Nowy(a) na forum

Cześć,
Potrzebuję Waszej pomocy w zakresie wyboru odpowiedniej hydroizolacji która będę mógł zastosować na zewnątrz przy balkonie i tarasie. Macie może dla mnie jakieś porady w tym zakresie? Mam jeszcze chwilę na wybór, aczkolwiek wolę wcześniej dokładnie sprawdzić kilka propozycji. Pozdrawiam i dzięki!
Potrzebuję Waszej pomocy w zakresie wyboru odpowiedniej hydroizolacji która będę mógł zastosować na zewnątrz przy balkonie i tarasie. Macie może dla mnie jakieś porady w tym zakresie? Mam jeszcze chwilę na wybór, aczkolwiek wolę wcześniej dokładnie sprawdzić kilka propozycji. Pozdrawiam i dzięki!
Nowy(a) na forum

Ja akurat wolałem doradzić się w tym zakresie odpowiedniego fachowcy, który zna ten temat od lat. U nas na tarasie (ponieważ nie mamy balkonu) zastosowaliśmy hydroizolację WB Duo Flex od producenta WaterBlock która przede wszystkim wyróżnia się świetną elastycznością, dobra wydajnością oraz co ważne trwałością dzięki czemu pomimo mijających lat wilgoć nie ma szans dostać się w struktury betonu. Z własnego doświadczenia jestem za tym rozwiązaniem, ale zobaczymy jak rozwinie się temat 
Nowy(a) na forum

Jeżeli twój taras, czy balkon znajdują się nad pomieszczeniem ogrzewanym to również nie zapominaj wtedy o wykorzystaniu membrany uszczelniającej w ofercie WaterBlock również znajdziesz taką możliwość . Składa się z dwóch warstw białej włókniny poliestrowej lub polipropylenowej, pomiędzy którymi na całej szerokości membrany jest warstwa termoplastycznego elastomeru. Proces produkcji odbywa się absolutnie bez użycia kleju podczas łączenia poszczególnych elementów taśmy. Jedna z najtrwalszych moim zdaniem a w połączeniu z ich hydroizolacją tworzą niezawodną całość na bardzo długie lata 
Nowy(a) na forum

Ja może to rozgraniczę i powiem tak, jeżeli chodzi o balkon to z własnego doświadczenia mogę polecić Ci wybór materiału WB 2K, którą warto zastosować z taśmą WB Tape. Natomiast co do tarasu to już różnie, bo jeżeli znajduje się on nad pomieszczeniem ogrzewanym to wtedy warto zastosować 3 warstwy, czyli najpierw kładzie się WB duo flex, następnie WB Membrana dającą 100% szczelności i na samą górę WB 2K to połączenie gwarantuje spokój na długie, długie lata
Nowy(a) na forum

Informacje
Google [Bot] » 1 gość