Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Karma dla małego kotka

Post autor: alinar »

Dzień dobry,

Nie wiem, czy powielam wątek, jeśli tak to z góry przepraszam, Jestem szczęśliwą właścicielką kota. Mały dopiero zawita u nas w domu za ok tydzień. Zastanawiam się nad dietą i karmą dla niego. Nie znam się na tym i chętnie dowiem się, jaki jadłospis mają Państwa kotki. Doświadczonych właścicieli chciałbym zapytać na co warto zwrócić uwagę wybierając karmę? Zastanawia mnie także, jak to jest z podawaniem mleka :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: rudy102 »

Można kotkowi gotować mięso, rybę jak i dawać karmę. Oczywiście karma powinna być bez konserwantów, zawierać dużo mięsa jak Power of Nature .
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: witka »

zapomnij o podawaniu mleka, koty nie trawią laktozy. Ewentualnie specjalne kupuj. Mój kot lubi surowe mięso, rzadko dostaje kurczaka, średnio lubi. Raz na jakiś czas daję mu coś gotowego, trochę chrupek prevital, czy inną. zamiast mleka, letnią wodę mu podawaj
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: zuzia.gola »

Warto wybierać dobrej jakości karmę, sprawdzona i doceniona przez hodowców psów i kotów. Nie wiem, czy czytałaś opinie o rc - Royal Canin jest jedną z najlepiej zbilansowanych karm także dla kotów. Poczytaj opinie i zerknij na fotki kotów karmionych RC http://royalcanin.pl/towidac/ - to powinno przekonać Cie do wyboru tej właśnie karmy
Marika
Marika
...

Post autor: Marika »

Przy wyborze karmy kieruj się przede wszystkim zawartością mięsa i to już suszonego.U moich kociaków podstawę żywienia stanowią karmy suche Iams właśnie ze względu na skład.Uzupełnieniem diety kociej jest karma świeża,którą podaję im co drugi dzień.Możesz kotu również kupić świeże mięso typu cielęcina czy też podroby.Mleka unikaj ze względu na laktozę chyba,że kupisz specjalne dla kotów.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Karma dla kota

Post autor: tunka »

Dla mnie rónież robienie z kota wegetarianina to jakaś porażkaNie znam jednak na szczęście żadnej osoby, która tak by się zachowywała i mam nadzieję,że jest to jakaś urban legentd Ewentualnie sporadyczne przypadki.

Unikam kupowania kotu karmy z supermarketów. Już kilka razy słyszałam,że taka karma to jak fast food dla kota i pomimo tego,że ją bardzo lubi to staram sie kupować lepsze jakościowo jedzenie. Zamawiam karmę Dolina Noteci. Jedna z lepszych obecnie :
https://www.petstation.pl/koty/koty-karma

Tutaj możecie je sobie przejrzeć. Doradził mi to weterynarz.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kasio121 »

Są przeciez specjalne karmy dla młodych kotków. Trzeba zapytać w zoologicznym sklepie, zakupic i problem rozwiazany :)
Pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: lubinka »

Sa specjalne karmy ale można samemu mięsko gotować ;)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: iwona87 »

Niestety domowa kuchnia nie dostarcza kociakowi wszystkiego, co mu potrzebne więc jednak karmy i to dobrej jakości. Poczytaj na https://royalcanin.pl/kot/kocieta jak karmić kociaki.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: krastin »

Royal to bardzo dobra karma, tylko nie każdemu kotu zapewne posłuży tzn. niektóre zwierzaki muszą jeść specjalistyczny pokarm przepisany przez weterynarza.
minot
minot
witaminy

Post autor: minot »

Karma dla małego kotka musi zapewnić mu prawidłowy wzrost i rozwój. Można ją wzbogacać suplementami. Bardzo dobry dla kociaków jest vetaminex z vetexpert. Preparat witaminowy do bilansowania dawki pokarmowej.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: carmen »

A co podajecie kotom po sterylizacji? Bo one mają inne potrzeby żywieniowe niż małe kociaki. Najczęściej szybciej tyja, bo ciągle domagają się jedzenia... Czy karma https://www.maxandmrau.pl/product-pol-435 będzie dobrym rozwiązaniem? Proszę o Waszą poradę.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mirella »

nasz jadł whiskas i żył 14 lat
Zablokowany

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM