Jak oceniasz stan autobusów szczególnie z miejskiej?

Liczba głosów: 59
Świetne (1) 2%
Mogą być (13) 22%
powinny być bardziej zadbane (10) 17%
powinni je zezłomować (5) 8%
powinni część autobusów odrestaurować (13) 22%
powinni wymienić cały tabór (10) 17%
sam syf (7) 12%
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

Tych nowych autobusow jest malo (taki bialy jest fajny), ale patrzac na autobusy w innych miastach a u nas, to u nas gwizdze bieda...

A teraz tak juz nie o jakosci autobusow... ostatnio i to nie pierwszy raz podjechala "4" taka mala zolta...patrze na petli wsiedli i nie ma juz miejsca...ja sobie mysle nie wiem co mam robic czy sie smiec czy plakac..bo troche PKS przegiol palke ze dal taki maly busik... lol ...ludzie jezdza tym do szkoly i pracy... :lol:
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: elesde »

nOF4Ce,
ale patrzac na autobusy w innych miastach a u nas, to u nas gwizdze bieda...
oj to malo jeszcze widziałes :D chyba nie jest u nas az tak zle :)
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

nOF4Ce pisze:patrze na petli wsiedli i nie ma juz miejsca...ja sobie mysle nie wiem co mam robic czy sie smiec czy plakac..bo troche PKS przegiol palke ze dal taki maly busik... lol ...ludzie jezdza tym do szkoly i pracy... :lol:
Byłę na pętli wtedy, wolałem na 3 poczekać....
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

nOF4Ce, ja ostatnio musialem taka 7 jechac... heh... przegiecie...
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Może i zabardzo nażekamy... aż tak źle tu w Lubinie nie mamy :D są miasta wktórych są gorsze graty niż u nas...:) wierzmy że niedługo wymienią wszystkie :P :D
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Dzisiaj wracałem ze szkoły tym zółtym jako 4 i był taki korek i koło drzwi stałem i koleś w czasie jazdy drzwi otworzył hehe. :P
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

nOF4Ce pisze:... ostatnio i to nie pierwszy raz podjechala "4" taka mala zolta...p
To pewnie Jelcz Edi - fajny minibusik :D
Generalnie to motyw polega na niewłaściwym korzystaniu z taboru.
Z jednej strony na główne linie puszczają taki mały autobusik, z drugiej na linię 8 i 9, 12-metrowe autobusy które na znacznej długości trasy wożą powietrze.
I jak tu mówić o efektywnym wykorzystyaniu sprzętu (no i oczywiście kosztach, bo lepszym rozwiuązaniem byłby Edik spalający mniej paliwa na liniach mało obciążonych)??
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pksiak »

polar21 pisze:
nOF4Ce pisze:... ostatnio i to nie pierwszy raz podjechala "4" taka mala zolta...p
To pewnie Jelcz Edi - fajny minibusik :D
Generalnie to motyw polega na niewłaściwym korzystaniu z taboru.
Z jednej strony na główne linie puszczają taki mały autobusik, z drugiej na linię 8 i 9, 12-metrowe autobusy które na znacznej długości trasy wożą powietrze.
I jak tu mówić o efektywnym wykorzystyaniu sprzętu (no i oczywiście kosztach, bo lepszym rozwiuązaniem byłby Edik spalający mniej paliwa na liniach mało obciążonych)??
Jest to jelcz M081 MB Vero,są takie dwa.
Co do wykorzystania sprzetu to zależy od tego kto siedzi na fotelu w biurze i jak mysli.

[ Dodano: Czw Cze 09, 2005 17:40 ]
Co do tych manów,to sprawa powoli się zakończy,ponieważ zaczęto już je szykować do kasacji.Z 6-ściu scanii została już jedna reszta poszła na kasacje,to samo do końca sierpnia ma być z manami i w sumie najwyzszy czas bo mają już w tym roku 30 lat,znikną też niektóre jelcze PR110,M11,L11.Natomiast nie wiadomo co będzie z nowymi miało być 15 nowych,a narazie sprowadzili z hollandi 3 starocie na miejską ale dobrze wyglądające jakby nowe,oprócz tego białego z 1983 roku(plus bardzo wygodne siedzenia),niebieski 1985 , i setre 1989,którą dali na międzymiastową.Ostatnio odrestaurowali jednego jelcza L11 z zamiejskiej z czerwonego na niebieski (nowa blacharka z zewnątrz),nieraz dadzą liderka na miejską(dla mnie w sumie to plus bo nie sa przystosowane do międzymiastowej,minus na miejską za wolno drwi się otwierają),ostatnio na 3 jeździł też tramp.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

pksiak pisze:Jest to jelcz M081 MB Vero,są takie dwa.
no ale jak go kupywali to chyba nazwwał się Edi a dopiero potem Jelcz zmienił nazwę na Vero, ale nie jestem pewny.
Dwa jeżdząpo Lubinie? A czy ten drugi to nie przyadkiem wersja turystyczna w malowaniu niebieskim??
pksiak pisze: Z 6-ściu scanii została już jedna reszta poszła na kasacje
te scanie to w sumie fajne były :(
pksiak pisze:Natomiast nie wiadomo co będzie z nowymi miało być 15 nowych

a nie wiesz co mieli kupic? Mam nadzieje ze nie znowu mahmuckie MANy. Moze doczekam sie wkoncu jakis nowych Jelczy.

pksiak pisze:a narazie sprowadzili z hollandi 3 starocie na miejską ale dobrze wyglądające jakby nowe,oprócz tego białego z 1983 roku(plus bardzo wygodne siedzenia),niebieski 1985 , i setre 1989,którą dali na międzymiastową
czyli dalej złom jeżdzi po naszych ulicach. zapomniales powiedziec ze jeszcze zakupiono jakąs karose (kurde....jakby w PL sie autobusow nie produkowalo!!!!)
pksiak pisze:nieraz dadzą liderka na miejską(dla mnie w sumie to plus bo nie sa przystosowane do międzymiastowej,minus na miejską za wolno drwi się otwierają),ostatnio na 3 jeździł też tramp.
no ja ta miedzymiastowa setre widzialem na "1" chyba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Carossa była,miała zostać,ale nie została,był man,potem dwa jelcze natomiast w grudniu doszły 3 nowe bovy i 2 jelcze ewy na zamiejską tylko,że ze znaczkiem mercedesa. Jelcze teraz się nieopłacają są to dobre nasze autobusy,ale drogie,lepiej dołożyć kasy i kupić zza granicy,pozartym mam slx jest tańszy od najnowszego Jelcza o ponad 150000zł,miały być many,ale mam nadzieję,że wezmą np.solbusa,albo caroose,a nawet autosana.

[ Dodano: Czw Cze 09, 2005 20:34 ]
u nas są dwa vero żółte,niebieski jest w lubinie ale nie u nas.

[ Dodano: Czw Cze 09, 2005 20:50 ]
Wcale nie jest źle,że dali te dwa żółte na miejską,bo jak były na miedzymiastowej to była masakra np.jadąc do wrocławia.Moim zdfaniem one się nadają,tylko,że powinny jeździć wcześnie rano do 6,potem w południe do godziny szczytu i wieczorem,wtedy kiedy ludzie do pracu i uczniowie do szkoły nie jadą i z powrotem
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

pksiak pisze:Carossa była,miała zostać,ale nie została,był man,potem dwa jelcze natomiast w grudniu doszły 3 nowe bovy i 2 jelcze ewy na zamiejską tylko,że ze znaczkiem mercedesa.
No niewiem. Ja stale widze ta karose, poza tym jak dlai jej napis PKS Lubin, to chyba nie jest to egzemplarz testowy. No Bovy generalnie daja rady, choc nie sa to nowe Bovy tylko "nowe" :)
pksiak pisze:Jelcze teraz się nieopłacają są to dobre nasze autobusy,ale drogie,lepiej dołożyć kasy i kupić zza granicy
A slyszales o wspieraniu wlasnego przemyslu motoryzacyjnego?
To chyba normalne ze ilus tam letni autobus uzywany bedzie tanszy nowy Jelcz. W ten sposob okaze sie ze polskie zautobusy zawsze beda drozsze od zagranicznych
pksiak pisze:Wcale nie jest źle,że dali te dwa żółte na miejską,bo jak były na miedzymiastowej to była masakra np.jadąc do wrocławia.Moim zdfaniem one się nadają,tylko,że powinny jeździć wcześnie rano do 6,potem w południe do godziny szczytu i wieczorem,wtedy kiedy ludzie do pracu i uczniowie do szkoły nie jadą i z powrotem

oczywiscie. tylko do tego potrzeba wyobrazni a zarzadzajacy PKSem jej chyba nie maja
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

tak ta carosa już prawie rok jest,tylko,że zamiejska,mnie chodzilo,że jeździła też u nas też wersja miejska i to onią mi chodziło,bovy sa nowiutkie z 2004 roku odrazu z fabryki,moim zdaniem jeżeli chodzi o jelcze uzywane to mam nadzieję,żeby dali L11,M11,120M pierwsz wersja,choć dobrze,żeby jednak od tego mana się odczepili

[ Dodano: Pią Cze 10, 2005 13:07 ]
to drugi model który widzxe z jelczy moich wymarzonych

Obrazek

// prosze op kozystanie z http://fl.up.pl zamiast zalcznikow
// vendro
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

pksiak pisze:tak ta carosa już prawie rok jest,tylko,że zamiejska,mnie chodzilo,że jeździła też u nas też wersja miejska i to onią mi chodziło
rozumiem o jaka karose Ci chodzi, ale ona byla wypozyczona z przedsiębiorstwa komunikacyjnego z Pragi a była raptem 2-3 dni.

Obrazek
pksiak pisze:bovy sa nowiutkie z 2004 roku odrazu z fabryki

jeśli chodzi o bovy....jechalem dzis Bova FHD, zapytałem się kierowcy o ich pochodzenie. No więc zostały wyprodukowane w 2001 roku i zostały sprowdzone z Holandii. Ze zresztą widać ze nie zostały wyprodukowane na nasz rynek bo wszystkie napisy wewnątrz autobusu są w języku holenderskim.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Ze zresztą widać ze nie zostały wyprodukowane na nasz rynek bo wszystkie napisy wewnątrz autobusu są w języku holenderskim.
na zachodie się wycwanili biorą autobusy w leasing i jak go spłacą to sprzedają i biorą nowy. wychodzi dużo taniej.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Moim zdaniem,zamiast tych Bova i Neoplana mogliby jednak wziąć autosana,choćby Ramzesa,też są dobre i za cene 3 Bova mielibyśmy 2 autosany,jechałem takim z wrocławia do kłodzka i jeste podwrażeniam,bardzo wygodny i cichy autobus,autosan jest lepszym pod względem autobusów wysokopokładowych od jelcza(jelcz ma tylko ewe),autosanma znacznie wiecej i jest mniej,myśle,że zamiast nowych namiejską manów i innych zagranicznych,zpowodzeniem mozna zakupić miejskie wersje autosana.
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM