Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Komentarz:

RICO

To czysty snobizm !

========================

Luksus po polsku, czyli auto za ponad 200 tys. zł i torebka za prawie 2 tys. zł
Obrazek
Dla bogatych synonimem luksusu jest dziś np. torebka za 1,9 tys. zł, wycieczka zagraniczna za 7,2 tys. od osoby albo samochód za 215 tys. zł.

Ile trzeba zarabiać, żeby zaliczyć się do grona zamożnych? Według ekspertów firmy konsultingowej KPMG, wystarczy 7,1 tys. zł brutto miesięcznie. Ale prawdziwe bogactwo zaczyna się od 20 tys. zł brutto. Tzw. zamożnych (7,1-10 tys. zł miesięcznie), bogatych (10-20 tys. zł) i bardzo bogatych (powyżej 20 tys. zł) jest dziś w Polsce około miliona. Ale ich liczba szybko rośnie i w 2019 roku ma ich już być prawie 1,3 mln. Kim są nasze elity finansowe? Większość (62 proc.) to mężczyźni w wieku od 30 do 39 lat, mieszający w dużych miastach. Tylko 38 proc. zamożnych stanowią kobiety.

Zsumowany roczny dochód polskich bogaczy wynosi 171 mld zł, a w ciągu trzech lat ma wzrosnąć o 30 proc. do 220 mld zł. Najwięcej zamożnych i bogatych jest w województwie mazowieckim (287 tys.), śląskim (104 tys.), dolnośląskim (86 tys.), wielkopolskim (84 tys.) i pomorskim (64 tys.). Najmniej w opolskim (17 tys.), lubuskim (18 tys.) oraz podlaskim (19 tys.).

Zgromadzony przez nich majątek szacuje się na 1 bln 774 tys. zł , czyli niemal tyle co PKB Polski. Największą część tej kwoty stanowią depozyty (700 mld zł), następnie inwestycje (446 mld zł), ubezpieczenia (297 mld zł), gotówka (159 mld zł). Bogaci, też zaciągają kredyty, tyle, że nie na podstawowe potrzeby, a na inwestycje i luksusy. Często odpisują je od podatku.

Miasto, gdzie popyt na dobra i usługi luksusowe jest największy, to Warszawa. Tu bezrobocie jest najmniejsze (od lat oscyluje między 2,5-3,5 proc.) i wynagrodzenia rosną najszybciej. Poza tym, to właśnie do stolicy przyjeżdża najwięcej zamożnych zagranicznych przedstawicieli biznesu i turystów. Świadczy o tym obłożenie cztero i pięciogwiazdkowych hoteli oraz rosnące z roku na rok kwoty, które goście zostawiają w warszawskich sklepach, np. przy placu Trzech Krzyży czy przy Nowym Świecie.

Co jest luksusem dla polskich krezusów? Wszystko zależy od dochodów. Np. zamożni za samochód luksusowy uznają auto już od 195 tys. zł. Ale dla tych z dochodami powyżej 20 tys. zł minimalny próg to 255 tys. zł. Tyle mniej więcej kosztuje BMW serii 5, Mercedes klasy E, VolvoXC90 czy Range Rover Evoque. Jeszcze w 2010 roku takich samochodów marki premium zarejestrowanych było w Polsce 24 tys., a w 2016 już 49 tys. Za 2-3 lata, według prognoz KPMG ma ich być ponad 60 tys.

Zamożni sporo wydają też na luksusową odzież i dodatki. Wartość tego rynku w 2016 roku szacuje się na 2,2 mld zł i w porównaniu z rokiem 2010 zwiększyła się o 320 mln zł. Zamożni kupują np. garnitury za 3,3 tys. zł, albo torebki damskie za 1,6 tys. zł. Ale dla super bogatych luksusowy garnitur zaczyna się od 4,3 tys. zł, a torebka nie tańsza niż 3,1 tys. zł.

Jednym z największych wyznaczników luksusu, na który stać tylko bogatych jest sposób spędzania wolnego czasu. Bogaci, zwłaszcza ci, którzy żyją z inwestycji oraz odziedziczonego majątku, mają go znacznie więcej niż ci, którzy dochody czerpią z pracy. Ale zarówno jedni jak i drudzy nie żałują pieniędzy na drogie hotele, spa, wycieczki zagraniczne. Tzw. zamożni są w stanie wydać na weekendowy pobyt dla dwóch osób 2,4 tys. zł, a bardzo bogaci – niewiele więcej, bo 2,6 tys. zł.

Rynek luksusowych hoteli w Polsce dopiero się rozwija. Obecnie pięciogwiazdkowych obiektów jest ok. 65, ale popyt na nie rośnie więc, przybywa inwestorów, którzy chcą w nie inwestować. W najbliższym czasie ma powstać ich co najmniej cztery oferując ok. 800 pokoi. Już w tym roku w odrestaurowanym budynku Hotelu Europejskiego swoje podwoje otworzy hotel znana marka Raffles and Resorts. A w budynku dawnego hotelu Warszawa powstanie bardzo komfortowy i drogi Likus Hotel.

Finansowa polska elita nie żałuje też pieniędzy na drogie nieruchomości, które są jednym z ważniejszych wyznaczników prestiżu. Dla zamożnych luksusowy apartament zaczyna się od 11,8 tys. zł za mkw, a dla bogatych – od 12 tys. zł za mkw. Większość z nich traktuje domy i mieszkania jako inwestycję kapitału, wykładając na nie gotówkę. Z raportu KPMG wynika, że w Warszawie luksusowe apartamenty znajdujące się w atrakcyjnym budynku i lokalizacji w ciągu pięciu lat zyskały 50 proc.

I jeszcze dwa słowa o alkoholach, które dla zamożni i bogaci też są ważne. Ci zarabiający od 7,1 do 10 tys. zł na butelkę koniaku z okazji np. urodzin teścia są w stanie wydać 600 zł, a prawdziwi krezusi nawet 1 tys. zł. Luksusowe wino też nie tanie i kosztuje od 300 do 450 zł za butelkę. Tyle, że takie rarytasy pija się zwykle na szczególne okazje.

Po co zamożnym luksusowe dobra? Z wypowiedzi osób badanych wynika, że głównym powodem, dla którego kupują drogi i markowe przedmioty oraz usługi luksusowe, jest zaspokajanie swoich potrzeb. Dzięki temu czują się bardziej dowartościowani, lepsi. Oczywiście, niezwykle ważna jest dla nich jakość idąca w parze z wysoką ceną, ale aż 88 proc. bogatych uważa, że luksus pozwala im budować profesjonalny wizerunek i prestiż, wyróżnia z tłumu.

źródło: http://wgospodarce.pl/informacje/32399- ... e-2-tys-zl
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

wstyd za wiedzę opozycji

Petru twierdzi, że sytuacja Mateusza Kijowskiego jest poprawna
I jak taki Petru mógł pracować w bankach ..
ciekawe jak on pracował jak taka miarą mierzy poprawność ?

Tacy ludzie nie powinni nigdy zostać posłami ... nie zna co to znaczy poprawność.
Jakie przepisy prawne zezwalają na takie procedury jakie dokonał Kijowski ?

-----------------------------

gan

Petru dzwoni do męża Joanny:
- Dzień dobry, czy mogę z Joanną?
- Niestety małżonki nie ma w domu
- To wiem, pytam czy mogę ...

--------------------------

kontest_two

Moje sympatie polityczne są jak najdalej od kodu, nowoczesnej i po, ale po raz kolejny jestem pod wrażeniem tej lewackiej maniery polegającej na nienazywaniu rzeczy po imieniu, tej skłonności do nadużywania eufemizmów w ocenie zachowania Kijowskiego przez jego kompanów.
Mówiąc wprost: ten typ kłamał i oszukiwał swoich kolesi. Wszedł też w wyraźny konflikt interesów występując jednocześnie jako szef kod i szef firmy świadczącej usługi na rzecz tej bandy. Jego oszustwo ma też drugie dno: te usługi wykazane na tych fakturach są zdecydowanie przeszacowane, wysoce prawdopodobna jest wersja, że są fikcyjne.Kasa - już taką nie jest.
I to wszystko. Petru powiedział, że z prawnego punktu widzenia jest OK, z etycznego - nie OK.
Różnica w ocenie tej sytuacji przez Petru i przeze mnie najpełniej oddaje rów cywilizacyjny jaki mnie i jego dzieli. Tylko, że on jest na jego dnie.

=======================
Kijowski osamotniony. WIDEO
Mateusz Kijowski wielokrotnie mijał się z prawdą, mówiąc, że działa jako wolontariusz, działa społecznie, aby KOD mógł funkcjonować. Dziś kazało się, że pobierał bardzo wysokie nagrodzenie, bo 15 tys zł miesięcznie, za to, że był liderem tej formacji - stwierdza Michał Wdowczyk.

Ciężkie dni czekają Mateusza Kijowskiego. Politycy z .Nowoczesnej czy Platformy Obywatelskiej niechętnie komentują to, co wyszło na jaw w sprawie lidera KOD.

Iwona Śledzińska- Katarasińska stwierdziła, że nie wie, czy Kijowski okazał się osobą niezbyt uczciwą, ale popełnił błąd. Zaznaczyła, że KOD jest organizacją, która zamawia różne rzeczy, a przecież to się z nieba nie bierze.
KOD to nie tylko Mateusz Kijowski. KOD jest ruchem obywatelskim.

- zaznaczyła posłanka PO.

Mateusz Kijowski wielokrotnie mijał się z prawdą, mówiąc, że działa jako wolontariusz, że działa społecznie, aby KOD mógł funkcjonować. Dziś okazało się, że pobierał bardzo wysokie nagrodzenie, bo 15 tys. zł miesięcznie, za to, że był liderem tej formacji. Mamy tutaj dwie sprawy: kwestia etyki, czyli zlecanie sobie wykonania pracy i później płacenie sobie za wykonanie tej pracy ze składek zebranych przez członków KOD. A druga kwestia to kłamstwo. Kijowski mówił, że jest wolontariuszem

- stwierdził Michał Wdowczyk, poseł PiS. Zaznaczył także, że ciekawe, czy PO jest w stanie odciąć się od nieetycznych działań Kijowskiego.

Ryszard Petru podkreślił, że sytuacja Mateusza Kijowskiego jest poprawna prawnie, a niepoprawna etycznie. Oczekiwałby on od Mateusza Kijowskiego wyjaśnień i oczyszczenia się z tej sytuacji.

Całe wideo poniżej:

źródło + video: http://niezalezna.pl/91777-kijowski-osamotniony-wideo
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Szczyt bezczelności! Kijowski jakby nigdy nic się nie stało, obwieszcza na Facebooku, że "KOD to Mateusz".
Obrazek
Po aferze #KijowskiGate z fakturami, można było się spodziewać, że znaczna część sympatyków Komitetu Obrony Demokracji przejrzy w końcu na oczy i zrozumie, że nie o demokrację tutaj chodzi. O nadszarpniętym zaufaniu do Kijowskiego mówili nie tylko członkowie KOD, ale również takie osoby jak Władysław Frasyniuk i Paulina Młynarska. Jak na całą sytuację zareagował sam zainteresowany? Czy uderzył się w piersi? Usunął się w cień? Nie! Kijowski jakby nic się nie stało, pisze na Facebooku, że KOD to… ON!, a on sam „jest człowiekiem honoru” Szczyt bezczelności!

Kijowski może zaklinać rzeczywistośc i udawać, że wszystko jest w porządku, a on sam jest „człowiekiem honoru”, ale wątpliwym jest, aby udało mu się zagłuszyć coraz głośniej brzmiących słów pieśni „Oddaj, co zabrałeś! Napraw, co spaprałeś!”.

Więcej: http://wpolityce.pl/polityka/322312-szc ... sz-zdjecia
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

Weteran-prawdziwy

Zna ktoś dobrego lekarza od głowy, najlepiej z miasta TWORKI??? Trzeba dostarczyć adres do BOLKA.

Gość

Prymitywna składnia tekstu , ręce opadają że taki głupek był prezydentem. Czy ten dureń ( przepraszam durniów ) bierze psychotropy ?

------------------------------

Ewa Gilles

Wałęso - ty tandetny wiejski kapusiu, spadaj się modlić:
1. na grobie syna - dziecka, którego się wyrzekłeś;
2. na grobie twojego łaskawcy Kiszczaka

Jeżeli ktoś cokolwiek bandycie Kiszczakowi zawdzięcza - to tylko ty.
Wałęso, jesteś wiejskie bydlę z Popowa, które Kiszczak wyniósł na piedestał.

==========================
]
Wałęsa błysnął wpisem o "pogrobowcach Kiszczaka"
Obrazek
Lech Wałęsa w dzisiejszym wpisie na Facebooku nazwał "pogrobowcami Kiszczaka" Sławomira Cenckiewicza, Antoniego Macierewicza, Andrzeja Gwiazdę i Annę Walentynowicz. "Ja pokonałem Kiszczaka" - pisze wprost były prezydent. Na jego wyznanie odpowiedział Sławomir Cenckiewicz.

Wpis Lecha Wałęsy:

Czy powiedzie się zemsta Kiszczaka?
Właściwie to pogrobowców jak Cenckiewicz Macierewicz Gwiazda czy Walentynowicz.
Nie dałem się komunie zwerbować.
Nie dałem się kupić.
Nie dałem się zastraszyć.
Nie dałem się zabić.
Wypuścił z więzienia na przepustkę człowieka, który zabił MILICJANTA z zadaniem by mnie zabił.
Znaleziono go powieszonego w lesie.
Na Kiszczaku wiszą sprawa śmierci Księdza Popiełuszki , Przemyka i wielu innych.
Ja go pokonałem i na końcu w imieniu Solidarności nie pozwoliłem by został premierem,
a On dwa razy doniósł na mnie, że jestem jego i komunistycznym agentem.
No cóż to była walka, kto kogo,
ale wielu obserwatorów tej walki mimo oczywistych faktów i dowodów zachowaniem Swoim wymusza na mnie bym musiał się tłumaczyć.
To mnie najbardziej irytuje. LW

I odpowiedź Sławomira Cenckiewicza::
Obrazek
źródło: http://niezalezna.pl/91807-walesa-blysn ... -kiszczaka
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Niemiecka agencja działająca w Polsce przyznaje, że nie jest przychylna polskiemu rządowi. Za takie słowa we Francji wyleciałaby z hukiem!
Obrazek
Deutsche Welle to państwowa agencja telewizyjno-informacyjna kontrolowana przez niemiecki rząd (odpowiednik polskiego TVP Info / PAP). Kilka dni temu na twitterze polskiego oddziału tej agencji pojawił się wpis, w którym oficjalnie potwierdzono, że niemieckie media nie są przychylne obecnemu rządowi w Warszawie. I tu dochodzimy do istoty problemu - gdyby jakiekolwiek medium zagraniczne we Francji opublikowało taki komunikat, z końcem miesiąca straciłoby możliwość działania w tym kraju.

Prawda jest taka, że we współczesnym świecie to media kształtują zbiorową rzeczywistość i percepcję wydarzeń. To jak odbieramy daną sytuację w dużej mierze zależy od narracji kreowanych przez środki masowego przekazu. Telewizje, gazety, duże portale internetowe to zbyt ważny obszar, zbyt silnie wpływający na poglądy i działania obywateli, aby całkowicie oddawać go we władanie zagranicznego kapitału, który najczęściej reprezentuje interesy państwa z jakiego pochodzi.

Doskonale zdają sobie z tego sprawę we Francji, gdzie istnieją ustawowe ograniczenia w zakresie możliwości kontrolowania mediów przez kapitał zagraniczny. Tam nie mogłoby dojść do sytuacji, w której trzema największymi wydawcami prasy w Polsce są należące do Niemców wydawnictwa: Bauer, Ringier Axel Springer Polska oraz Polska Press Grupa. Nie mogłoby, bowiem nad Sekwaną przedsiębiorstwa prasowe wydające ogólnokrajowe dzienniki muszą być kontrolowane przez rodzimy kapitał. Obecność kapitału zagranicznego ograniczono w tym przypadku do zaledwie 20 proc. udziałów. We Francji nie byłoby możliwe, aby niemiecka agencja telewizyjno-informacyjna przyznała, że jest oficjalnie nieprzychylna tamtejszemu rządowi, bowiem niemal natychmiast straciłaby możliwość prowadzenia dalszej działalności.

Co innego w Polsce - u nas, w wyniku błędnej polityki dopuszczającej w nieograniczonych ilościach zagraniczny kapitał do środków masowego przekazu, media kontrolowane przez Niemców realnie wpływają na poglądy zwykłych Polaków, a wspominana Deutsche Welle może sobie pozwolić na zupełnie prowokacyjny komentarz. Pozostaje mieć nadzieję, że prędzej czy później stan ten ulegnie zmianie, a rynek medialny w Polsce będzie zbliżony do tego jaki funkcjonuje we Francji.

Więcej: http://niewygodne.info.pl/artykul7/0352 ... olakow.htm
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

maciek7783

W trosce o ochronę środowiska zgoda Ministerstwa na odstrzał starosty dałaby lepsze rezultaty !!!!!!!!!!!!!!!

------------------------

jt51

Starosta na szkolenie z ekologii i nakaz nauczenia się na pamięć tekstu z książki Wajraka "Wilki"

bardu

A czy pan starosta może wskazać chociaż jeden przypadek ataku wilka na człowieka w ciągu ostatnich 50 lat? Idiotów jak widać nie sieją.

=======================

Odstrzał wilków - bo obserwują dzieci za kościołem
Obrazek
Starosta nowotarski zaapelował do Ministerstwa Środowiska o zgodę na odstrzał wilków. - Drapieżniki obserwują dzieci wracające wieczorem z nabożeństw kościelnych - argumentuje.

Pismo od starosty Krzysztofa Fabera na początku listopada wpłynęło do Ministerstwa Środowiska, wojewody małopolskiego Józefa Pilcha i Regionalnej Dyrekcji Ochrony Przyrody w Krakowie.

Bo opowiadano w biurze

Starosta Faber tak przedstawił sytuację na podhalańskich wioskach: „W związku ze zwiększającą się ilością ataków wilka szarego (Canis lupus) na zwierzęta hodowlane na terenie powiatu nowotarskiego, co może świadczyć o wzroście jego liczebności, zwracam się z uprzejmą prośbą o podjęcie działań zmierzających do redukcyjnego odstrzału tego drapieżnika. Coraz liczniejsze skargi mieszkańców oraz hodowców z Podhala, Spisza i Orawy jednoznacznie świadczą, że populacja wilka na terenach górskich odbudowała się i jest stabilna. Ataki wilków na stada owiec lub bydło zdarzają się już nawet w miejscowościach, w których dotychczas do takich zdarzeń nie dochodziło. Z roku na rok liczba ataków jest coraz większa, a szkody wśród zwierząt hodowlanych, w szczególności owiec i bydła, są coraz częstsze oraz dotkliwsze dla rolników. Równocześnie nierzadkim widokiem we wioskach podgórskich są pojawiające się wilki, które penetrują tereny pomiędzy zabudowaniami gospodarskimi. Z relacji mieszkańców wynika, że drapieżniki te obserwują nie tylko zwierzęta, ale również ludzi, w tym dzieci wracające wieczorem ze szkoły czy nabożeństw kościelnych. (...) Mając na uwadze te fakty (...), wnioskuję o niezwłoczne podjęcie działań, które doprowadzą do redukcyjnego odstrzału wilka szarego (Canis lupus) przez koła łowieckie, w szczególności najbardziej agresywnych osobników”.

Skąd powiatowy samorządowiec dowiedział się, że „wilki obserwują dzieci wracające wieczorem ze szkoły czy nabożeństw”? Starostwo po informacje odsyła do dyrektora Związku Hodowców Owiec i Kóz Jana Janczego. To on publicznie stwierdził, że wilki miały zaatakować dziecko w Łopusznej, co stało się podstawą pisma z powiatu do ministerstwa.

– Słyszałem o takim przypadku, ale to było jeszcze na przełomie XX i XXI wieku. Opowiadano sobie o tym u nas w biurze – twierdzi teraz dyrektor Janczy.

Więcej: http://wyborcza.pl/7,87648,21120964,wil ... iolem.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

jbw-u

No jestem normalnie tak zdenerwowany, że właśnie w tym momencie zakładam w ramach sprzeciwu strajk głodowy - rotacyjny i będę strajkował do skutku, gdyż nie godzę się z głupotą opozycji (może też i pośpiewam).

------------------------------

Abuelo

Teraz tylko zamknąć sale sejmową i PO kłopocie!

--------------------------------------

edi

To nic nic nie da bo po otwarciu debile znowu zaczną okupację. Tu marszałek powinien stanowić prawo a jak to nic nie da pozbawić ich immunitetu i niech prokurator ich za dupę bierze.

============================
I po proteście opozycji. Pustki w sali plenarnej WIDEO
Obrazek
Tego można było się spodziewać. Po numerze jaki wyciął Ryszard Petru, który podczas okupacji w Sejmie przez polityków opozycji, wyskoczył na kilka dni do Portugalii, jego koledzy stracili zapał. Na twitterze pojawiło się nagrania jak dzisiaj wyglądała sala plenarna. Pustki.

Posłowie Platformy Obywatelskiej i .Nowoczesnej wywołali awanturę w połowie grudnia. Później zaczęli okupować salę plenarną, a jej trakcie dochodziło do zdumiewających sytuacji, gdy posłowie popisywali się m.in. zdolnościami wokalnymi. Śpiewała (a właściwie próbowała) chociażby Joanna Mucha z Platformy Obywatelskiej.

Jeszcze bardziej popisał się Ryszard Petru, który ostatniego dnia zeszłego roku, poleciał do Portugalii. Szefowie .Nowoczesnej towarzyszyła zastępczyni poseł Joanna Schmidt. Później Petru przyznał, że był to wyjazd prywatny.

Najwyraźniej zniechęcił partyjnych kolegów i tych z Platformy Obywatelskiej, bo tak dzisiaj wyglądała sala plenarna - pusto!

Nagranie umieścił na twitterze poseł PiS Dominik Tarczyński, który skomentował: "Tak wyglądał dzisiaj "protest sejmowych męczenników" z PO i N. NAWET ROTACJI NIE BYŁO"

źródło + video: http://niezalezna.pl/91841-i-po-protesc ... rnej-wideo
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Nikt tak nie zrozumie człowieka do wynajęcia, jak inny człowiek do wynajęcia. Dlatego Wałęsa postanowił wesprzeć Kijowskiego
Obrazek

Lech Wałęsa żadnej pracy się nie boi. Jak trzeba, to da się wynająć.

Będę na każde zawołanie - apeluję, że jestem do rzeczy wykonawczych

— deklarował były prezydent, obiecując wsparcie KOD-owi.

Potem zawiał wiatr zmian i Lech Wałęsa, postanowił pomagać Platformie.

Ponieważ ja lubię dużo pracować, więc włączam się teraz we współpracę z Platformą Obywatelską

— obiecał były prezydent, puszczając KOD w skarpetkach.

Parę lat wcześniej Wałęsa włączył się we współpracę z Daclanem Ganleyem, występując na kongresach partii Libertas. Tłumaczył to wtedy koniecznością zarabiania pieniędzy. Za jeden wykład dla Libertasu miał inkasować nawet 100 tys. euro.

Czy można się więc dziwić, że jeden mężczyzna pracujący wspiera drugiego? Na FB były prezydent napisał:

Nie da się zaczynać podobnej działalności w podobnej sytuacji od intercyzy. Na początku każdy oddany działacz stawia wszystko w tym cały swój prywatny majątek. Uporządkowanie i rozdział następuje później. Nie znam nikogo w Polsce i na świecie Kto by inaczej zaczynał i postępował.

Widać człowiek, który miał większe szczęście w „totka” niż większość śmiertelników, nie widzi nic złego w sięganiu do puszek. Jednego tylko Wałęsa nie rozumie. Kijowski żadnego majątku nie postawił na działalność KOD, a raczej go zbijał, publicznie mówiąc, że wszystko robi za darmo. Swoją drogą ciekawe, ile z tych puszek zasiliło także budżet Lecha Wałęsy. Przecież, przechodząc na stronę PO mówił były prezydent:

Układ mój z KOD-em dobiega końca, zostało chyba jeszcze sześć spotkań (…)

Wygląda więc,że były prezydent miał z KOD-em jakiś kontrakt, który określał liczbę spotkań. No chyba, że tę liczbę Lech Wałęsa usatlił sobie sam. Coś w stylu: „pomogę wam 16 razy, a potem radźcie sobie sami”. To jednak wątpliwe…

Widać wyraźnie, że jak ktoś kuty na cztery nogi, to i na „walce z faszymem” się dorobi. Ciekawe w jakich okolicznościach lider KOD mógłby liczyć na premię. Czy rozlew krwi na ulicach byłby wystarczającym osiągnięciem zawodowym? Pozostaje mieć nadzieję, że niezagrożona demokracja puści obu panów w skarpetkach.

źródło: http://wpolityce.pl/polityka/322408-nik ... o?strona=1
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

MASKA

Fotka rodzinna,czyli rodzina wspomagajaca Mateuszka-zlodzieja,w jego chwalebnej i ciezkiej pracy!
Kiedy ten cyrk sie skonczy?

-----------------------------------------------

Jowisz

Doborowe towarzystwo wzajemnej adoracji walczące o demokrację liberalną.Będziemy długie lata mieli zrywanie boków bo oni są przesiąknięci tym ich liberalizmem.Liberalni demokraci Tusk ,Rostowski razem ze swoja liberalną zgrają przez siedem lat nas liberalnie czyścili i jeszcze kazali,żebyśmy ich chwalili i cieszyli się,że nami rządzą.

---------------------------------------------

rak

Serial ojciec Mateusz się kończy, żona będzie niepocieszona.

=========================

Spotkanie dwóch panów - Kijowski przyjechał, a tam Pinior. Kto kogo pocieszał?
Obrazek
W Namysłowie zorganizowano dzisiaj spotkanie działaczy Komitetu Obrony Demokracji. Ze zdjęć opublikowanych na portalu społecznościowym można dowiedzieć się, że "gwiazdami" byli dwaj liderzy. Jeden to Mateusz Kijowski, który od kilku dni tłumaczy się z faktur wystawionych przez jego firmę. Drugi to Józef Pinior, który w prokuraturze kilka miesięcy temu usłyszał korupcyjne zarzuty.

Kariera Mateusza Kijowskiego dobiega końca - od dnia ujawnienia słynnych faktur kres jest coraz bliższy. Zwłaszcza, że jego tłumaczenia brzmią co najmniej mało przekonująco.

Zresztą już pojawiły się sugestie, że znaleziono następcę Kijowskiego na funkcji szefa KOD.

Pomimo to Kijowski krąży po Polsce i spotyka się z sympatykami KOD. Na jego facebookowym profilu można znaleźć zdjęcia z imprezy w Kędzierzynie-Koźlu, czy Dobrzeniu Wielkim. Nas jednak zainteresowała fotka z Namysłowa.

Widać na niej kilka kobiet ze znaczkiem KOD-u, a wśród nich stoją dwaj panowie. Mateusz Kijowski i Józef Pinior. Ten drugi udziela się politycznie, choć kilka tygodni temu miał nieplanowaną wizytę w Poznaniu. W tamtejszej prokuraturze.

Przypomnijmy: "prokurator Piotr Baczyński, stwierdził, iż z urzędu senatora RP „uczyniono przedsiębiorstwo usługowe, które realizując uprawnienia i zadania senatorskie wykonywało to, ale w zamian za przyjmowane korzyści pieniężne”. Piniorowi zarzuca się przyjęcie korzyści majątkowej w kwocie 40 tys. zł".

źródło: http://niezalezna.pl/91853-spotkanie-dw ... -pocieszal
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

kmita

Rządzący - macie poparcie społeczeństwa. Wywalić stamtąd tę cała hałastrę! Nie możecie uciekać do kolumnowej-tamci syfiarze powinni tam siedzieć jeśli im się coś nie podoba. Błagam zróbcie porządek!!

-----------------------------------

WK

Dlaczego sala nie została zamknięta przez Straż, skoro wszyscy wyszli a posiedzenia Sejmu nie ma? Salę trzeba było otworzyć 11 stycznia.

-------------------------------

aaab

Że też przyszło nam błaznów nazywać parlamentarzystami. Skandal i upadek.

====================

Okupacja czy... mistyfikacja!? Ujawniony film z pustą salą plenarną. PO i N reagują po kilkudziesięciu minutach...
Sobotni odcinek okupacji sali plenarnej przez część posłów Platformy Obywatelskiej i Nowoczesnej został mocno zakłócony przez ujawniony film, na którym widać… pustą salę!

Chodzi o nagranie, jakie pokazał w sieci poseł PiS Dominik Tarczyński. Na filmie - mimo płomiennych deklaracji zarówno posłów PO, jak i .N, - nie widać nikogo z dyżurujących (ponoć…) parlamentarzystów.

Na sali plenarnej nie dzieje się nic. To, co udało się zarejestrować, to dowód, że to wielka mistyfikacja, kłamstwo, akcja medialna, która nie ma nic wspólnego z protestem, o którym się mówi

— powiedział Tarczyński w komentarzu dla Wiadomości TVP1.

Na reakcję polityków PO i Nowoczesnej trzeba było czekać kilkadziesiąt minut. Tyle wystarczyło parlamentarzystom opozycji, by znów pojawić się na sali i pochwalić się tym na Twitterze…

Ilu posłów dyżurowało? Ilu zrobiło sobie wolny weekend? Ilu wyleciało do Portugalii lub na narty? Protest opozycji zaczyna wyglądać coraz bardziej kabaretowo…

źródło: http://wpolityce.pl/polityka/322425-oku ... tach-wideo
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Więźniowie kosztują budżet miliardy rocznie. Może być 10 razy taniej
Obrazek

Nowy program modernizacji Służby Więziennej do 2020 r. pochłonie aż 1,5 mld zł. Pieniądze zasilą system, w którym utrzymanie jednego więźnia kosztuje 3150 złotych miesięcznie. Tymczasem skazany z elektroniczną bransoletką kosztuje budżet zaledwie 330 zł miesięcznie. Problem w tym, że w Systemie Dozoru Elektronicznego karę w domach odbywa teraz zaledwie 3660 osób, a mogłoby nawet 15 tys. Mizerne wykorzystanie potencjalnych możliwości systemu doprowadziło nawet Ministerstwo Sprawiedliwości przed sąd.

Rocznie utrzymanie ponad 71 tys. więźniów za kratami kosztuje nas wszystkich 2,6 mld zł. Do tego trzeba będzie jeszcze doliczyć kolejne 1,5 mld, które pójdą na program modernizacji Służby Więziennej. W jej ramach wszyscy funkcjonariusze otrzymają podwyżki, kupiona zostanie nowa broń, systemy łączności. Miliony pochłoną też remonty zapuszczonych więzień i aresztów.

Tymczasem w dużo tańszym systemie elektronicznego dozoru kary odbywa z roku na rok coraz mniej skazanych. W SDE działającym od 2009 r. najlepszy był 2013 r. kiedy ponad 13 tys. skazanych dostało elektroniczne bransoletki. Potem było już tylko gorzej. W zeszłym roku tylko ponad 5 tys. otrzymało taką możliwość.

Więcej: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 28973.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Właściciele stacji benzynowych mają problem. Niektórzy mogą wypaść z rynku
Obrazek
15 grudnia właściciele stacji benzynowych dowiedzieli się, że do 16 stycznia muszą zaktualizować koncesje. Choć w zwykłym trybie na ich odnowienie mają półtora roku, teraz dostali tylko miesiąc. Jeśli nie złożą dokumentów, nie będą mogli sprzedawać benzyny i oleju napędowego. Kombinowanie im się nie opłaca. Za nielegalną sprzedaż grozi do 5 lat więzienia i do 5 mln zł grzywny.

Nowy obowiązek jest efektem nowelizacji prawa energetycznego z sierpnia zeszłego roku. Wtedy jednak jeszcze nie było wiadomo, jak poważne dla przedsiębiorców oznacza to konsekwencje.

- Była jedynie ustawa, ale brakowało szczegółów i aktów wykonawczych. Dopiero komunikat URE z 15 grudnia uzmysłowił nam, że nie będzie chodziło o proste dopisanie unijnych kodów CN. Tak naprawdę zażądano od nas ponownego starania się o koncesje i to w ciągu miesiąca - mówi WP money Wojciech Teszner, właściciel firmy Ad Rem, do którego należy sześć stacji benzynowych.

Więcej: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 30818.html
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Benon »

KODer Mateusz

onet.pl

Wypisując faktury dał podstawy sądom,
Że zamiast marynarki winien przywdziać kondom.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Chuligani sympatyzujący z prawicą zaatakowali podczas spotkania sympatyków KOD. "Policja odgrodziła to bydło od ludzi"
Obrazek
Podczas spotkania Komitetu Obrony Demokracji w Namysłowie grupa agresywnych mężczyzn wdarła się do środka. "Możemy się różnić. Nawet powinniśmy. Ale jest granica" - napisał na Facebooku Jacek Różycki załączając zdjęcia zdemolowanego pomieszczenia.

Chuligani, trzymający flagi i uzbrojeni w kije bejsbolowe, wdarli się do lokalnego domu kultury podczas spotkania z Mateuszem Kijowskim i Józefem Piniorem. Interweniowała policja. Napastnicy zdemolowali wnętrze.

Przypomnijmy, iż niedawno ONR informował o dokonaniu podobnego ataku w Przemyślu. "Przemyśl już działa. Wczoraj zaledwie kilku "nieznanych" sprawców pogoniło kilkudziesięciu szKODników, przy okazji rekwirując im banery" - donosili sympatycy skrajnej prawicy.

źródło: http://natemat.pl/198623,zdemolowano-bi ... st-granica
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Za długi proboszcza Andrzeja zapłaci gmina Szadek. Jej oburzeni mieszkańcy nie chcą i pytają: – Jak to!
Obrazek
Zaciągał kredyty, które miały być na remonty kościoła. Część przeznaczył na zakup luksusowych aut. Gdzie są teraz? – Też chcielibyśmy wiedzieć – mówią pracownicy Urzędu Miasta i Gminy w Szadku. Są ciekawi bo gmina musi spłacić teraz zobowiązania księdza. Jej włodarze przyjęli to ze spokojem, ale po ostatnich wydarzeniach już nie wytrzymali.

– Proszę poczekać, dziś wydamy specjalne oświadczenie. Mamy dość już tej sprawy – w głosie Wandy Nowak, sekretarz szadkowskiego urzędu słychać zdenerwowanie. Do urzędu dotarły wieści, że z ambony padły zapewnienia o spłacaniu długów księdza. W urzędzie już nie wytrzymano.

Dlaczego mamy płacić?

Proboszcz Andrzej C. zmarł przed kilkoma laty, ale mieszkańcy Szadka wciąż o nim mówią. Niestety, niezbyt ciepło, bo będą spłacali długi po kapłanie.

Więcej: http://natemat.pl/198417,za-dlugi-probo ... aja-jak-to
Obrazek
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot], Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM