Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Stały bywalec

Nie chodzi mi o mnie, nevil dokładnie tak jak napisałeś chodziło mi po to że w galeri będą markowe sklepy których obecnie tutaj nie ma
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak

Stały bywalec

Maniak

Szczerze? nie przypadła mi do gustu : Zwykły prostokąt... no z kilkoma piętrami, czy tam z jednym... a przecież liczymy na cos co stanie się m.in. centrum - ozdobą miasta, więc nikt nie chce czegoś w stylu starego, burzonego aktualnie "bazyla"... moj glos ZDECYDOWANIE NIE!
[ Dodano: Pią Lip 08, 2005 11:48 ]
Alien, to jest jeden z kandydatow konkursu o ile dobrze wyczytałem.
[ Dodano: Pią Lip 08, 2005 11:48 ]
Alien, to jest jeden z kandydatow konkursu o ile dobrze wyczytałem.
Maniak

Nowy(a) na forum

Maniak

andros, hotel baron 4 pietro... hmm... jesli mozna tam wejsc bez problemow to aj sie udam tam z aparatem 
W czym to ma być podobne to starej zabudowy? Starej znaczy tej po II wojnie czy tej po I wojnie? Faktycznie projekt bardzo podobny do szkaradnych bloków na około. Jedna lodówka już stoi koło prokuratury i architekta nieźle musieli posmarować, żeby zgodził się na coś takiego. Jak to wygląda?
Kolejna maszkara stanie w rynku. Ale nie ma co się podniecać. Jak to wyburzą, plac będzie stał pusty parę miesięcy, potem parę lewych przetargów odkrytych przez lokalnych dociekliwych i unieważnionych przez wyroki sądu, na jesień przyszłego roku może już będzie stał jakiś namiot z bazarowymi stolikami w środku, watą cukrową i kapciami. Mało wiary w rajców naszego miasta mam.
Kolejna maszkara stanie w rynku. Ale nie ma co się podniecać. Jak to wyburzą, plac będzie stał pusty parę miesięcy, potem parę lewych przetargów odkrytych przez lokalnych dociekliwych i unieważnionych przez wyroki sądu, na jesień przyszłego roku może już będzie stał jakiś namiot z bazarowymi stolikami w środku, watą cukrową i kapciami. Mało wiary w rajców naszego miasta mam.
Maniak

Niewątpliwie to co zaczęli rozbierać , należy rozebrać do końca. Pytanie , co dalej ? Bo ta buda , którą przedstawia projekt, nie powinna tam stanąć . To się nadaje na sklep spożywczy w Krzeczynie , połączony z remizą strażacką i barem piwnym. Ktoś tutaj poruszył temat konsultacji społecznych , które ponoć miały się odbyć , ale nikt o nich nie słyszał. Lepiej poczekać jeszcze z 3 lata , a niech powstanie coś na miarę naszych oczekiwań, a nie kolejny koszmarek , który będzie nam się śnił po nocach , przez następne 30 lat.
[ Dodano: Sob Lip 09, 2005 17:20 ]
Natomiast humorystycznie podchodząc do tematu , to po wyburzeniu tego co zaczęli, nie stawiałbym tam niczego. Tam trzeba nawieżć humusu i posiać trawę. Teren ogrodzić wysokim płotem , a do środka wpuścić gęsi ( dla gęsi , jakieś małe oczko wodne) oraz kozy . Byłby to swoisty skansen Lubina z lat 50-tych ubiegłego wieku , przed odkryciem miedzi. Piszę tak , ponieważ pionierzy na tym terenie po odkryciu miedzi, mówili, że po Rynku spacerowały kozy i gęsi. Chcącym ten żywy inwentarz obejrzeć , wręczałbym bilety za 2 zł. Gdyby komuś zachciało się mleka od kozy .... to owszem, sam sobie wydoisz i płacisz 10 zł. Byłaby to dla niektórych z dużych miast , swego rodzaju atrakcja turystyczna. Ale teraz trochę poważniej. Przede wszystkim bazar ,z obecnego miejsca które zajmuje, powinien zniknąć. Ja wiem, że on jest w prawie równej odległości dla tych z Ustronia i dla tych z Przylesia i to miejsce idealnie pasuje tam też idealnie handlującym. Ale prawda jest taka , że takiego zbiorowiska szop i bud w centrum miasta być nie powinno. I właśnie na terenach po bazarze widzę obiekt przypominajacy Galerię Dominikańską we Wrocławiu , ale o wiele większą od tej , której projekt dla naszego lubinskiego Rynku przedstawiono i nie o tak koszmarnej bryle i elewacji. To tyle. Proszę o dalsze wypowiedzi na temat zabudowy NASZEGO Rynku wg. obecnej koncepcji...
[ Dodano: Sob Lip 09, 2005 17:20 ]
Natomiast humorystycznie podchodząc do tematu , to po wyburzeniu tego co zaczęli, nie stawiałbym tam niczego. Tam trzeba nawieżć humusu i posiać trawę. Teren ogrodzić wysokim płotem , a do środka wpuścić gęsi ( dla gęsi , jakieś małe oczko wodne) oraz kozy . Byłby to swoisty skansen Lubina z lat 50-tych ubiegłego wieku , przed odkryciem miedzi. Piszę tak , ponieważ pionierzy na tym terenie po odkryciu miedzi, mówili, że po Rynku spacerowały kozy i gęsi. Chcącym ten żywy inwentarz obejrzeć , wręczałbym bilety za 2 zł. Gdyby komuś zachciało się mleka od kozy .... to owszem, sam sobie wydoisz i płacisz 10 zł. Byłaby to dla niektórych z dużych miast , swego rodzaju atrakcja turystyczna. Ale teraz trochę poważniej. Przede wszystkim bazar ,z obecnego miejsca które zajmuje, powinien zniknąć. Ja wiem, że on jest w prawie równej odległości dla tych z Ustronia i dla tych z Przylesia i to miejsce idealnie pasuje tam też idealnie handlującym. Ale prawda jest taka , że takiego zbiorowiska szop i bud w centrum miasta być nie powinno. I właśnie na terenach po bazarze widzę obiekt przypominajacy Galerię Dominikańską we Wrocławiu , ale o wiele większą od tej , której projekt dla naszego lubinskiego Rynku przedstawiono i nie o tak koszmarnej bryle i elewacji. To tyle. Proszę o dalsze wypowiedzi na temat zabudowy NASZEGO Rynku wg. obecnej koncepcji...
Kryzbi...

Stały bywalec

Ermmm... ja coś takiego pisałem już dawno temu. Ale oczywiście nikt nie zwrócił uwagiNEVIL pisze:Ale prawda jest taka , że takiego zbiorowiska szop i bud w centrum miasta być nie powinno. I właśnie na terenach po bazarze widzę obiekt przypominajacy Galerię Dominikańską we Wrocławiu , ale o wiele większą od tej , której projekt dla naszego lubinskiego Rynku przedstawiono i nie o tak koszmarnej bryle i elewacji. To tyle. Proszę o dalsze wypowiedzi na temat zabudowy NASZEGO Rynku wg. obecnej koncepcji...
Nowy(a) na forum

Rynek nie nadaje się do zabudowy zbyt uciążliwej. Nie ma możliwości jego dobrego skomunikowania. W miejscu obecnego blaszaka może powstać coś podobnego do tego co jest przy ul. Piastowskiej. Natomaist spora galeria mogła by powstać tam gdzie jest bazar. Można tam zresztą zlokalizować wiele innych ciekawych rzeczy. Centrum rozrywki, hotel, sklepy, hala sportowa ...
Janusz Głowacki
Informacje
0 użytkowników » 1 gość