Maniak

Administrator

ja tak szczerze przyznam sie bez bicia .. ze jestem raczej ateista.. i niehcodze do kosciola.. ale jest mi smutno ze czlowiek tak Wielki umiera.. naprawde on jest potrzebny dla tego swiata,dla nas,naet dla mnie.. on jest przykladem dla kazdego.. jestem rowniez dumny z tego ze w tej ciezkiej chwili caly swiat sie polaczyl..przestaly istniej bariery religijne i wszyscy modla sie jak moga:(

Ja także jak Aneczka nie widziałam Ojca Świętego i żałuję... W sumie to chyba miałam okazję w Legnicy go zobaczyć, a zarazem nie miałam takiej szansy... JA poprostu nie mogę się z tym pogodzić
Słowa Jana Pawła II:
"(...) Wszystkiego się nie da wymienić,
(...) i tak dość dużo pamiętam.
( ... ) A więc tam jest ulica Mickiewicza.
(...)A tam jest Hoczenka. A tam za nami jest Skawa.
A tutaj była księgarnia "Foltyna".
( ... ) A tam była cukiernia.
Po maturze chodziliśmy na kremówki.
Że myśmy to wszystko wytrzymali, te kremówki po maturze.
A dom był tutaj za moimi plecami (...).
Przez okno widziałem (...) zegar słoneczny i napis:
Czas ucieka wieczność czeka.
Sto lat to jest łatwiej wyśpiewać niż wykonać.
(...) A tu jest ulica Tatrzańska, dalej jest cmentarz,
potem jest parafia Świętego Piotra. (...)"
"(...) Wszystkiego się nie da wymienić,
(...) i tak dość dużo pamiętam.
( ... ) A więc tam jest ulica Mickiewicza.
(...)A tam jest Hoczenka. A tam za nami jest Skawa.
A tutaj była księgarnia "Foltyna".
( ... ) A tam była cukiernia.
Po maturze chodziliśmy na kremówki.
Że myśmy to wszystko wytrzymali, te kremówki po maturze.
A dom był tutaj za moimi plecami (...).
Przez okno widziałem (...) zegar słoneczny i napis:
Czas ucieka wieczność czeka.
Sto lat to jest łatwiej wyśpiewać niż wykonać.
(...) A tu jest ulica Tatrzańska, dalej jest cmentarz,
potem jest parafia Świętego Piotra. (...)"
"Oczy piwne życie dziwne..."
Maniak

Weteran

jestem raczej ateista, ale mialem ta przyjemnosc widziec Jana Pawla II z dosc bliska gdy yl w Legnicy. Nie wiem czy gdyby nie On to Polska wyglada by tak jak teraz ... wiele sie rzeczy wydarzylo, wiele kazan wypowiedziano, ale tak jak na kazdego tak i na Karola Wojtyłe musi przyjsc czas ... powinien odejsc godnie i w chwale na jaka zasluzyl ...
dzis juz nawet ja nie jestem obojetny ...
dzis juz nawet ja nie jestem obojetny ...
Papiez to godny czci czlowiek. zasluguje na szacunek, tylko szkoda ze media pochowaly go prawde mowiac za zycia. 
ludzie, to że papież umiera nie jest straszne!
to naturalna kolej rzeczy, można było sie tego spodziewać
wspaniale przeżył życie, i chyba powinniśmy sie cieszyć ze jest coraz bliżej celu życia prawda?
wyłącznie te śmieszne informacje, z pięknymi studiami z ładnymi dziennikarzami, z gośćmi. media jak zwykle muszą zarobić.
to naturalna kolej rzeczy, można było sie tego spodziewać
wspaniale przeżył życie, i chyba powinniśmy sie cieszyć ze jest coraz bliżej celu życia prawda?
wyłącznie te śmieszne informacje, z pięknymi studiami z ładnymi dziennikarzami, z gośćmi. media jak zwykle muszą zarobić.
Maniak

Tak to nie jest straszne... przecież On idzie do Boga...śmierć czeka każdego..ale żal jest zawsze... Vendro to jest właśnie najśmieszniejsze że pochowali go za życia... to jest poprostu paranoja... Ci dziennikarzenezka4a7 pisze:ludzie, to że papież umiera nie jest straszne!
to naturalna kolej rzeczy, można było sie tego spodziewać.
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
ja Karola Wojtyły nigdy nie widziałam... i nigdy nie zobaczę... bo niestety do nieba mnie raczej nie wpuszczą... zresztą nie ważne...
niech spoczywa w pokoju ['] ...w końcu pozna prawdę co jest po śmierci...
Jan Paweł II jest chyba najlepszym człowiekiem naszych czasów. Dlatego... zawsze... mimo wszystko będzie wynajmował jakąś małą cząstke mojego serca.
niech spoczywa w pokoju ['] ...w końcu pozna prawdę co jest po śmierci...
Jan Paweł II jest chyba najlepszym człowiekiem naszych czasów. Dlatego... zawsze... mimo wszystko będzie wynajmował jakąś małą cząstke mojego serca.
"Dopomóż dzisiaj odchodzącym chwilom, by jutro były warte wspomnień."
Maniak

Pozna prawde... on zna prawde...
Ale teraz zazna tej prawdy...
Może to dziwne ale słyszałem od kolegi że ksiądź w kościele mówił o jakiejś przepowiedni że papież umrze któregoś maja...dziwne to dla mnie że kościół mówi o przepowiedniach 
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Maniak

Informacje
0 użytkowników » 1 gość