Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Płytki na schody wewnętrzne

Post autor: enio »

Mam zamiar położyć na schody wewnętrzne płytki tylko nie wiem jakie , w sklepach nie ma typowych płytek na schody wew. proszę o pomoc co najlepiej można polożyć ,żeby nie było ślisko :?: zastanawiam się nad płytkami z opoczna takich za ok 50zł, za metr może ktoś wie coś na ten temat :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Re: Płytki na schody wewnętrzne

Post autor: pita »

enio pisze:Mam zamiar położyć na schody wewnętrzne płytki tylko nie wiem jakie , w sklepach nie ma typowych płytek na schody wew. proszę o pomoc co najlepiej można polożyć ,żeby nie było ślisko :?: zastanawiam się nad płytkami z opoczna takich za ok 50zł, za metr może ktoś wie coś na ten temat :)
Nie jest to wysoka cena za płytki, ale coś się na pewno znajdzie. Z tego co wiem nie ma płytek specjalnie na schody a to dlatego, że każde schody są innej szerokości. I stosuje sie na nie płytki w róznych wymiarach. Nie da się ich tak łatwo uniwersalnie dopasować.

Polecam zajrzeć sobie na stronkę Tubądzina:
http://www.tubadzin.pl/

Jest tam sporo wzorów, może tam coś znajdziesz?
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

enio, idziesz do Castoramy lub OBI w Lubinie i przedstawiasz przedmiot sprawy sprzedawcy ze stoiska z płytkami. Na pewno Ci fachowo doradzi , co masz kupić. Płytek idealnie na szerokość swoich schodów nie kupisz. Trzeba je przyciąć szlifierką kątową na potrzebny wymiar, a potem przykleić odpowiednim lepiszczem.
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

Racja, najlepiej po prostu pójść do sklepu budowlano-remontowetgo, a tam się już na tym znają.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: patrycja80 »

Dokladnie tak :) Castorama City wita. Nie zawsze warto sie sugerowac cena bo czesto jest zawyzona .. a jakosc i tak potrafi pozostawic wiele do zyczenia. Jesli chodzi o schody to mozna znalezc w marketach budowlanych dosc spory wybor. Warto tez gdzies na miescie rozejrzec sie za punktem w ktorym handluja tylko tego typu towartem - mozna troche zaoszczedzic pieniedzy i zawsze bedzie na zaplacenie wykonawcy ;) Podstawa bedzie tez prawidlowe zmierzenie powierzchni jaka mamy do pokrycia. Przydatny moze sie okazac taki kalkulator https://sklep.paradyz.com/kalkulator-plytek Zawsze trzeba tez dodac +10-20% wiecej materialu bo przyjda jakies docinki przez co moze sie okazac, ze jest kilka plytek za malo :)
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM