======================
Komentarze:
VINCENT
Jedna z lepszych minister tego rządu. Niestety nie wchodzi w kuper kaczyńskiemu, a więc jej los jest raczej przesądzony. Kaczyński potrzebuje miernot potakujących mu, a ta Pani taka nie jest.
----------------------------------
tak tak
Dobra zmiana nie uzasadnia swoich decyzji i nie rozmawia z odstawionymi na bok, taka świecka tradycja,
================================

Nie było nigdy takiego wymagania [aby minister dołączyła do PiS - przyp. red.]. Od początku miałam całkowitą samodzielność w tej sprawie i zresztą samodzielność decyzyjną, bo poszukiwano na to miejsce bezpartyjnego fachowca, który będzie potrafił cyfryzować nasz kraj
— mówiła na antenie Polsat News minister cyfryzacji Anna Streżyńska.
Na dymisję musimy być przygotowani zawsze. Mam nadzieję, że poznam też powody i przyczyny, ale najważniejsze jest żeby do końca dobrze pracować i ładnie skończyć. (…) My jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że życie fachowca rzuca nas w różne miejsca
— dodała.
Rozumiem że jesteśmy wszyscy dorośli i jeżeli jakaś informacja jest rzeczywista, to mogę się na niej opierać tylko wtedy jeżeli pochodzi z wiarygodnego źródła. Z takiego który ma prawo powiedzieć mi że moja misja się kończy. Na razie to są tylko doniesienia prasowe, nie mogę ich traktować inaczej
— podkreśliła Streżyńska.
— mówiła na antenie Polsat News minister cyfryzacji Anna Streżyńska.
Na dymisję musimy być przygotowani zawsze. Mam nadzieję, że poznam też powody i przyczyny, ale najważniejsze jest żeby do końca dobrze pracować i ładnie skończyć. (…) My jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że życie fachowca rzuca nas w różne miejsca
— dodała.
Rozumiem że jesteśmy wszyscy dorośli i jeżeli jakaś informacja jest rzeczywista, to mogę się na niej opierać tylko wtedy jeżeli pochodzi z wiarygodnego źródła. Z takiego który ma prawo powiedzieć mi że moja misja się kończy. Na razie to są tylko doniesienia prasowe, nie mogę ich traktować inaczej
— podkreśliła Streżyńska.
Z kolei w rozmowie z RMF FM minister cyfryzacji zwróciła uwagę na prace, jakie podejmuje kierowany przez nią resort.
Trochę mnie już nawet ostatnio bawi ilość czasu i wysiłku jaki media poświęcają w ogóle temu zagadnieniu. Jakbyście poświęcali przynajmniej 10 proc. na cyfryzację z tych 100 proc. które poświęcacie na dalszy los ministerstwa i mój osobisty, to byłabym naprawdę szczęśliwa. Cyfryzacja nigdy nie jest dla mediów sexy. Dlatego jest tak słabo sprzedawana i dlatego się o niej tram mało mówi, chociaż jest w tej chwili najsilniejszą siłą zamachową w gospodarce
— powiedziała Streżyńska.
źródło: https://wpolityce.pl/polityka/364824-mi ... y?strona=1