Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak
Konklawe

Post autor: Alien »

Pierwsze w trzecim tysiącleciu konklawe rozpoczęło się w poniedziałek uroczystą procesją kardynałów - elektorów z Auli Błogosławieństw bazyliki watykańskiej do Kaplicy Sykstyńskiej.

Po raz pierwszy w dziejach Kościoła początek konklawe transmitowała telewizja watykańska, a dzięki niej również stacje telewizyjne na całym świecie.

W konklawe bierze udział 115 kardynałów z 52 krajów na pięciu kontynentach. Jest wśród nich czterech Polaków: kardynałowie Józef Glemp, Zenon Grocholewski, Marian Jaworski i Franciszek Macharski.
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: misioo:) »

No ja stawiam na murzyna zobaczycie ze on wygra :P:P:P :diabel: :diabel: :diabel:
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

miejmy nadzieje ze kardynalowie wybiora czlowieka godnego miana prapieza.
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

tak misioo bo tak wróżka peralginia mówiła no nie... wogóle mnie śmieszy coś takiego że ktoś przepowiedział to papież bedzie ciemnoskóry... może i akurat tak bedzie... ale ja niewieże w przepowiednie... jedynie Bóg wie kto nim bedzie... a co moze też bedzie koniec swiata ??? :diabel:

[ Dodano: Wto Kwi 19, 2005 14:58 ]
Konklawe dalej trwa wczorajszy dzień nie przyniósł nam papieża... z nad Watykanu uniósł się czarny dym...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM