Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Jednak jednym pociągiem będzie można dojechać z Głogowa do Leszna. PKP gwarantuje to nam do 5 stycznia. A potem nie wiadomo. Odjazd z Głogowa 13:04.

========================================================

Mniej do Głogowa, więcej nad Bałtyk
12.12.2008.
Od niedzieli w życie wchodzi nowy rozkład jazdy PKP. Nie będzie w nim większych rewolucji. Znacznie „odchudzi” się połączenie z Głogowem – jeździć będzie tylko jedna para pociągów. Przybędą za to dwa nowe pociągi nad morze – do Kołobrzegu i Słupska.
Nowy rozkład jazdy nie pozbawi Leszna połączenia z Głogowem, jednak będzie ono bardzo wątłe. Pojedzie tylko jedna para pociągów – powiedział Radiu Elka Janusz Kowalczyk, naczelnik stacji Leszno. Tak będzie na pewno do 5 stycznia. Co potem, to zależy od samorządów województw, które muszą się dogadać w sprawie finansowania przejazdów.
Pozostałe pociągi lokalne pozostają bez zmian. Nie zmieni się też większość kursów dalekobieżnych. Przybędą dwa nowe pociągi – mówi Janusz Kowalczyk – do Kołobrzegu i do Słupska.

źródło : http://elka.fm//content/view/31497/80/
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lupus »

Pewnie my też byśmy dostali wakacyjny pociąg do Kołobrzegu i Bielska Białej ale jeśli pospieszny ma jechać 40km/h to faktycznie to się nie opłaca...
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Kontakt:
Awatar użytkownika

http://lubin.naszemiasto.pl/wydarzenia/887391.html

Od września bilet na pociąg z Lubina do Wrocławia potaniał z 14 zł do 8 zł. A jak wygląda cena tego biletu od dzisiejszego dnia , w związku z wprowadzeniem nowego rozkładu jazdy ? Proszę spojrzeć.

Obrazek
Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

Promocja "Połączenie w dobrej cenie" nadal obowiązuje.

http://www.pr.pkp.pl/img_in//OFERTY/POL ... arunki.pdf

Problem polega na tym, że trzeba o tym przypominać konduktorom oraz kasjerkom w kasie, bo dziwnym trafem słabo o tym pamiętają...
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Kontakt:
Awatar użytkownika

surgeon, no właśnie przed chwilą się o tym doczytałem w innym miejscu. Można jednak powiedzieć, że dane w ogólnopolskim rozkładzie jazdy co do ceny biletu na trasie Lubin - Wrocław są mylące. Potwierdzenie tego co napisałeś, można znaleźć tutaj : http://www.pr.pkp.pl/img_in//OFERTY/POL ... 14ceny.pdf
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Cena biletu nie zmieniła się odkąd wprowadzono "połączenia w dobrej cenie" ulgowy do Wrocławia kosztuje ponad 5 zl a do Legnicy nie całe 2 zl.Tak patrzę na te połączenia i po co tyle pociągów z rana do Wrocławia ? A później co ? Jeden ? Nie byłem jeszcze na dworcu sprawdzić nowy rozkład,jutro się wybiorę...
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Lupus pisze:Nie byłem jeszcze na dworcu sprawdzić nowy rozkład,jutro się wybiorę...
A co? Internetowy ci nie działa?

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Nie przekonuje mnie bo nie wyświetli mi na raz połączeń do Głogowa,Rudnej,Wrocławia,Legnicy...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Obrazek

Obrazek

Dla leniwych rozkład PKP Lubin Górniczy,zastanawia mnie ten pociag ze Szczecina,bo skoro jest z to czemu nie ma do ? Dzisiaj gdy byłem na Stacji,spotkałem starszego pana który rzekł do mnie "Co będziemy jeździć ? " Odpowiedziałem "Tak tylko wstyd jaki mamy dworzec" Odpowiedział że kiedyś to miejsce tętniło życiem,to było takie serce komunikacji lubińskiej a teraz wygląda jak postrach z filmów jak 100 letni opuszczony hangar.Panie Raczyński,Wojnarowski i inni panowie,leśne dziadki,wstyd mi że w tym mieście nie ma szefa,nie ma człowieka który jak chce to może.Pięknie powiedział prezydent Wrocławia o Lubinie "W tym mieście nie ma gospodarza" Najpierw Rynek który wygląda jak pustynia,później dworzec PKP,następnie hala sportowa a raczej jej brak,a teraz pan Posełek Wojnarowski i obwodnica" Co następne będzie ? Przeraża mnie to...
Kontakt:
Awatar użytkownika

Lupus, jestem Ci winien wdzięczność, że sfotografowałeś ten rozkład jazdy na naszej stacji PKP. Bez tego nie wiedziałbym, że o 15:40 przyjeżdża pociąg ze Szczecina. Zajrzałem do ogólnopolskiego rozkładu jazdy i faktycznie ten pociąg figuruje w rozkładzie. Tak się akurat składa, że tegoroczne Święta spędzam w Szczecinie i od paru dni główkuję, jak tam dojechać koleją i wrócić. Rzecz w tym , że rodzinę mam w prawobrzeżnej części Szczecina i jadę do Szczecina Dąbia. Do Szczecina Dąbia mam taki plan podróży : z Lubina busem do Głogowa, a stamtąd pociągiem ( osobowym, bez przesiadek) do Szczecina Dąbia o godz 11:58. Jest na miejscu o godz 17:58. Powrót planowałem w sobotę lub w niedzielę pociągiem z Dąbia o 12:19 i zamierzałem wysiąść w Ścinawie o 19:42. Powrót do Lubina busem. Jednak to co mi Ty napisałeś dzisiaj, zmienia moje plany co do powrotu. Do Szczecina Głównego jakoś dotrę ( ten pociąg z Dąbia nie wychodzi) i będę w Lubinie o 15:40. Zastanawiające jest tylko to, że nie ma tego pociągu na naszym rozkładzie jazdy w drugą stronę, czyli do Szczecina. Może surgeon jako dłużej tkwiący w temacie coś nam wyjaśni ? :usmiech:
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

O powrót to już martwić się nie musisz,a jak wiadomo ze Szczecina Głównego do Dąbia często coś jedzie,no właśnie tyle tylko że nie ma pociągu do Szczecina,sprawdzałem w rozkładzie Wrocławskim to o 11:27 masz z Rudnej Gwizdanowa pociąg bezpośredni do Szczecina Głównego :)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Pociąg do Szczecina jedzie sobie drugą stroną, czyli przez Wołów i Ścinawę

Po co jechać busem do Głogowa? Mamy już pociągi. Przesiąść można się już w Rudnej.

Zresztą wszystko masz w internetowym rozkładzie jazdy pociągów. Chyba każdy potrafi wpisać nazwę stacji w formularz? :)

Kontakt:
Awatar użytkownika

Lupus, Twoja propozycja wyjazdu z Rudnej Gwizdanów odpada. Mam pociąg z Lubina do Gwizdanowa o godz 8:29 i musiałbym w Rudnej Gwizdanów czekać na ten pociąg do Szczecina 2 godz i 20 minut do godz 11:28.
surgeon, Tobie też odpowiadam. Nie ma dobrego połączenia z Rudną, czy z Głogowem, aby w rozsądnym czasie bez długiego czekania przesiąść się na pociąg dalekobieżny do Szczecina.

Mieszkam na Jastrzębiej i z okna mego mieszkania poprzez prześwity budynków na Legnickiej mogę obserwować przejeżdżające pociągi z odległości około 600-700 m. Dzisiaj specjalnie patrzyłem, czy ten pociąg ze Szczecina ( o 15:40 w Lubinie ) będzie jechał.
O 15:47 jechał skład z kopalnianymi wagonami do stacji Lubin. Do godz 16:10 pociągu ze Szczecina zmierzającego w kierunku Legnicy nie zaobserwowałem. Później już przestałem patrzeć. Albo miał bardzo duże spóźnienie, albo się wykopyrtnął na tych koślawych torach między Rudną, a Lubinem i gdzieś tam leży w rowie... ;-)
Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

NEVIL pisze:
surgeon, Tobie też odpowiadam. Nie ma dobrego połączenia z Rudną, czy z Głogowem, aby w rozsądnym czasie bez długiego czekania przesiąść się na pociąg dalekobieżny do Szczecina.
.
.
.
Dzisiaj specjalnie patrzyłem, czy ten pociąg ze Szczecina ( o 15:40 w Lubinie ) będzie jechał.
O 15:47 jechał skład z kopalnianymi wagonami do stacji Lubin. Do godz 16:10 pociągu ze Szczecina zmierzającego w kierunku Legnicy nie zaobserwowałem. Później już przestałem patrzeć. Albo miał bardzo duże spóźnienie, albo się wykopyrtnął na tych koślawych torach między Rudną, a Lubinem i gdzieś tam leży w rowie... ;-)
Pociąg ze Szczecina przyjeżdża o 15:40, ale odjeżdża o 15:49. To już chyba ciemno się robi?

Jeśli chodzi o pretensje w sprawach opóźnień pociągów oraz nieszczęśliwego rozkładu jazdy oraz dawno nieremontowanych torów, to myślę, że nie jestem odpowiednim ich adresatem.

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Jeśli pociąg jest w rozkładzie to na pewno jechał,pewnie miał opóźnienie,Nevil a nie ma cie kto zawieźć do Gwizdanowa ? Przecież to 16,17km.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM