Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
jak mniej się złościć

Post autor: Ketia »

Witam wszystkie złośnice. Powiedzcie mi, w jaki sposób radzić sobie z codzienną złością? Najbardziej obawiam się tego, że nie wytrzyma ze mną mój mąż, którego bardzo kocham, ale niestety nie umiem tego okazać. Ostatnio zrobiłam mu straszna awanturę o to, że stłukł mój ulubiony kubek, potem było mi strasznie głupio, bo to nie jego wina (stało się przy zmywaniu), ale nawet nie umiałam przeprosić. Szukam jakiejś porady jak podchodzić do życia spokojniej. Czy może mi pomóc Emocjonalna Droga (http://odkasi.blogspot.com/2016/11/jak- ... c-sie.html), którą znalazłam w Internecie?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: lubinka »

Trzeba po protu panować nad swoim zachowaniem i słowami...
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kociszcze »

I nabrać trochę dystansu do świata i do siebie samego.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: burak55 »

Musisz się wyluzowac i trochę odpuszczać
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: radol »

To jest oczywiście kwestia charakteru ale też kwestia pracy nad tym co się do tego przyczynia. Jak np. przewlekły stres, jak bezsenność, jak stałe poczucie lęku z jakiegoś powodu. To wszystko nie pozostaje bez znaczenia. Trzeba się trochę pochylić nad tym i spróbować sobie jakoś pomóc, bo sam wiem że tak się na dłuższą metę nie da żyć. I się często też odechciewa. Może warto zacząć od sprawy ciała, od działania na nie, odprężenia, zabiegów gdzie trzeba być cicho i spokojnie. Masaże albo http://akupunkturapokrywka.pl/ to wszystko naprawdę może być dobrym pierwszym krokiem. Powodzenia i… cierpliwości. ; )
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

Najłatwiej byłoby powiedzieć, że po prostu trzeba wrzucić na luz, ale wcale tak prosto nie ma. Ja nie mam jakiejś dobrej metody na złość, zazwyczaj po prostu muszę się z tym przespać.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM