Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Jaki kierunek studiów?

Post autor: benek90 »

Witam wszystkich! W przyszłym miesiącu planuję podejść do egzaminu dojrzałości. Niestety nadal nie wiem jaki kierunek studiów wybrać co sądzicie o Informatyce na www.wsb.pl/gdynia/kandydaci/studia-i-st ... ecjalnosci czy można spodziewać się że za te kilka lat nadal rynek będzie otwarty na specjalistów IT?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: krastin »

w IT zawsze znajdziesz pracę, więc pewnie warto:)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: olubin »

krastin pisze:w IT zawsze znajdziesz pracę, więc pewnie warto:)
Czy ja wiem? Teraz jest dużo specjalistów od IT i trzeba być w tym naprawdę dobrym i mieć pasję.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: moro »

IT to nie jest zły pomysł ale rozważ też np logistykę. Większość dużych firm produkcyjnych czy handlowych ma dział logistyki, takie działy są też we wszystkich dużych koncernach itd. Najważniejsze w tej branży są języki obce (najlepiej minimum dwa) i bardzo przydaje się też znajomość systemu SAP, na którym pracuje większość dużych firm. Ja się sam teraz wybieram na jakieś studia podyplomowe za zakresu SAP ale na razie znalazłem tylko taki kierunek w Poznaniu: http://itelligencegroup.com/pl/training/ a szczerze mówiąc wolałbym coś bliżej nas.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: marteczka »

Od kiedy w październiku są matury? :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: radek55 »

Jak ktoś myśli, że w Październiku, to raczej o studiach może zapomnieć :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: boramaja »

może jakaś sesja poprawkowa?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

Jak dla mnie najlepiej iść na studia zgodnie z własnymi zainteresowaniami, a nie kierować się tym, co niby będzie najbardziej korzystne i zagwarantuje pracę. Trzeba pamiętać o jednym - żadne studia i żaden kierunki nie są od tego, by gwarantować pracę. Ciągle mówi się o tym, by iść na informatykę, ale obecnie mamy taki przesyt, że to wcale nie jest takie pewne, mam znajomych po informatyce, którzy nie potrafią znaleźć pracy w swoim zawodzie, podobnie innymi technicznymi kierunkami. Jak kiedyś powiedział nam jeden profesor na zajęciach "Studia nie są od tego, żeby dawać pracę". :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: zuzia.gola »

Witam.
Zgadzam się z poprzednikiem, że najlepiej wybrać studia zgodnie ze swoimi zainteresowaniami. Jeśli jeszcze szukasz uczelni to może na WSEiZ znajdziesz interesujący kierunek. Uczelnia ma wiele pozytywnych opinii i duży wybór kierunków np. http://www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-e ... srodowiska ,wydaje mi się, że to przyszłościowy kierunek studiów.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: magda86 »

oprócz kierunku studiów warto zastanowić się jaka uczelnia wyższa będzie dla nas najlepsza. Osobiście studiowałam w KULu i WSB i zdecydowanie Wyższa Szkoła Bankowa bardziej mi się podoba. Kończyłam tam studia podyplomowe z logistyki, które okazały się bardzo pomocne w mojej pracy.
Innym przyszłościowym kierunkiem studiów jest farmacja lub psychologia
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: lubinka »

Wybierz to czym się interesujesz i co lubisz! Na takie studia idź.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: miludek »

Świetny kierunek to np. robotyka - http://www.eaiib.agh.edu.pl/studia,kier ... otyka.html Oczywiście na coś takiego trzeba się nadawać. Nie jest to kierunek prosty, wymaga zdolności w wielu dziedzinach - na pewno jest godny uwagi.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kasia1979 »

Jeśli interesujesz się informatyką, to jak najbardziej idź na te studia. Papierek to jedno, ale też trzeba mieć umiejętności i zapał do pracy później, żeby być naprawdę dobrym i mieć dobrze płatną pracę. :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Mirelka »

Ja jestem na BHP. Kierunek fajny ;)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: radol »

Według mnie pedagogika to w dalszym ciągu sensowny kierunek. Specjalistów od edukacji nadal potrzeba chociaż niż demograficzny może to za jakiś czas zmienić. Zawsze można spróbować się wyspecjalizować, szkoleń oświatowych jest od groma: https://www.vulcan.edu.pl/szkolenia więc tak naprawdę to tylko kwestia znalezienia czegoś dla siebie.
Zablokowany

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM