Dzieńdoberek,
Kiedyś w Lubinie była taka Pani (trochę starsza, tak może z 50+ lat?) która przeprowadzała terapię czaszkowo - krzyżową i ogółem jakieś rehabilitacje na krzywy kręgosłup czy coś w ten deseń. Nie pamiętam imienia i nazwiska ani adresu gabinetu, ale potrzebuję ją znaleźć, więc mam nadzieję że ktoś może wie o kogo chodzi.
Tutaj opiszę to co pamiętam:
- Wydaje mi się że miała gabinet niedaleko jakiejś szkoły podstawowej, w każdym bądź razie był na jakimś osiedlu. Coś mi się kojarzy że mógł być niedaleko Lidla na Leśnej;
- Poczekalnia była wąska, dużą część zajmowały schody, na górze bodajże mieszkała ta Pani co prowadziła te zajęcia;
- Ta terapia czaszkowo - krzyżowa miała coś związanego z płynem mózgowo - rdzeniowym, bardzo relaksowała, ogółem wykonuje się tam delikatne ruchy typu łapanie za palce u stóp;
- Po każdym spotkaniu Pani dawała filmiki z ćwiczeniami do samodzielnego wykonywania w domu, w tym też z terapią czaszkowo - krzyżową;
- Pani chyba się zajmowała głównie dziećmi. Tego nie jestem pewna, może miała też dorosłych pacjentów, ale wydaje mi się że przeważnie pracowała z nieletnimi (dziwnie brzmi :{ ).
Wiem, że opis nie grzeszy dokładnością ale naprawdę niewiele pamiętam. Ostatnio znalazłam na Internecie taką terapię w Lubinie, ale to raczej nie ten sam gabinet. Możliwe, że Pani o której mówię odeszła na emeryturę, tym bardziej że podczas pandemii nie było dużo klientów. W każdym bądź razie, jeśli ktoś wie gdzie ją mogę znaleźć (i czy w ogóle prowadzi jeszcze działalność) to proszę napisz. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i przepraszam jeśli post jest umieszczony w nieodpowiedniej sekcji.