Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Czy klimatyzacja w samochodzie może powodować przeziębienia? Pytam, bo krążą różne opinie na ten temat... jedni twierdzą, że to ściema, że tyle lat jeżdżą. Inni mówią, że coś jest na rzeczy.. jak to z tym jest?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: radek55 »

Jak ustawisz zbyt niska temperaturę w stosunku do tej na zewnątrz, to chyba można się przeziębić.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: enio »

Kolejna kwestia to regularne czyszczenie. A więc minimum raz w roku, najlepiej jeszcze w sezonie wiosennym podjechać do jakiegoś serwisu moto lub ASO w przypadku nowego auta i oprosić aby dokładnie przeczyścili.
Zachować zdrowy rozsądek w jej użytkowaniu... zdrowy rozsądek, więc odsyłam do http://nocar.pl/blog/jak-rozsadnie-uzyw ... ochodowej/
Masz tam dobry tekst na temat tego jak należy postępować.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kulik86 »

najważniejsze to regularne odgrzybianie klimatyzacji samochodowej - wtedy nie będziemy mieli kontaktu z bakteriami i grzybami przez które możemy się przeziębić
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: krastin »

Może, szczególnie jeśli jest duża różnica między temperaturą na zewnątrz i w środku auta. To może być szok dla organizmu i spowodować chorobę.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

Niestety nie wszyscy potrafią znieść siedzenie przy klimatyzacji. Ja sama zawsze to boleśnie odczuwam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: olubin »

Tylko jak w aucie jest zaduch, na dworze jest zaduch, to jak tu nie włączyć klimatyzacji? Szczególnie jak się stoi w korku w pełnym słońcu...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kepszta »

To grzyby i pleśnie odpowiadają za choroby. Ja mam swoj ozonator/jonizator i nie mam problemu z klimą.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Praktycznie w każdym nowym aucie jest klima, trzeba tylko rozsądnie z niej korzystać.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM