Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Karta Polaka dla cudzoziemca

Post autor: szybciutka »

Moja koleżanka jest Ukrainką. Posiada wszystkie pozwolenia pobytu, pracuje oraz studiuje w Polsce. Ostatnio doczytała na https://visaandwork.pl/dla-cudzoziemcow ... a-w-polsce , że przyznanie Karty Polaka pomogłoby jej np. w możliwości skorzystania w nagłym przypadku z bezpłatnej opieki zdrowotnej. Jak to wygląda w praktyce?
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: BasiaNi »

To prawda, ale Karta Polaka pozwoliłaby jej na korzystanie ze świadczeń opieki zdrowotnej tylko i wyłącznie w stanach nagłych, chyba że umowa międzynarodowa, w której RP jest stroną przewiduje zasady bardziej korzystne.
Jeśli chcesz znaleźć więcej informacji w temacie obcokrajowców i praw pracowniczych jakie im przysługują, to zostawiam tutaj bardzo ciekawą lekturę.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: fugazi »

BasiaNi pisze:To prawda, ale Karta Polaka pozwoliłaby jej na korzystanie ze świadczeń opieki zdrowotnej tylko i wyłącznie w chefstore stanach nagłych, chyba że umowa międzynarodowa, w której RP jest stroną przewiduje zasady bardziej korzystne.
Jeśli chcesz znaleźć więcej informacji w temacie obcokrajowców i praw pracowniczych jakie im przysługują, to zostawiam tutaj bardzo ciekawą lekturę.
Wielkie dzięki za informacje! Ja dzięki temu skorzystałem z opieki zdrowotnej! :)
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM