Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Tą pijalnię (dla niewiedzących - speluna na ul. JP II na os. Ustronie IV) zburzono jakiś czas temu i jak narazie nic na jej miejcu nie powstaje. Czy wiadomo czemu ją wyburzono i co miałoby powstać w tym miejscu??
A co sądzicie o architekturze budowanych obiektów po przeciwnej stronie ulicy JP II mniej więcej na przeciwko zburzonej "Barbórki"? Jak dla mnie wyglądają one jak stodoła względnie "familioki" typowe dla XIX wieku. Tego kto wydał pozwolenie na zbudowanie takiego szkaradztwa powinni posłać za kratki.
A co sądzicie o architekturze budowanych obiektów po przeciwnej stronie ulicy JP II mniej więcej na przeciwko zburzonej "Barbórki"? Jak dla mnie wyglądają one jak stodoła względnie "familioki" typowe dla XIX wieku. Tego kto wydał pozwolenie na zbudowanie takiego szkaradztwa powinni posłać za kratki.
Maniak

mi się zdaje,że nie ma w Polsce jeszcze takiego prawa, które nakazywałoby burzyć lokal ze względu na zachowanie jego klientów. Bo innaczej połowa knajp w Lubinie by tak skończyła.Kryzbi pisze:polar21, moim zdaniem wyburzyli tą melinownie ponieważ w tym miejscu za dużo żuli spożywało trunki.. tam non stop leżał jakiś pijany koleś. Mogli by jeszcze wybużyć tą pijalnie co tam jeszcze stoi, no i ten sklep meblowy "różowa landrynka" bo to nie fanie wygląda.
Maniak

Dla mnie było by to przegięciem żeby przy głownej ulicy osiedla (Osiedli Ustr. II i IV) powstał parking, niech sobie budują na obrzeżach tak jak na Ustroniu IV - za kościołem św. Barbary. Już lepszym rozwiązaniem byłby sklep, a jeszcze lepszym park naprzykad (choć troche mało miejsca jak na park)DuDu pisze:Jak dobrze mnie poinformowano to na to miejsce mieli posadzić parking strzeżony... ale z drugiej strony to sie mija z celem bo po co 2 parkingi obok siebie? A według mnie to powstanie tam nowy blok coś w stylu tego obokno chyba że jakieś sklepy czy cuś? ale to już mało prawdopodobne
Maniak

Maniak

winem 'pokusa' ? 
Maniak

Teraz tam niema Barbórki, ani tego Meblowego, i tego z butami
,a żule i tam tam sterczą jak wysiadam z autobusu, albo przechodze obok to leżą jak zabici pod tymi drzewkami. Nie wiem co im to dało, że to zburzyli chyba tylko że WECHTA jest po drugiej stronie.
"Do Lubinia?" Swoją drogą, nigdy w Lubiniu nie byłem, nawet nie wiem gdzie to jest...
Stały bywalec

Może mają coś w planach tylko milczą bo nie ustalili niczego na 100 %.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Informacje
0 użytkowników » 3 gości