Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Bóle brzucha w ciąży

Post autor: AnnaWalicka »

Chciałam się poradzić bardziej doświadczonych mam jak to było u was i czy powinnam się denerwować. Jestem obecnie w 34 tc i dosyć często pobolewa mnie brzuch (co prawda czytałam http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/kalendarz-ciazy/trzeci-trymestr-ciazy/1177-trzydziestyczwarty-tydzien-ciazy.html o skurczach Braxtona-Hicksa) ale jak pytam koleżanek to żadna nie pamięta żeby takowe odczuwała. Kontrolę u lekarza mam za dwa tygodnie i nie wiem czy się martwić i umawiać wcześniej czy to normalne?
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

AnnaWalicka, lepiej zapytaj lekarza i nie szukaj odpowiedzi na forum. Do każdego tego typu przypadku trzeba indywidualnie podejść.

Przeczytaj też sobie tutaj : https://www.google.pl/search?q=b%C3%B3l ... sAHq45nYDQ
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ajlar »

No ja bym bol brzucha w ciazy, a szczegolnie w takim tygodniu jak u Ciebie - nie lekcewazyl. Nie ma co pytac na fourm - idz do lekarza na ktg i badanie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mello99 »

Idź z tym do lekarza. Nie można tego lekceważyć.
Świat nie jest instytucją zajmującą się spełnianiem życzeń.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: marta22 »

Powodów może byc masa... Sugerowałabym tak jak tutaj piszą udać się do lekarza i z lekarzem skonsultować Twój stan. Nikt nie będzie tutaj Cię diagnozował.

Sama mogę jedynie zasugerowac,że ten ból może być spowodowany chorobą nerek. Zerknij sobie na stronę:
http://chorobyukladumoczowego.pl/

Możesz na niej poczytać o chorobach układu moczowego oraz o tym jakie powodują objawy.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: lubinka »

Lepiej w takich sytuacjach iść do lekarza jak najszybciej.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: carmel »

Dokładnie, bo nie ma co się stresować niepotrzebnie, może to zaparcia? Mnie też tak brzuch bolał, lekarz kazał pić dicopeg 10g i przeszło momentalnie
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: bartussia »

carmel pisze:Dokładnie, bo nie ma co się stresować niepotrzebnie, może to zaparcia? Mnie też tak brzuch bolał, lekarz kazał pić dicopeg 10g i przeszło momentalnie
też miałam problem z tymi zaparciami. Starszna dolegliwość, ja na początku chciałam sobie pomóc pijąc zioła, ale nic nie to nie pomagało. Lekarz w końcu też zapisał mi ten dicopeg 10g i problem zniknął momentalnie :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Leczenie.

Post autor: ulencja34 »

Myślę, że jeżeli coś boli i nie znamy przyczyny bólu to zawsze warto udać się do specjalisty. Pomoże on dobrać odpowiednie środki, dietę lub uspokoi w kwestii zdrowia. Ciąża to specyficzny okres w życiu każdej kobiety i należy się sobą zaopiekować. Nie polecam przesadnego stresowania się swoim stanem, ale jeżeli faktycznie nie wiesz, co Ci dolega i dlaczego, to warto skonsultować się z lekarzem. Interesujące Cie usługi i badania możesz łatwo znaleźć na https://www.helimed.pl/kontakt/dla-pacjentow/. Jeżeli ból zwiększy się lub będzie długotrwały to koniecznie udaj się do lekarza! Powodzenia i zdrowia życzę. :)
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Dziewczyna już dawno urodziła, a Wy się jeszcze nadal wypowiadacie...
Obrazek
Zablokowany

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM