Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Ile trwa rwa kulszowa

Post autor: marta22 »

Witam. Przez jaki okres trwa rwa kulszowa? Ile trzeba to leczyć?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: tunka »

Kilka tygodni.Jest to nieprzyjemna choroba i leczenie moze być długie. Zwykle jest to leczenie jedynie objawowe. Podaje się mocne środki przeciwbólowe oraz przeciwzapalne.

Sugeruję zajrzeć sobie na stronę:
http://www.kulszowa.pl/rwa/leki-na-rwe-kulszowa/

Jest tutaj dokładnie opisane leczenie. Jesli rwa kulszowa wynika z dyskopatii to polecana jest operacja.
Pomocna :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: AntonaKon »

Dokładnie.
Znam przypadki osób, gdzie tego typu przypadłość trwała nawet zdecydowanie dłużej. Dość ciężko się ją leczy.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Mada »

ciezka sprawa trzeba dbac o plecy jak Ci sie to stanie
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kubacar »

póki ci nie przejdzie, parę dni
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kociszcze »

Podobno trwa to tak długo, aż się skończy.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: madzia83 »

Witam wszystkich na forum. Ja też cierpiałam z tego samego powodu i to już 2 razy. Za pierwszym razem rwa kulszowa dopadła mnie, gdy zabrałam się za porządki ogrodzie na początku lata w tamtym roku i dźwignęłam ławkę, poczułam potworny ból kręgosłupa. Nie wiedziałam co mam robić – stać, leżeć czy położyć się, ból był nie do wytrzymania. Po upływie 6 tygodni ból kręgosłupa zelżał, już prawie mi nie dokuczał. Lekarz zalecił mi jeszcze oszczędzanie się i dostałam zakaz uprawiania sportów, poza basenem – co mnie zmartwiło, bo lubię czasami pobiegać. Wszystko było już dobrze, aż do listopada – tym razem atak rwy nastąpił, gdy schyliłam się po trzyletnią córeczkę. Zastosowałam się wtedy do porad, które znalazłam na tej stronie - m.in zimne okłady i pozycje odciążającą no i na szczęście tym razem było znacznie lepiej i już po upływie tygodnia mogłam w miarę normalnie funkcjonować. Pozdrawiam wszystkich, których też dopadła ta przypadłość i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM