Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

I znowu moja kochana Unia Leszno sprawiła mi radość !
======================
Fogo Unia Leszno – Betard Sparta Wrocław 59:31
Jest hattrick, czas na mistrzowską fetę!
Obrazek
To się nie mogło zakończyć inaczej. Byli najlepsi przez cały sezon i w finale PGE Ekstraligi tylko to potwierdzili. Żużlowcy Fogo Unii Leszno nie dali szans Betardowi Sparcie, znokautowali przeciwnika wygrywając 59:31 ( w dwumeczu 106:74) i przeszli do historii. Jako pierwsi w XXI wieku zdobyli trzy mistrzowskie tytuły z rzędu. Taki sukces wymaga specjalnej celebry, jedna noc na świętowanie może nie wystarczyć.

Wypełniony po brzegi stadion Smoczyka i tor, który zachęcał do walki na całej szerokości. Tak wyglądała arena zmagań o złoto Drużynowych Mistrzostw Polski. Goście z Wrocławia przyjechali do Leszna odrobić czteropunktową zaliczkę i sprawić sensację, a celem gospodarzy było utrzymanie przewagi i trzeci tytuł mistrzowski z rzędu.

Pierwsze biegi pokazały, że Byki nie będą się bronić. Na inaugurację pewnie wygrał Emil Sajfutdinow, Brady Kurtz poradził sobie z Jakubem Jamrogiem i na metę wpadł za Taiem Woffindenem. W wyścigu juniorskim także było 4:2. Przez chwilę prowadził Maksym Drabik, ale Bartek Smektała popisał się atakiem, po którym Smok ryknął tysiącem gardem. Po dwóch wyścigach przewaga Fogo Unii w dwumeczu wzrosła do 8 „oczek”. Trzeci start potwierdził regułę dotyczącą Janusza Kołodzieja. Po nieudanym turnieju Grand Prix, w lidze błyszczy. Wygrał przekonująco, ale wyścig zakończył się podziałem punktów, bo jego partner Jarosław Hampel zamknął stawkę.

(...) Finał PGE Ekstraligi był jednostronnym widowiskiem, Fogo Unia zdeklasowała Betard Spartę i potwierdziła, że ten sezon należał do niej. Byki dokonały wielkiej rzeczy, zdobyły mistrzowski tytuł po raz trzeci z rzędu. W XXI wieku nie dokonała tego jeszcze żadna drużyna. Teraz czas na świętowanie. To będzie długa, radosna noc w Lesznie. (...)

Więcej + foto : http://sport.elka.pl/zuzel/wiadomosci/2 ... owska-fete
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Bażant »

Ja za to chcę w takim temacie powiedzieć, że także niezwykle istotną kwestią jest to aby właśnie każdy z nas wiedział który pas nerkowy na motocykl będzie tym zdecydowanie najlepszym. Sam z powodzeniem korzystam z tego ze sklepu https://redline.com.pl/pl/65-outlast-pas-nerkowy i jestem zdania, że zawsze to jest bardzo dobry wybór.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM