Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Nowy(a) na forum

ja sie chyba jutro wybiore zeby fotki na pamiatke porobic 
Stały bywalec

Dzisiaj w TVL mówili o tej galerii.
2 poziomy i parking podziemny na 100 samochoodów.
2 poziomy i parking podziemny na 100 samochoodów.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Maniak

Maniak

Stały bywalec

Kiedyś coś pokazywali na TVL - dość dawno temu chyba że teraz nie dawno. Zadko[ort!] oglądam naszą telewizje.
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Nowy(a) na forum

Maniak

pikus111 pisze:Moim zdaniem jeszcze nie ma projektu tej Galerii. Napewno jest tylko szkic:)
Jak taki projekt by istniał to nasz pan R. już dawno by się pochwalił, a jak sami wiecie jeszcze tego nie zrobił.
pan R. - tylko nie nasz!!!
Bywalec

Projekt jakoby istnieje, tylko jest... tajnypikus111 pisze:Moim zdaniem jeszcze nie ma projektu tej Galerii. Napewno jest tylko szkic:)
Jak taki projekt by istniał to nasz pan R. już dawno by się pochwalił, a jak sami wiecie jeszcze tego nie zrobił.
Podobno 20 czerwca ma zostac zatwierdzony. Obiecuje, że natychmiast dam znac na Forum jak się czegokolwiek dowiem.
Parking jest chory, mowilem to od poczatku i powtorze tutaj: jesli ma powstac podziemny garaż to wjazd do niego powinien znajdować sie od strony Dominet Banku. Tam NIE MIESZKAJA ludzie. Projekt istniejący zaklada wjazd od strony Ratusza jedną jezdnią i wyjazd drugą.Tak jak teraz poruszają się samochody w Rynku - wyjazd od strony postoju taksi, wjazd po przeciwnej. Ma pozostać kostka. Jak myślicie ILE samochodów tam się przewinie w ciągu godziny? Ja uważam, że jeśli Galeria ma funkcjonować to kilkaset: 200, 300, moze więcej. W rezultacie bedzie halas, spaliny, drgania podłoza.
Na calym swiecie istnieje tendencja WYPROWADZANIA ruchu samochodowego z centralnych punktow miast. U nas ten ruch będzie się zwiększać. Na całym świecie Centralne punkty miast to DEPTAKI, u nas samochody będą zjeżdżać do garażu.
U nas Prezydent zamarzył sobie, że będzie BUDZIŁ Rynek. Zapytałem go na konferencji prasowej dlaczego koniecznie chce robić to hałasem i spalinami. Odparł mi, że hałas jest wszędzie gdzie są ludzie a jak się komuś to nie podoba to może się wyprowadzić. Jednym słowem: dostałem kopa. Zeby było jasne: MIESZKAM w Rynku i nie zamierzam sie wyprowadzać.
P.S. Według ostatnich zapowiedzi JUTRO o 8.00ma ruszyć rozbiórka.
Stały bywalec

Nie ma projektu - hmm w takim razie dlaczego wygonili biednych sklepikarzy z tego ... czegoś 
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
zapewne po to, zeby wyburzyc ten 'obiekt' 
Maniak

Stały bywalec

Zburzyć obiekt. Ale po co skoro mówicie, ze nie ma gotowego planu zagospodarowania tego terenu?
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Maniak

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość