Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Z dniem 22 lipca pks otwiera nowe połączenie Lubin-Świnoujście,ponadto w sierpniu Polkowice-Zakopane.
Stały bywalec

Stały bywalec

Mówie wszystko jest możliwe,wystarczy wszystko przemyśleć i działać,przecież na razie puścić w droge 4 szynobusy, w takiej ,takiej godzinie i miejscu,po jakimś czasie koszt zakupu zwróciłby soię,i moznaby kupić następne,wtedy zrobić częsztrze kursy.A są dobre szynobusy autosana,które np.zamiast likwidować połaczenie PKP z lubinem puścić na trase i byłyby opłacalne,tak samo z lubin-chocianów,zaniim wyburzyli tory też puścić dwa takie i byłoby ok,ale zlikwidowali,,aler te z chocianoewm to tylko tak dałem,bo moigło by być to wyjście.surgeon pisze:Oczywiście z Wolsztynem to był żart. Ale gdyby puścili szynobusy Głogów - Lubin - Legnica Wrocław i nazad. Do tego reklama oraz konkurencyjna cena - to mogło by być opłacalne.
http://www.autosan.com.pl/pl/produkty/index&=id=06.php
ja bym tu widzial powierzenie obslugi na tej linii Pol-Miedz Transowi (oczywisciwe w odpowiednich firmowych barwachsurgeon pisze:Oczywiście z Wolsztynem to był żart. Ale gdyby puścili szynobusy Głogów - Lubin - Legnica Wrocław i nazad. Do tego reklama oraz konkurencyjna cena - to mogło by być opłacalne.
oprocz szynobusow powinny te trase obslugiwac jeszcze ze 2 ezt w godzinach szczytu. nie bez znaczenia bylby oczywiscie rozklad jazdy. moj brat mowi np. ze chetnie by korzystal z uslug kolei pod warunkiem ze byloby mozliwe dojechanie na 6 do pracy w Legnicy. ( a wlasciwie to gdzies na 5.30 na dworzec, bo trza jeszcze dojsc,dojechac na miejsce pracy).
Kolei obecnie strasznie trudno byloby konkurowac zwlaszcza z busiarzami, bo z/do dworca trzeba jeszcze dojsc. Busiarz czesto gratis gdzies jeszcze dowiezie. tutaj potrzeba bylaby madra polityka samorzadow no i oczywiscie finansowe wsparcie.
[ Dodano: Nie Lip 17, 2005 21:54 ]
jeden szynobus kosztuje klika mln złotych. koszty raczej by sie nie zwrocily, jednakze w tego typu sprawach nie chodzi o zarabianie na polaczeniach.pksiak pisze:puścić w droge 4 szynobusy, w takiej ,takiej godzinie i miejscu,po jakimś czasie koszt zakupu zwróciłby soię,i moznaby kupić następne,wtedy zrobić częsztrze kursy.
A są dobre szynobusy autosana,które np.zamiast likwidować połaczenie PKP z lubinem puścić na trase i byłyby opłacaln
nie wchodzi mi ten link, ale moge cie zapewnic ze autosan nie produkuje szynobosow. Robi natomiast pudla do regiotrampa produkowanego przez ZNTK Poznan, ktory wlasnie na naszych oczach dogorywa
Maniak

polar21,
byłem ostatnio w Skwieżynie (między Zieloną Górą a Gorzowem) tam jeżdżą szynobusy i się opłaca (bo wprowadzają nowe kursy) więc pomysł, Głogów - Lubin - Legnica, nie jest taki złyjeden szynobus kosztuje klika mln złotych. koszty raczej by sie nie zwrocily, jednakze w tego typu sprawach nie chodzi o zarabianie na polaczeniach.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
byłem ostatnio w Skwieżynie (między Zieloną Górą a Gorzowem) tam jeżdżą szynobusy wim wim, taki zielony szynobuz z ZNTK Poznan. 
i się opłaca (bo wprowadzają nowe kursy)więc pomysł, Głogów - Lubin - Legnica, nie jest taki zły alez ja jako milosnik kolei tez jestem za!!! tylko zeby wcielic ten pomysl w zycie potrzebna bylaby madra i rozsadna polityka samorzadow: glogowskiego, lubinskiego i legnickiego, a jakos nie wydaje mi sie zeby ta sprawa szczegolnie lezala na sercu naszemu ukochanemu panu prezydentowi miasta Lubina (no i ciekawe jaki jest poziom checi w we wladzach dwoch pozostalych miast

i się opłaca (bo wprowadzają nowe kursy)więc pomysł, Głogów - Lubin - Legnica, nie jest taki zły alez ja jako milosnik kolei tez jestem za!!! tylko zeby wcielic ten pomysl w zycie potrzebna bylaby madra i rozsadna polityka samorzadow: glogowskiego, lubinskiego i legnickiego, a jakos nie wydaje mi sie zeby ta sprawa szczegolnie lezala na sercu naszemu ukochanemu panu prezydentowi miasta Lubina (no i ciekawe jaki jest poziom checi w we wladzach dwoch pozostalych miast
Ostatnio zmieniony 18 lip 2005, 10:31 przez polar21, łącznie zmieniany 1 raz.
// mam wrazenie jakoby dyskusja odeszla od tematu "nowe polaczenia z lubina w polske..."
// moze zalozyc nowy temat i przeniesc tam czesc postow?
pzdr

// moze zalozyc nowy temat i przeniesc tam czesc postow?
pzdr
zrobionedavinka pisze:polar21 - zmiejsz troche obrazek bo rozciaga nienaturalnie temat![]()
tu jest wszystko napisanemam pytanie, od kiedy jezdzi taki zielony szynobus?
Informacje
0 użytkowników » 1 gość