Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Współczesny Kościół.

Post autor: NEVIL »

Jestem ochrzczony, bierzmowany i u pierwszej komunii też byłem. Czyli jestem katolikiem. Jednak do kościoła już nie chodzę od dziesiątek lat. Spowodowała to hipokryzja kleru. Uważam, że chrzest tuż po urodzeniu, jest przymusowym wciągnięciem na listę wyznania. Powinien on mieć miejsce po osiągnięciu pełnoletności, czyli po skończeniu 18 lat. Wtedy to osoba w pełni świadoma niech sama zdecyduje, czy chce być ochrzczona i tym samym zadeklaruje, że chce być wyznawcą danego Kościoła. Mnie pośrednicy w czarnych sukienkach do łączności z Bogiem są niepotrzebni.
==========
=================================================
Cała prawda o księżach?
- Parafia w bogatej dzielnicy niewielkiej miejscowości na Pomorzu. Mieszkał tam mój krewny, który był marynarzem, miał kupę kasy i piękną żonę, która była często samotna. Szukała zajęcia i znalazła je w kościele – najpierw śpiewała w chórze, potem pomagała księdzu na plebanii. A że jest pomocną kobietą, pomagała księżulowi dosłownie we wszystkim – także w zaspokajaniu jego wybujałych fantazji. W końcu życzliwi zrobili profesjonalną dokumentację zdarzeń i donieśli mężowi - opisuje Jacek.

(...) Pit był w seminarium i nie oszczędził w swojej wypowiedzi przyszłych księży: „Powiem oficjalnie - połowa to geje, inni pedofile, dlatego odszedłem. Oczywiście są też normalni, temu nie zaprzeczę, ale są to wyjątki. Byli tam tacy, którzy oficjalnie mówili, że nie chce im się pracować, wolą popajacować na mszy, a co będą robili w nocy, tego i tak nikt nie widzi. I tak się ksiądz bawi w agencji towarzyskiej i pije tyle, aż padnie jak świnia pod stołem, a proboszcz i tak go nie zakapuje, bo sam z nim chodzi. Napisałem tylko prawdę, którą widziałem na własne oczy”. (...)

Więcej: http://blog.onet.pl/42187,1,archiwum_goracy.html
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: knight-rider »

Sam też nie chodzę do kościoła od ponad 16 lat, nie ma to dla mnie ani chyba dla nikogo kto nie jest katolikiem znaczenia że rodzice zabrali nas do kościoła i kazali pochlapać nam czoło wodą z kranu :) tyczy się treści rzecz jasna.

Niejako dziwi mnie od zawsze fakt wiary w jakiekolwiek bóstwo a już będąc czepialskim to wiara w to że noo...... sami sobie odpowiedzcie na pytanie:

Maryja była dziewicą czy Józef frajerem?

to chyba tyle w temacie wiary :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: moniaxx »

A ja nie wstydzę się swojej wiary, a do kościoła chodzę co tydzień. Wydaje mi się, że wiara to coś co posiada się we swoim wnętrzu i nie każdy to posiada. Nie twierdzę, że od razu każdy wierzący powinien obstawiać się tego typu obrazkami- http://www.swietymarek.com/ ale czasami sumiennie się pomodlić :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Jestem wierzący w Boga, a kościół zmienia się cały czas, Bóg nie.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kociszcze »

Kościół jest wewnętrznie zróżnicowany, tak jak ludzie, którzy go tworzą. Ale ja Kościół cenię za to, że broni zasad moralnych, które chce się w dzisiejszym świecie zamieść pod dywan.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM