Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Kominek w domu

Post autor: Marecki11 »

Budujemy Dom z rekuperacja i z kominkiem w salonie. Kominek odpalany bedzie sporadycznie dla klimatu lub gdy nie będzie prądu (ogrzewanie domu pompa ciepla). Czy taki komin powinien być z wentylacją czy bez? Czy komin z wentylacją w domu z rekuperacja nie jest potrzebny albo wręcz niewskazany?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: enio »

W domu w którym jest rekuperacja, kominiarz nie zrobi odbioru kominka, jeśli ten nie będzie typu ,,niezależny od powietrza w pomieszczeniu, w którym się znajduje,,. Czyli taki kominek musi mieć własny ,,komin,, do napiwietrzanua,. Czyli już na etapie stawiania komina, musi być on odpowiedniego typu, ,,dwukolumnowy,, proszę poszukać w internecie, nie mam teraz dostępu do szczegółowych wyjaśnień, ale tak w skrócie to wyglada. Może to być też doprowadzenue wentylacji w podlodze ale może to być też w kominie
Jesi chodzi o rodzaj kominka, polecam wziąc pod uwage kominki na pellet.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: enio »

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: BasiaNi »

Odpowiednia wentylacja musi być!
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Tobiasz88 »

Skoro jestesmy przy temacie domu to właśnie jestem w trakcie budowy domu i zastanawiam się nad system dostarczania wody do domu. Czy wykorzystanie zbiornika ciśnieniowego to jest dobre rozwiązanie? Patrzyłem na ofertę na tej stronie https://www.debica24.eu/wiadomosci/1186 ... stosowanie, czy warto skorzystać z ich usług?
Larkin7
Larkin7

Post autor: Larkin7 »

Wiesz, czym jest tłumaczenie symultaniczne, okazuje się, że tłumaczowi bardzo trudno jest jednocześnie słuchać i tłumaczyć. Są specjalne firmy, które robią oryginały profesjonalnie: z powodu dużego stresu psychicznego i fizycznego praca jest zwykle wykonywana w zespołach, a w kabinach tłumaczeniowych https://skrivanek.pl/ używany jest sprzęt techniczny.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: darcy »

Bardzo solidne kominki maja Kratki,ja od nich zamawialam i nie zaluje, dobra opcja
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: klejnot56 »

Ja jak wymyśliłam że będzie kominek to po prostu wywiad w rodzinie robiłam - firma Kratki wygrała. Wszyscy co mają to chwalą a z innymi to różnie bywa z tego co opowiadali
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Bażant »

Tak naprawdę ja takiego rozwiązania u siebie nie mam, ale jestem zdania, że bardzo ważną kwestią jest to aby wiedzieć również jak wygląda sprawa dofinansowania do pompy ciepła. Muszę przyznać, że bardzo fajnie właśnie o tym napisano w https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/b ... yc-srodki/ więc jak macie chwilkę to na pewno jest to dobry artykuł.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM