Maniak

Chciałbym sie dowiedzieć więcej coś o anarchii... i wogóle jakie jest zdanie wasze na temat anarchistów... jeżeli ktoś siedzi w tym temacie bądź coś wie to proszę o wypowiedz:)
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Weteran

lucek14: pozwol, ze zapytam? wiesz wogole jak opisac czlowieka, ktory sam siebie okresla sie mianem anarchisty? ...
tylko blagam ... nie mow mi, ze dziciaki, ktore nosza glany i naszywki na plecakach to sa anarchisci ... czy tez jakies inne kidpunki .
znasz wogole jakiegos anarchiste? jestem pewien, ze nie.
wracajac do tematu ... anarchia w tym swiecie jest raczej nie mozliwa, chyba, ze w krajach 3 swiata gdzie wladza podupada calkowicie i nic ani nikt nie ponuje nad spoleczenstem . Chociaz o taka sytuacje tez nie tak latwo. Pewien dla niektorych bedzie sie to wydawac puste, ale ja nie wierze w anarchie, poprostu nie wierze ... nawet czlowiek, ktory chce byc anarchista w cos musi wierzyc i czyms sie kierowac.
tylko blagam ... nie mow mi, ze dziciaki, ktore nosza glany i naszywki na plecakach to sa anarchisci ... czy tez jakies inne kidpunki .
znasz wogole jakiegos anarchiste? jestem pewien, ze nie.
wracajac do tematu ... anarchia w tym swiecie jest raczej nie mozliwa, chyba, ze w krajach 3 swiata gdzie wladza podupada calkowicie i nic ani nikt nie ponuje nad spoleczenstem . Chociaz o taka sytuacje tez nie tak latwo. Pewien dla niektorych bedzie sie to wydawac puste, ale ja nie wierze w anarchie, poprostu nie wierze ... nawet czlowiek, ktory chce byc anarchista w cos musi wierzyc i czyms sie kierowac.
Maniak

Niewiem Marian to chyba nie jest wogóle dziwne... bo mam podobne zdanie... nie wiem za wiele o anarchi ale jednak coś...prawdziwi anarchiści walczą o swoje prawa...tak jak kiedyś było to w Angli... na samym początku powstania anarchi... którą zapoczątkował zespół Sex Pistols... muzyką walczyli o lepsze życie w państwie...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Nowy(a) na forum

Maniak

Maniak

moze tak na koniec, fragment piosenki Sex Pistols - "Anarchy In UK"
I am an antichrist,I am an anarchist
Don't know what i want
But i know how to get it
I wanna destroy the passerby
'cause I wanna be anarchy
I am an antichrist,I am an anarchist
Don't know what i want
But i know how to get it
I wanna destroy the passerby
'cause I wanna be anarchy
wg mnie nie ma anarchistów w naszym mieście, w ogóle czy są oni w Polsce? Dla mnie anarchia jest tak samo niewyobrażalnym CZYMŚ co wszechświat. Zero władzy, bezprawie .. ? kompletnie sobie tego nie wyobrażam. I jestem całkowicie temu przeciwna.
"Dopomóż dzisiaj odchodzącym chwilom, by jutro były warte wspomnień."
Informacje
pita » 1 gość