Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Łukasz »

Czy na tym forum zawsze musi ktoś walnąć takie zdanie, że mi ręce opadają? Chyba, że poprzednia wypowiedź jest ironiczna, wtedy zrozumiem.
Łukasz
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Niestety, ZuluGula jest znany z "trafnych" wypowiedzi powodujące u większości czytelników reakcję zblizona do Twojej, Łukasz.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: piotrek w. »

mam juz prawie 100 podpisow mlodziezy za tym by galerie wybudowano w rynku i bede mial wiecej. hmmm...ja nie mam szansy tego rozglosnic w mediach ale jezeli by ktos chcial to moge pokazac.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

chyba tu wszyscy zaakceptują galerię - wiekszośc jej chce - tyle, że w formie nawiązującej do kamieniczek nie zaś do przemysłowego klocka- stylizowana fasada

w Legnicy mozna, dlaczego nie w Lubinie?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

piotrek w.,
Po spotkaniu z samorządami uczniowskimi mam wątpliwości, co do twej szczerości. Młodzież wypowiadała się w sposób dojrzalszy niż niejeden dorosły, więc zapytam:
Jakie zadajesz pytanie, i czy informujesz o wszystkich szczegółach??
Bo za rozwojem rynku to ja też się bym podpisał...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Może DeeS sprawi, że usłyszym coś w jego telewizji o pozytywnych głosach dla GALERII RYNEK?
Łukasz
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: piotrek w. »

bylo napisane poprostu- jestem za wybudowaniem galerii lub jestem przeciw wybudowania galerii.tyle.chcialem ta ankiete zrobic bez zadnej ingerencji w poglady mlodych ludzi.poprostu. pewnie zarzucisz mi teraz ze wlasnie o to choci- ze bez zadnej ingerencji i oni nie zdaja sobie sprawy z tego co moze sie stac jak galeria zostanie wybudowana. ale tylko tak w miare obiektywnie mozna stwierdzic co mysla mlodzi ludzie. tyle.
pozdrawiam ;]
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Łukasz pisze:Może DeeS sprawi, że usłyszym coś w jego telewizji o pozytywnych głosach dla GALERII RYNEK?
Czemu nie, ale...
Problem polega na tym, ze nawet Społeczny Komitet Obywatelski jak i zdecydowana wiekszosc piszacych tutaj nie jest PRZECIW wybudowaniu w Rynku Galerii. Jest przeciw wybudowaniu TAKIEJ Galerii jak zaprezentowano. Jesli miałaby ona przyjąc forme dopasowana do miejsca to myśle ze nie znajdza sie przeciwnicy takiego rozwiązania. Robiłem ankiete w Rynku pokazujac ludziom projekt Galerii - z kilkudziesięciu osob tylko JEDNA była zdania że to dobry pomysł.

Proszę więc żebys sprecyzował Łukaszu o co pytałes w swojej ankiecie: o Galerię jako taką czy o TAKA jaka została pokazana przez inwestora (szkło i podziemny garaz plus dojazd wielu pojazdów przez brukowany Rynek).
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

piotrek w., a właśnie że nic ci nie będę zarzucać :) :P :)
Tyle tylko że pod taką petycją to ja być może też bym się podpisał. Ale mamy konkretny i bardzo kontrowersyjny projekt, dlatego ten cały szum powstał i dlatego ta cała dyskusja. jak myślisz czy wynik byłby taki sam czy nawet podobny, gdybyś pokazał wizualizację wraz z drogami dojazdowymi (bez ingerencji w ich poglądy) tego co chce budować inwestor??
Pamiętaj że obiektywne zdanie można wygłosić dopiero wtedy gdy zna się fakty, a cały kłopot rozpoczął się tak naprawdę po oficjalnej prezentacji tego projektu przez inwestora.
pozdrawiam ;]

[ Dodano: Pią Gru 16, 2005 13:59 ]
Auch,
Fajnie. Stawiam, że przynajmniej 1/3 tych co byli za, po usłyszeniu argumentów i problemów jakie może za sobą to nieść opowie się na nie.
ja bym postawił 90% na nie
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Rynek

Post autor: lubiniak »

Wieść gminna niesie,że do Polski ma wejść kolejny dyskont tym razem ALDI i wcale bym się nie zdziwił jakby powstał w RYNKU.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Proszę więc żebys sprecyzował Łukaszu o co pytałes w swojej ankiecie: o Galerię jako taką czy o TAKA jaka została pokazana przez inwestora (szkło i podziemny garaz plus dojazd wielu pojazdów przez brukowany Rynek).
DeeS myślę, że to pytanie powinieneś skierować do Piotra W., bo ja nie jestem zaangażowany w prowadzenie akiety.

[ Dodano: 16-12-05, 23:23 ]
Wieść gminna niesie,że do Polski ma wejść kolejny dyskont tym razem ALDI i wcale bym się nie zdziwił jakby powstał w RYNKU.
Chyba trochę przesadzasz i wyolbrzymiasz tę sprawę.
Łukasz
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

ciekawi mnie dlaczego od tych lat 90 praktycznie niewiele zrobiono
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

bo brak pieniędzy chyba nie był problemem?

widziałem naprawdę biedniejsze albo mniejsze miejscowości (nie będę wymieniał), które zrobiły o niebo więcej niż Lubin w zakresie dbania o miasto i architekturę

w Lubinie jakby czas się zatrzymał na początki lat 90tych, a biednym regionem raczej nie jesteśmy
poza prywatnymi budynkami - domami i marketami niewiele

moja hipoteza:
Kolesie u władzy traktują Lubin wyłącznie jako miasto sypialnię i baze wypadową - a na imprezy, spotkania z innym kolesiami, itp. jeździ się do Wroclawia, do Niemiec...... służbowymi samochodami za samorządowe pieniądze....
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Jogi »

na pole robic a nie imprezy......
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ZuluGula »

A ja sądze ze ta cała GALERIA to jeden wielki SZFINDEL ! a akcja protestacyjna mieszkańców rynku została ukartowana celowo aby spowalniać decyzje inwestycyjne ! bo niby dlaczego nie było protestow jak jeszcze stal stary obiekt a wszyscy mieszkancy mówili jednym głosem że to komunistyczny monument i czas go w końcu wyburzyc a teraz LARUM GRAJA !!jak już go nie ma ! wydaje mi sie że DUBINSKI coś knuje powinny tym sie zainteresowac odpowiednie słuzby a jak coś nie tak to gadzine za kraty !
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM