Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Jednak jednym pociągiem będzie można dojechać z Głogowa do Leszna. PKP gwarantuje to nam do 5 stycznia. A potem nie wiadomo. Odjazd z Głogowa 13:04.
========================================================
Mniej do Głogowa, więcej nad Bałtyk
12.12.2008.
Od niedzieli w życie wchodzi nowy rozkład jazdy PKP. Nie będzie w nim większych rewolucji. Znacznie „odchudzi” się połączenie z Głogowem – jeździć będzie tylko jedna para pociągów. Przybędą za to dwa nowe pociągi nad morze – do Kołobrzegu i Słupska.
Nowy rozkład jazdy nie pozbawi Leszna połączenia z Głogowem, jednak będzie ono bardzo wątłe. Pojedzie tylko jedna para pociągów – powiedział Radiu Elka Janusz Kowalczyk, naczelnik stacji Leszno. Tak będzie na pewno do 5 stycznia. Co potem, to zależy od samorządów województw, które muszą się dogadać w sprawie finansowania przejazdów.
Pozostałe pociągi lokalne pozostają bez zmian. Nie zmieni się też większość kursów dalekobieżnych. Przybędą dwa nowe pociągi – mówi Janusz Kowalczyk – do Kołobrzegu i do Słupska.
źródło : http://elka.fm//content/view/31497/80/
========================================================
Mniej do Głogowa, więcej nad Bałtyk
12.12.2008.
Od niedzieli w życie wchodzi nowy rozkład jazdy PKP. Nie będzie w nim większych rewolucji. Znacznie „odchudzi” się połączenie z Głogowem – jeździć będzie tylko jedna para pociągów. Przybędą za to dwa nowe pociągi nad morze – do Kołobrzegu i Słupska.
Nowy rozkład jazdy nie pozbawi Leszna połączenia z Głogowem, jednak będzie ono bardzo wątłe. Pojedzie tylko jedna para pociągów – powiedział Radiu Elka Janusz Kowalczyk, naczelnik stacji Leszno. Tak będzie na pewno do 5 stycznia. Co potem, to zależy od samorządów województw, które muszą się dogadać w sprawie finansowania przejazdów.
Pozostałe pociągi lokalne pozostają bez zmian. Nie zmieni się też większość kursów dalekobieżnych. Przybędą dwa nowe pociągi – mówi Janusz Kowalczyk – do Kołobrzegu i do Słupska.
źródło : http://elka.fm//content/view/31497/80/

Początkujący

http://lubin.naszemiasto.pl/wydarzenia/887391.html
Od września bilet na pociąg z Lubina do Wrocławia potaniał z 14 zł do 8 zł. A jak wygląda cena tego biletu od dzisiejszego dnia , w związku z wprowadzeniem nowego rozkładu jazdy ? Proszę spojrzeć.

Od września bilet na pociąg z Lubina do Wrocławia potaniał z 14 zł do 8 zł. A jak wygląda cena tego biletu od dzisiejszego dnia , w związku z wprowadzeniem nowego rozkładu jazdy ? Proszę spojrzeć.

Stały bywalec

Promocja "Połączenie w dobrej cenie" nadal obowiązuje.
http://www.pr.pkp.pl/img_in//OFERTY/POL ... arunki.pdf
Problem polega na tym, że trzeba o tym przypominać konduktorom oraz kasjerkom w kasie, bo dziwnym trafem słabo o tym pamiętają...
http://www.pr.pkp.pl/img_in//OFERTY/POL ... arunki.pdf
Problem polega na tym, że trzeba o tym przypominać konduktorom oraz kasjerkom w kasie, bo dziwnym trafem słabo o tym pamiętają...
surgeon, no właśnie przed chwilą się o tym doczytałem w innym miejscu. Można jednak powiedzieć, że dane w ogólnopolskim rozkładzie jazdy co do ceny biletu na trasie Lubin - Wrocław są mylące. Potwierdzenie tego co napisałeś, można znaleźć tutaj : http://www.pr.pkp.pl/img_in//OFERTY/POL ... 14ceny.pdf

Początkujący

Cena biletu nie zmieniła się odkąd wprowadzono "połączenia w dobrej cenie" ulgowy do Wrocławia kosztuje ponad 5 zl a do Legnicy nie całe 2 zl.Tak patrzę na te połączenia i po co tyle pociągów z rana do Wrocławia ? A później co ? Jeden ? Nie byłem jeszcze na dworcu sprawdzić nowy rozkład,jutro się wybiorę...
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Stały bywalec

Początkujący

Początkujący

Dla leniwych rozkład PKP Lubin Górniczy,zastanawia mnie ten pociag ze Szczecina,bo skoro jest z to czemu nie ma do ? Dzisiaj gdy byłem na Stacji,spotkałem starszego pana który rzekł do mnie "Co będziemy jeździć ? " Odpowiedziałem "Tak tylko wstyd jaki mamy dworzec" Odpowiedział że kiedyś to miejsce tętniło życiem,to było takie serce komunikacji lubińskiej a teraz wygląda jak postrach z filmów jak 100 letni opuszczony hangar.Panie Raczyński,Wojnarowski i inni panowie,leśne dziadki,wstyd mi że w tym mieście nie ma szefa,nie ma człowieka który jak chce to może.Pięknie powiedział prezydent Wrocławia o Lubinie "W tym mieście nie ma gospodarza" Najpierw Rynek który wygląda jak pustynia,później dworzec PKP,następnie hala sportowa a raczej jej brak,a teraz pan Posełek Wojnarowski i obwodnica" Co następne będzie ? Przeraża mnie to...
Lupus, jestem Ci winien wdzięczność, że sfotografowałeś ten rozkład jazdy na naszej stacji PKP. Bez tego nie wiedziałbym, że o 15:40 przyjeżdża pociąg ze Szczecina. Zajrzałem do ogólnopolskiego rozkładu jazdy i faktycznie ten pociąg figuruje w rozkładzie. Tak się akurat składa, że tegoroczne Święta spędzam w Szczecinie i od paru dni główkuję, jak tam dojechać koleją i wrócić. Rzecz w tym , że rodzinę mam w prawobrzeżnej części Szczecina i jadę do Szczecina Dąbia. Do Szczecina Dąbia mam taki plan podróży : z Lubina busem do Głogowa, a stamtąd pociągiem ( osobowym, bez przesiadek) do Szczecina Dąbia o godz 11:58. Jest na miejscu o godz 17:58. Powrót planowałem w sobotę lub w niedzielę pociągiem z Dąbia o 12:19 i zamierzałem wysiąść w Ścinawie o 19:42. Powrót do Lubina busem. Jednak to co mi Ty napisałeś dzisiaj, zmienia moje plany co do powrotu. Do Szczecina Głównego jakoś dotrę ( ten pociąg z Dąbia nie wychodzi) i będę w Lubinie o 15:40. Zastanawiające jest tylko to, że nie ma tego pociągu na naszym rozkładzie jazdy w drugą stronę, czyli do Szczecina. Może surgeon jako dłużej tkwiący w temacie coś nam wyjaśni ? 

Początkujący

O powrót to już martwić się nie musisz,a jak wiadomo ze Szczecina Głównego do Dąbia często coś jedzie,no właśnie tyle tylko że nie ma pociągu do Szczecina,sprawdzałem w rozkładzie Wrocławskim to o 11:27 masz z Rudnej Gwizdanowa pociąg bezpośredni do Szczecina Głównego 
Stały bywalec

Pociąg do Szczecina jedzie sobie drugą stroną, czyli przez Wołów i Ścinawę
Po co jechać busem do Głogowa? Mamy już pociągi. Przesiąść można się już w Rudnej.
Zresztą wszystko masz w internetowym rozkładzie jazdy pociągów. Chyba każdy potrafi wpisać nazwę stacji w formularz?
Po co jechać busem do Głogowa? Mamy już pociągi. Przesiąść można się już w Rudnej.
Zresztą wszystko masz w internetowym rozkładzie jazdy pociągów. Chyba każdy potrafi wpisać nazwę stacji w formularz?
Lupus, Twoja propozycja wyjazdu z Rudnej Gwizdanów odpada. Mam pociąg z Lubina do Gwizdanowa o godz 8:29 i musiałbym w Rudnej Gwizdanów czekać na ten pociąg do Szczecina 2 godz i 20 minut do godz 11:28.
surgeon, Tobie też odpowiadam. Nie ma dobrego połączenia z Rudną, czy z Głogowem, aby w rozsądnym czasie bez długiego czekania przesiąść się na pociąg dalekobieżny do Szczecina.
Mieszkam na Jastrzębiej i z okna mego mieszkania poprzez prześwity budynków na Legnickiej mogę obserwować przejeżdżające pociągi z odległości około 600-700 m. Dzisiaj specjalnie patrzyłem, czy ten pociąg ze Szczecina ( o 15:40 w Lubinie ) będzie jechał.
O 15:47 jechał skład z kopalnianymi wagonami do stacji Lubin. Do godz 16:10 pociągu ze Szczecina zmierzającego w kierunku Legnicy nie zaobserwowałem. Później już przestałem patrzeć. Albo miał bardzo duże spóźnienie, albo się wykopyrtnął na tych koślawych torach między Rudną, a Lubinem i gdzieś tam leży w rowie...
surgeon, Tobie też odpowiadam. Nie ma dobrego połączenia z Rudną, czy z Głogowem, aby w rozsądnym czasie bez długiego czekania przesiąść się na pociąg dalekobieżny do Szczecina.
Mieszkam na Jastrzębiej i z okna mego mieszkania poprzez prześwity budynków na Legnickiej mogę obserwować przejeżdżające pociągi z odległości około 600-700 m. Dzisiaj specjalnie patrzyłem, czy ten pociąg ze Szczecina ( o 15:40 w Lubinie ) będzie jechał.
O 15:47 jechał skład z kopalnianymi wagonami do stacji Lubin. Do godz 16:10 pociągu ze Szczecina zmierzającego w kierunku Legnicy nie zaobserwowałem. Później już przestałem patrzeć. Albo miał bardzo duże spóźnienie, albo się wykopyrtnął na tych koślawych torach między Rudną, a Lubinem i gdzieś tam leży w rowie...

Stały bywalec

Pociąg ze Szczecina przyjeżdża o 15:40, ale odjeżdża o 15:49. To już chyba ciemno się robi?NEVIL pisze:
.
.
.
Dzisiaj specjalnie patrzyłem, czy ten pociąg ze Szczecina ( o 15:40 w Lubinie ) będzie jechał.
Jeśli chodzi o pretensje w sprawach opóźnień pociągów oraz nieszczęśliwego rozkładu jazdy oraz dawno nieremontowanych torów, to myślę, że nie jestem odpowiednim ich adresatem.
Początkujący

Informacje
0 użytkowników » 1 gość