Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec
Czy jest jeszcze coś takiego jak dofinansowanie na panele słoneczne? Chodzi o domek typu klocek. Zastanawiamy się, aby zamontować na dachu takie panele do podgrzewania wody. Oczywiście wszystko rozbija sie o ewentualne koszta, zastanawiam się jak to by wyglądało w praktyce.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pita »

Wydaje mi się, że w pierwszej kolejności należałoby sprawdzić Gminie (lub Urzędzie Miasta). Tam w wydziale odpowiedzialnym prawdopodobnie za ochronę środowiska mogliby coś więcej powiedzieć.
Na LINK jeszcze popatrz.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: blewe »

Przydatny post!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Kawit »

W sumie też byłabym zainteresowana, jakby ktoś coś jeszcze wiedział?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ffrei »

Polecam przejsc sie do starostwa powiatowego, z tego co wiem jest jeszcze takie coś ale ciężej dostać te środku niż np parę lat temu. Pozdrawiam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Czy jest jeszcze coś takiego jak dofinansowanie na panele słoneczne? Chodzi o domek typu klocek. Zastanawiamy się, aby zamontować na dachu takie panele do podgrzewania wody. Oczywiście wszystko rozbija sie o ewentualne koszta, zastanawiam się jak to by wyglądało w praktyce. Od dwóch tygodni nie rozmawiamy z mężem o niczym innym odkąd dowiedzieliśmy się o możliwości dofinansowania właśnie. Można je dostać w kwocie do 5 tysięcy, a mniej więcej tyle nam brakuje. Nie musielibyśmy brać kredytu. Opisane są także warunki przystąpienia. Informację o dofinansowaniu znalazłam na stronie el-sun.pl jest nowy program realizowany przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej - Mój Prąd. Widzę, że el-sun produkuje konstrukcje montażowe pod fotowoltaikę i doradzają w wyborze paneli. Prawdopodobnie odezwiemy się do nich w sprawie wyceny. Jakbyś był zainteresowany to dam znać o szczegółach.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: UpsTaco »

ktoś wie dokładnie na jakiej zasadzie to ma działac?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Anulaka »

Najlepiej z takimi pytaniami udaj sie do swojego urzędu gminy. Tam powinni wszystko wiedzieć. Albo zgłoś się do firmy Eco Voltaikę - http://ecovoltaika.eu/ . Działa ona na terenie całej Polski i zajmuje się wykonywaniem instalacji fotowoltaicznych od A do Z, czyli od wstępnego projektu, przez potrzebna dokumentację, po pomoc w załatwieniu dofinansowania (jeśli istnieje taka opcja). Firma także po montażu , dbanie o prawidłowe funkcjonowanie instalacji.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: paluch »

Z dofinansowania najpopularniejszy jest program Mój Prąd, gdzie można uzyskać 5 tysięcy zwrotu za instalację fotowoltaiczną https://programmojprad.com/
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Tobiasz88 »

Witam, mam swoją firmę, która zajmuje się panelami słonecznymi. Czy uważacie, ze dobrym rozwiązaniem jest stworzenie wizytówek i rozdawanie ich podczas spotkań z potencjalnymi klientami? Z chęcią poznam wasze opinie na ten temat https://www.openprint.pl/kategoria/wizytowki Co myślicie? Zachęcam do dyskusji.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM