Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Maniak

Sądzisz że to możliwe? Bo ja bym chciał, jak już napisałem w innym temacie, żeby Jelcze Vecto pojawiły się na naszych drogach. Powedzmy nawet że zebrał bym jakąś tam liczbę podpisów. Odpowiedź byłaby chba znana: mimo naszych chęci nie mamy pieniędzy na nowe autobusy itp itd. Szkodapksiak pisze:Drodzy mieszkańcy Lubina powinniście zawalczyć jakimi autobusami chcecie jeździć,dla waszej wygody w urzędzie miasta,może on ich wymusi.
Maniak

Maniak

Stały bywalec

Tak kręcą z tymi rozkładami, że nawet ja się zgubiłem i nie wiem jakim autobusem jechać.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Powiem tak, z jednej strony chyba troszke zmieniło sie na lepsze. Autobusy jeżdzą po różnych trasach niż kiedyś i chyba jest lepiej. Ale te nazwy: 7, 7A, 3B, 2C. Tak, nie tylko A, czasami nawet widziałem jak po mieście jeździły *B i *C. To jest głupie. Trase właśnie mogli zmienić, ale linie mogły pozostać: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,N, (T
)
Stały bywalec

Popieram Sebę: linie są źle nazwane, bardziej czytelne byłyby: 10-tki, 11-stki itd. bo pogubić się można przy obecnym układzie.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Panowie, w sumie przy czym się tu gubić? wiadomo, że linie *A zazwyczaj jadą podobną trasą jak linia "zwykła"... np 2A - zahacza o kombinat, 3A nie zajeżdża na przylesie i transbud, tylko termal i ustronie, 4A - zahacza o kombinat, 7A, nie jedzie na Ustronie, a i tak 4A i 7A kursują tylko 4 razy na dzień... co do C, to C ma tylko "dwójka" z trasą przedłużoną do Chróstnika... i po problemie... i tu taka propozycja... gdyby ktoś z Was chciał, mógłby zabawić się w projektanta linii autobusowych w Lubinie, tak od podstaw... ciekawy jestem jak byście to rozwiązali. pozdrawiam
Początkujący

kiedyś było tak, że na przodzie autobusu była tabliczka: np. 4 - przez KGHM . Urzędasy pomyślały, że jeśli stworzą na to miejsce oznaczenie 4A, ludziom będzie wygodniej, kiedy się do tego przyzwyczają... przeliczyli się najwidoczniej
mimo to, według mnie nie powinno być więcej zmian przy ustalaniu linii... jednak przydyłoby się ujednolicenie tabliczek informacyjnych na autobusach (bądź napisów wyświetlanych na jelczach) ... żeby pasażer, patrząc na autobus nie miał wątpliwości, gdzie ten go zawiezie... a teraz widuje się takie obrazki: jedzie autobus, ma jedną tabliczkę z przodu: 3A i nic więcej... gdyby tam było napisane: 3A - Termal - Ustronie nie mielibyście wątpliwości pt. "wsiąść czy nie wsiąść".... prawda? grunt to dobra informacja...
Nowy(a) na forum

Informacje
0 użytkowników » 2 gości