Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Myslę że SILU reprezentuje typowego Polaka. Zniechęconego ciągłymi wojenkami, przekonanego o braku wpływu swojego głosu na cokolwiek, zawiedzionego przez ludzi na których głosował a którzy natychmiast po uzyskaniu tego co chcieli o nim zapominali. Trudno się z nim nie zgodzić, skoro jak sądzę większość z nas ma podobne wrażenia (surgeon, ja nie o tobie).
Tym trudniej jest przekonać właśnie tak myslących ludzi, ze ich głos jest jednak ważny. Skutecznie zniechęca do tego władza wprowadzając blokowanie list, czyli znowu będzie powtórka z rozrywki i nie traci na aktualności hasło "Głosujac na PiS głosujesz na Samoobronę". Róznica jest może jedna, bo o ile w lutym bodaj gdy okazało się że wygrana PiS w wyborach skutkuje dojściem do władzy Leppera i Giertycha to spora grupa i wyborców i świeżo wybranych parlamentarzystów tej partii była delikatnie mówiąc zaskoczona koalicją, to teraz wiadomo o tym od początku i nie ma mowy o zdziwieniu tylko o zimnej kalkulacji.
Własnie jednak teraz szczególnie istotne jest nakłonienie tych zrezygnowanych czy niezainteresowanych do głosowania. Zminimalizowanie ilości tych, którzy nie głosują doprowadzi do prawdziwych wyników wyborów. Nie zakładam oczywiście falszowania wyników, chodzi po prostu o to, że im więcej ludzi do wyborów pójdzie i zagłosuje, tym bardziej oddające rzeczywiste głosy będą wyniki.
Należałoby jeszcze tłumaczyc jedną rzecz, jesli ktoś nie idzie głosować, to wcale nie znaczy, że nie oddał głosu. Przy aktualnie forsowanej ordynacji samorządowej nie pójście do głosowania oznacza poparcie rządzącego układu, czy to się komuś podoba czy nie. Myslę, że Samoobrona i LPR zostały sprytnie przez PiS wykorzystane, po wejściu w koalicję watażkowie Endrju i Roman musieli przysiąść na pupciach i notowania tych "walczących" od zawsze partii poleciały na łeb na szyję, teraz obie ekipy nie miały wyjścia jak pójść na układ (ładne słowo) z PiS i poprzeć taką ordynacje. Mają po prostu świadomość, że bez lokomotywy w postaci PiS w tych wyborach polegną, a tak blokując wspólnie listy mają gwarancję dostania się sporej grupy "swoich".
Tym trudniej jest przekonać właśnie tak myslących ludzi, ze ich głos jest jednak ważny. Skutecznie zniechęca do tego władza wprowadzając blokowanie list, czyli znowu będzie powtórka z rozrywki i nie traci na aktualności hasło "Głosujac na PiS głosujesz na Samoobronę". Róznica jest może jedna, bo o ile w lutym bodaj gdy okazało się że wygrana PiS w wyborach skutkuje dojściem do władzy Leppera i Giertycha to spora grupa i wyborców i świeżo wybranych parlamentarzystów tej partii była delikatnie mówiąc zaskoczona koalicją, to teraz wiadomo o tym od początku i nie ma mowy o zdziwieniu tylko o zimnej kalkulacji.
Własnie jednak teraz szczególnie istotne jest nakłonienie tych zrezygnowanych czy niezainteresowanych do głosowania. Zminimalizowanie ilości tych, którzy nie głosują doprowadzi do prawdziwych wyników wyborów. Nie zakładam oczywiście falszowania wyników, chodzi po prostu o to, że im więcej ludzi do wyborów pójdzie i zagłosuje, tym bardziej oddające rzeczywiste głosy będą wyniki.
Należałoby jeszcze tłumaczyc jedną rzecz, jesli ktoś nie idzie głosować, to wcale nie znaczy, że nie oddał głosu. Przy aktualnie forsowanej ordynacji samorządowej nie pójście do głosowania oznacza poparcie rządzącego układu, czy to się komuś podoba czy nie. Myslę, że Samoobrona i LPR zostały sprytnie przez PiS wykorzystane, po wejściu w koalicję watażkowie Endrju i Roman musieli przysiąść na pupciach i notowania tych "walczących" od zawsze partii poleciały na łeb na szyję, teraz obie ekipy nie miały wyjścia jak pójść na układ (ładne słowo) z PiS i poprzeć taką ordynacje. Mają po prostu świadomość, że bez lokomotywy w postaci PiS w tych wyborach polegną, a tak blokując wspólnie listy mają gwarancję dostania się sporej grupy "swoich".
tomi
Zresztą to czego nie idzie udowodnić jest "kłamstwem"
Ja już wiem na kogo będę głosował w wyborach na prezydenta - teraz się zastanawiam nad radnymi - jakieś rady jeżeli chodzi o osoby.
Takie informacje otrzymałem od osoby, która osobiście miała kontakt z tym inwestorem - były tylko pewne warunki postawione przed Panem Maćkałą - zero rozgłosu podczas jego kampani wyborczej na ten temat - Pan Maćkała jednak zrobił z tego swoje hasło wyborcze i został wtedy Prezydentem - doszło coś jeszcze, ale brak dowodów na to więc nie mogę na ten temat pisać. Myślę, że część osób zna tą sprawę - bo ja znam tylko z opowiadania.czy mógłbyś podać jakieś konkrety, interesuje mnie ta sprawa już od dawna ale nie słyszałem aby ktoś kiedykolwiek chciał coś konkretnego zrobić w tym miejscu (nie mylić z basenami) tj na zalewie
Zresztą to czego nie idzie udowodnić jest "kłamstwem"
Ja już wiem na kogo będę głosował w wyborach na prezydenta - teraz się zastanawiam nad radnymi - jakieś rady jeżeli chodzi o osoby.
KUPIEC
Nowy(a) na forum

Maniak

JasioJasio, i do tego namawiam każdego. nie pozwalajmy decydować za siebie. wybór nie jest łatwy, ale trzeba próbować.
KUPIEC,
otóż legal5 ma tu całkowitą rację, któś ci podaje informacje "lekko" nieprawdziwe. sprawa z zalewem roztrzygneła się około 1995roku kiedy to okazało się że zalew przecieka i nic się nie da z tym zrobić (a pomysły z przywróceniem były, ale wtedy legły w gruzach).
W roku 2000 na sesji rady miejskiej wypowiadało się 2 geologów i zaskoczyli wszystkich. to nie jest żaden problem (techniczny) zrobić zalew na nowo!
W roku 2003 na zlecenie RM została przeprowadzona analiza która jest schowana u rezydenta RR. koszt zrobienia zalewu to od 6 do 16 mln PLN. róznica w cenie to jak różnica w komforcie może być sam zbiornik a może być też jakaś infrastruktura.
TO JEST REALNE!
i jeszcze jedno, można liczyć na 75% dotację z unii.
Kod: Zaznacz cały
Własnie jednak teraz szczególnie istotne jest nakłonienie tych zrezygnowanych czy niezainteresowanych do głosowania.KUPIEC,
Kod: Zaznacz cały
Takie informacje otrzymałem od osoby, która osobiście miała kontakt z tym inwestorem - były tylko pewne warunki postawione przed Panem Maćkałą otóż legal5 ma tu całkowitą rację, któś ci podaje informacje "lekko" nieprawdziwe. sprawa z zalewem roztrzygneła się około 1995roku kiedy to okazało się że zalew przecieka i nic się nie da z tym zrobić (a pomysły z przywróceniem były, ale wtedy legły w gruzach).
W roku 2000 na sesji rady miejskiej wypowiadało się 2 geologów i zaskoczyli wszystkich. to nie jest żaden problem (techniczny) zrobić zalew na nowo!
W roku 2003 na zlecenie RM została przeprowadzona analiza która jest schowana u rezydenta RR. koszt zrobienia zalewu to od 6 do 16 mln PLN. róznica w cenie to jak różnica w komforcie może być sam zbiornik a może być też jakaś infrastruktura.
TO JEST REALNE!
i jeszcze jedno, można liczyć na 75% dotację z unii.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec

Weteran

Ogólnie wszystkie wybory są ważne i ja jestem także zdania, ze warto jest się samą polityką po prostu interesować. Mi nawet całkiem niedawno udało się natrafić na bardzo ciekawą stronę https://www.komitetwyborczypsl.pl/ i na ten moment wiem już jak wygląda komitet wyborczy PSL.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość