Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Witam. Niedługo jadzę z mężem na urlop do Włoch. Zastanawiam się, czy powinniśmy wykupić dodatkowe ubezpieczenie turystyczne?
Jedziemy w opcji all incliusive i jest tam jakieś, ale znajoma radziła, żeby kupić jeszcze inne . Co sądzicie?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: enio »

Myślę, że na pewno warto kupić dodatkowe ubezpieczenie. Te, które są oferowane przy tego typu ofertach są zazwyczaj mało odpowiednie. To znaczy, że być może i tak musielibyście dopłacać, gdyby coś się stało, a zimą o to nietrudno.
Najlepiej poszukaj sobie ofert w porównywarce: http://superpolisa.pl/
Znajdziesz tam też różne przydatne artykuły, które pomogą ci podjąć odpowiednią decyzję.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Jeżeli stać na wyjazd to i na ubezpieczenie. Nawet dodatkowe.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: miludek »

Warto i to nawet w sytuacji, jeśli macie ubezpieczenie z BP.
Trzymajcie tutaj - http://elvia.pl/ubezpieczenia-podrozne/
Duże znaczenie ma przede wszystkim to jaka jest suma ubezpieczeniowa. Tutaj macie minimalnie 20 tysięcy euro. Zobaczcie ile macie u swoich ubezpieczycieli.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: radosna »

Oczywiście, że warto. Ja sama zawsze wykupuję dodatkowe ubezpieczenie w biurze podróży.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

Myślę, że warto, choć wszystko zależy od funduszy i od długości wyjazdu, ale wypadki chodzą po ludziach zawsze warto się zabezpieczyć.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Porównaj sobie sumy gwarancyjne w stosunku do tego, co pokazałem.
Nie wierze, że w takim budżecie znajdziesz coś solidniejszego, ale oczywiście owocnych poszukiwań. Pamiętaj, że pochodzenie polisy również ma znaczenie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Aper »

Ja nigdy nie brałem dodatkowego ubezpieczenia uważam że to niepotrzebne.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Bez ubezpieczenia? Błąd. Popatrz sobie jaka u nich jest suma gwarancyjna, to zrozumiesz o co chodzi. Wiesz co sfinansujesz z ubezpieczenia na poziomie kilku tysięcy? Nie wystarczy nawet na podstawowe leczenie, więc radzę po prostu sobie to odpuścić. Pamiętaj, że zabezpieczenie to podstawa.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: toma001 »

Chyba mylicie ubezpieczenie zdrowotne, które zawsze jest dodawane do wycieczki jeśli kupuje się je w biurze podróży (można ewentualnie zwiększyć jego kwotę - jeśli ktoś ma choroby przewlekłe lub jedzie uprawiać sporty ekstremalne) z ubezpieczeniem od rezygnacji z podróży - u nas kosztuje ono 2,8% ceny wycieczki i pozwala zrezygnowac z wycieczki jeśli ma się ważny powód np choroba, śmierc w rodzinie, zwolnienie z pracy itp...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: lubinka »

Oczywiście, że tak. Obowiązkowo!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: vika »

Oczywiście, że warto - najlepiej porównać jakie są różnice u poszczególnych ubezpieczycieli. Najprościej zrobić to na stronie : https://rankomat.pl/kalkulator/ubezpiec ... rystyczne/
Tam zresztą można od razu takie ubezpieczenie turystyczne kupić i za kilka minut mieć polisę na swojej skrzynce pocztowej. To bardzo wygodne rozwiązanie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Ketia »

Dodatkowe ubezpieczenie zawsze warto mieć. Niby przykre zdarzenia zdarzają się raczej rzadko, no ale nigdy nic nie wiadomo. Najszybszym sposobem na takie ubezpieczenie jest skorzystanie w porównywarki ubezpieczeń turystycznych https://bm.pl/#!/ubezpieczenia/ubezpiec ... urystyczne . Ty ustalasz warunki, a ona praktycznie wszystko załatwi za Ciebie. ;)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kurpik111 »

Prawdę mówiąc, to nie jestem zwolennikiem tych ubezpieczeń. Mało kto wie, ale nasze biuro podróży ponosi wystarczająco dużą odpowiedzialność, nie ma co się bać. Przecież gdyby coś poważnego się stało, to mieliby tak zły PR i straciliby tyle pieniędzy, że pomogliby chociażby po to, żeby tego uniknąć. Lepiej jest wydać pieniądze w zabezpieczenie domu na czas wyjazdu. No bo to przecież najlepszy okres na włamania. Na stronie https://www.fonex.pl/kategorie/system-c ... n-168.html macie sporo ciekawych narzędzi. Zerknijcie sobie, na bank coś wybierzecie!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: gosina8 »

Ja jak jechałam "na własną rękę" to zawsze brałam ubezpieczanie. Nie były to jakieś wielkie koszty, a czasami może faktycznie pomóc. Mi się jeszcze nie przydało, ale nie żałuję tych pieniędzy, bo przynajmniej byłam spokojna, gdyby coś się stało. Za to moi znajomi nigdy nie wykupowali ubezpieczenia i kilka razy już dostali nauczkę jak musieli płacić z własnej kieszeni i wszystko musieli załatwiać sami, bo nic nie mieli zapewnione. Więc to zależy czy ktoś chce jechać byle było taniej czy mieć święty spokój i nie zastanawiać się, co się może wydarzyć :)
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM