółach??
Bo za rozwojem rynku to ja też się bym podpisał...
Po spotkaniu z samorządami uczniowskimi mam wątpliwości, co do twej szczerości. Młodzież wypowiadała się w sposób dojrzalszy niż niejeden dorosły, więc zapytam:
Jakie zadajesz pytanie, i czy informujesz o wszystkich szczegółach??
Bo za rozwojem rynku to ja też się bym podpisał...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

bylo napisane poprostu- jestem za wybudowaniem galerii lub jestem przeciw wybudowania galerii.tyle.chcialem ta ankiete zrobic bez zadnej ingerencji w poglady mlodych ludzi.poprostu. pewnie zarzucisz mi teraz ze wlasnie o to choci- ze bez zadnej ingerencji i oni nie zdaja sobie sprawy z tego co moze sie stac jak galeria zostanie wybudowana. ale tylko tak w miare obiektywnie mozna stwierdzic co mysla mlodzi ludzie. tyle.
pozdrawiam ;]
pozdrawiam ;]
Bywalec

Czemu nie, ale...Łukasz pisze:Może DeeS sprawi, że usłyszym coś w jego telewizji o pozytywnych głosach dla GALERII RYNEK?
Problem polega na tym, ze nawet Społeczny Komitet Obywatelski jak i zdecydowana wiekszosc piszacych tutaj nie jest PRZECIW wybudowaniu w Rynku Galerii. Jest przeciw wybudowaniu TAKIEJ Galerii jak zaprezentowano. Jesli miałaby ona przyjąc forme dopasowana do miejsca to myśle ze nie znajdza sie przeciwnicy takiego rozwiązania. Robiłem ankiete w Rynku pokazujac ludziom projekt Galerii - z kilkudziesięciu osob tylko JEDNA była zdania że to dobry pomysł.
Proszę więc żebys sprecyzował Łukaszu o co pytałes w swojej ankiecie: o Galerię jako taką czy o TAKA jaka została pokazana przez inwestora (szkło i podziemny garaz plus dojazd wielu pojazdów przez brukowany Rynek).
Maniak

piotrek w., a właśnie że nic ci nie będę zarzucać
Tyle tylko że pod taką petycją to ja być może też bym się podpisał. Ale mamy konkretny i bardzo kontrowersyjny projekt, dlatego ten cały szum powstał i dlatego ta cała dyskusja. jak myślisz czy wynik byłby taki sam czy nawet podobny, gdybyś pokazał wizualizację wraz z drogami dojazdowymi (bez ingerencji w ich poglądy) tego co chce budować inwestor??
Pamiętaj że obiektywne zdanie można wygłosić dopiero wtedy gdy zna się fakty, a cały kłopot rozpoczął się tak naprawdę po oficjalnej prezentacji tego projektu przez inwestora.
pozdrawiam ;]
[ Dodano: Pią Gru 16, 2005 13:59 ]
Auch,
Tyle tylko że pod taką petycją to ja być może też bym się podpisał. Ale mamy konkretny i bardzo kontrowersyjny projekt, dlatego ten cały szum powstał i dlatego ta cała dyskusja. jak myślisz czy wynik byłby taki sam czy nawet podobny, gdybyś pokazał wizualizację wraz z drogami dojazdowymi (bez ingerencji w ich poglądy) tego co chce budować inwestor??
Pamiętaj że obiektywne zdanie można wygłosić dopiero wtedy gdy zna się fakty, a cały kłopot rozpoczął się tak naprawdę po oficjalnej prezentacji tego projektu przez inwestora.
pozdrawiam ;]
[ Dodano: Pią Gru 16, 2005 13:59 ]
Auch,
ja bym postawił 90% na nieFajnie. Stawiam, że przynajmniej 1/3 tych co byli za, po usłyszeniu argumentów i problemów jakie może za sobą to nieść opowie się na nie.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

Wieść gminna niesie,że do Polski ma wejść kolejny dyskont tym razem ALDI i wcale bym się nie zdziwił jakby powstał w RYNKU.
DeeS myślę, że to pytanie powinieneś skierować do Piotra W., bo ja nie jestem zaangażowany w prowadzenie akiety.Proszę więc żebys sprecyzował Łukaszu o co pytałes w swojej ankiecie: o Galerię jako taką czy o TAKA jaka została pokazana przez inwestora (szkło i podziemny garaz plus dojazd wielu pojazdów przez brukowany Rynek).
[ Dodano: 16-12-05, 23:23 ]
Chyba trochę przesadzasz i wyolbrzymiasz tę sprawę.Wieść gminna niesie,że do Polski ma wejść kolejny dyskont tym razem ALDI i wcale bym się nie zdziwił jakby powstał w RYNKU.
Łukasz
Weteran

ciekawi mnie dlaczego od tych lat 90 praktycznie niewiele zrobiono
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Weteran

bo brak pieniędzy chyba nie był problemem?
widziałem naprawdę biedniejsze albo mniejsze miejscowości (nie będę wymieniał), które zrobiły o niebo więcej niż Lubin w zakresie dbania o miasto i architekturę
w Lubinie jakby czas się zatrzymał na początki lat 90tych, a biednym regionem raczej nie jesteśmy
poza prywatnymi budynkami - domami i marketami niewiele
moja hipoteza:
Kolesie u władzy traktują Lubin wyłącznie jako miasto sypialnię i baze wypadową - a na imprezy, spotkania z innym kolesiami, itp. jeździ się do Wroclawia, do Niemiec...... służbowymi samochodami za samorządowe pieniądze....
widziałem naprawdę biedniejsze albo mniejsze miejscowości (nie będę wymieniał), które zrobiły o niebo więcej niż Lubin w zakresie dbania o miasto i architekturę
w Lubinie jakby czas się zatrzymał na początki lat 90tych, a biednym regionem raczej nie jesteśmy
poza prywatnymi budynkami - domami i marketami niewiele
moja hipoteza:
Kolesie u władzy traktują Lubin wyłącznie jako miasto sypialnię i baze wypadową - a na imprezy, spotkania z innym kolesiami, itp. jeździ się do Wroclawia, do Niemiec...... służbowymi samochodami za samorządowe pieniądze....
Bywalec

Nowy(a) na forum

A ja sądze ze ta cała GALERIA to jeden wielki SZFINDEL ! a akcja protestacyjna mieszkańców rynku została ukartowana celowo aby spowalniać decyzje inwestycyjne ! bo niby dlaczego nie było protestow jak jeszcze stal stary obiekt a wszyscy mieszkancy mówili jednym głosem że to komunistyczny monument i czas go w końcu wyburzyc a teraz LARUM GRAJA !!jak już go nie ma ! wydaje mi sie że DUBINSKI coś knuje powinny tym sie zainteresowac odpowiednie słuzby a jak coś nie tak to gadzine za kraty !
Informacje
0 użytkowników » 1 gość