Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: esta8 »

JOWy to niestety nie jest lekarstwo, potrzebna jest radykalna zmiana prawa. uproszczenie, bo przecież te setki tysięcy ustaw i nowelizacji przeczących sobie nawzajem to jest jakiś horror :( Dlatego może lepiej by było gdyby politycy zajęli się takimi projektami jak ustawa Budrewicza? Zakłada ona:

(a) multideregulacja - uchylenie WSZYSTKICH koncesji i zezwoleń, chyba że wymaga tego prawo UE albo ewidentnie chodzi o bezpieczeństwo innych osób (budowa elektrowni, zawód lekarza itp.);
(b) domniemanie wolności gospodarczej - to urząd musi wykazać, że potrzebne jest zezwolenie na konkretny biznes;
(c) instytucje kontroli instytucjami doradztwa - Sanepid, PIH, PIP itp. mogą wydawać niewiążące zalecenia, ale jeśli firma ich nie zastosuje i powstanie szkoda, to domniemywa się winę tej firmy;
(d) nowe zasady składki ZUS - proporcjonalnie do przychodu z limitem 50-600zł miesięcznie;
(e) nowe zasady prawa pracy dla mikrofirm - brak konieczności wypowiedzenia umowy, dowolna liczba umów terminowych, czas pracy określony wyłącznie umową.

To tak w dużym skrócie, co wy na to ? zgadzacie się, czy macie inne pomysły na ten obszar naszego prawodastwa?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Opuścili go doradcy i niestety koniec będzie jego kariery politycznej.
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Paweł Kukiz jako muzyk, jest w miarę dobry, natomiast jako polityk, nie sprawdza się.

=========================
Masowe rezygnacje w otoczeniu Kukiza
Obrazek
List z rezygnacją rzecznika Pawła Kukiza Miłosza Lodowskiego wyciekł do mediów. Wcześniej z "jedynki" na liście zrezygnował jeden z liderów Ruchu Narodowego, a inny bliski współpracownik namawiał do rozwiązania komitetu

"Projekt, w który ja wierzyłem miał być stworzony przez najwartościowszych młodych antysystemowców - przerodził się w groteskę, ze sporami na podobnym poziomie patologii co w najgorszych partiach politycznych" - napisał Lodowski, dodając, że jego "fachowe uwagi" były nazywane "histeryzowaniem".

Bliski współpracownik Kukiza w dramatycznym tonie podkreśla, że ponosi odpowiedzialność za decyzje, na które nie miał wpływu. Przekonuje, że przez chęć pomocy "kumplowi", jak nazywa Kukiza, mógł wiele stracić. "Zaryzykowałem wszystko. Także życie i los moich bliskich" - wskazuje.

List opublikował portal kufel.pl. a Lodowski potwierdził na Facebooku jego autentyczność. "Właśnie się dowiedziałem, że ktoś przekazał treść mojego prywatnego listu do Pawła mediom. Pokazałem go jedynie grupie zaufanych osób... W celach konsultacyjnych, bałem się bowiem poziomu emocji własnych. Mocno niemiłe doświadczenie" - napisał.

Lodowski miał zrezygnować dziś po południu. Jeszcze rano sugerował w mediach, że jedynkę w Opolu może stracić Janusz Sanocki. To zaufany Kukiza, któremu ten powierzył kampanię przed niedzielnym referendum w sprawie JOW. Miałaby być to kara za jego upubliczniony list do Kukiza.

"Paweł! Być może podjęliśmy się zadania nie do wykonania. Być może nasi rodacy – deklarujący się jako zwolennicy JOW i przeciwnicy systemu – tak bardzo chcą być na wyborczych listach (albo tak bardzo nie chcą żeby tam znalazł się ktoś kogo akurat nie lubią), że nie wybaczą Ci nigdy jeśli natychmiast nie spełnisz ich oczekiwań. A przecież i Ty i oni wiedzą doskonale, że te oczekiwania są nie do spełnienia" - napisał Sanocki i zaapelował o wycofanie się ze startu w wyborach.

Informacji o dalszych losach Sanockiego nie ma. Pewne jest, że nie wystartuje Krzysztof Bosak. Po tym jak Kukiz nie dał dobrego miejsca Marianowi Kowalskiemu, Bosak był w Ruchu Narodowym krytykowany za koniunkturalizm. "Chciałbym, aby moja rezygnacja przecięła spekulacje o niskich motywacjach stojących za staraniem o mandaty poselskie przez ludzi z naszego środowiska" - napisał.

źródło: http://www4.rp.pl/Wybory-parlamentarne- ... ukiza.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

"Jeśli się nie uda, rzucę mandatem". Ostatni wywiad Pawła Kukiza przed referendum

O tym, że nie wziął się z kosmosu, jak zorganizował rekrutację przy pomocy psychologa na swoje listy i co zrobi gdy się nie uda, mówi w rozmowie ze Sławomirem Cedzyńskim i Cezarym Łazarewiczem w ostatnim wywiadzie przed referendum Paweł Kukiz. - Jeżeli zaczną się konflikty, jeśli zobaczę, że nasza idea nie jest w Sejmie realizowana, rzucę mandatem - deklaruje w ostatnim wywiadzie przed referendum Kukiz.

Obrazek
Więcej: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Ja też chciałem w październiku głosować na Kukiza, ale po jego
posunięciach i wypowiedziach, zmieniłem zdanie. Jako muzyk, jest w
miarę dobry. Jako polityk - beznadziejny.

====================

Komentarze:

~Nie wierze mu

To jest jakas farsa ten zalosny gosc mogl sie okreslic jasno wczesniej a teraz wysylanie listow to tylko dziecinada granie ,pod publike zbieranie punktow do wyborow

------------------------------------------------

~eryk -

Kukiz za pozno sie obudził. A szkoda.

-----------------------------------------------

~Bożena

Chciałam głosować na Kukiza ale raczej nie będzie miał szans, ponieważ te wybory będą rozgrywać się między PIS i PO. A że PO pokazali że są dobrzy tylko w rozkradaniu Polski, to zagłosuję na PIS mimo że wiem że ten wybór to tylko wybór lepszego zła. Smutne to.

=================================

Paweł Kukiz napisał list do Donalda Tuska
Granice UE muszą być bronione, z każdym tysiącem imigrantów wzrasta zagrożenie terrorystyczne, trzeba stworzyć plan dla krajów, z których pochodzą imigranci - napisał Paweł Kukiz do szefa Rady Europejskiej Donalda Tuska i przewodniczącego PE Martina Schulza w liście, który przedstawił we wtorek.
Obrazek
"Jako lider ruchu będącego wyrazem odwagi Polaków, świadomych swej tożsamości i obywatelskich praw, gotowych przełamywać schematy i bezwzględnie bronić dobra wspólnego, apeluję: miejcie i wy odwagę, apeluję o to, by odważnie spojrzeć w oczy faktom, dotyczącym fali imigracji do Europy, faktom, które przeczą oficjalnej narracji, podawanej przez główny nurt mediów i polityki" - napisał Kukiz w liście do Tuska i Schulza.

Na wtorkowej konferencji prasowej w Warszawie Kukiz zauważył, że 75 proc. imigrantów to mężczyźni.

"Jeśli w krajach, z których pochodzą jest tak źle, że muszą emigrować młodzi mężczyźni, to czy jednocześnie jest tak dobrze, że mogą w nich pozostać kobiety i dzieci. Miejcie odwagę dostrzec, że z każdym dniem i z każdym kolejnym tysiącem imigrantów wzrasta w Europie zagrożenie terrorystyczne. Jakim prawem przemilcza się informacje o terrorystach z Państwa Islamskiego wśród imigrantów?" - pytał.

Kukiz zaapelował też o pomoc dla Węgier, które - jak ocenił - "pozostały osamotnione w walce o to, co dla każdego państwa jest najświętsze - nienaruszalność granic i możliwość bycia gospodarzem w swoim własnym kraju". "Miejcie odwagę - zamiast udawać miłosiernych - stworzyć realny plan dla krajów, z których pochodzą imigranci. W świat musi pójść komunikat, że kolejni imigranci nie mogą być już przyjmowani" - czytamy w liście.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/raporty/raport- ... gn=firefox
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Lumik »

esta8 pisze:JOWy to niestety nie jest lekarstwo, potrzebna jest radykalna zmiana prawa. uproszczenie, bo przecież te setki tysięcy ustaw i nowelizacji przeczących sobie nawzajem to jest jakiś horror :( Dlatego może lepiej by było gdyby politycy zajęli się takimi projektami jak ustawa Budrewicza? Zakłada ona:

(a) multideregulacja - uchylenie WSZYSTKICH koncesji i zezwoleń, chyba że wymaga tego prawo UE albo ewidentnie chodzi o bezpieczeństwo innych osób (budowa elektrowni, zawód lekarza itp.);
(b) domniemanie wolności gospodarczej - to urząd musi wykazać, że potrzebne jest zezwolenie na konkretny biznes;
(c) instytucje kontroli instytucjami doradztwa - Sanepid, PIH, PIP itp. mogą wydawać niewiążące zalecenia, ale jeśli firma ich nie zastosuje i powstanie szkoda, to domniemywa się winę tej firmy;
(d) nowe zasady składki ZUS - proporcjonalnie do przychodu z limitem 50-600zł miesięcznie;
(e) nowe zasady prawa pracy dla mikrofirm - brak konieczności wypowiedzenia umowy, dowolna liczba umów terminowych, czas pracy określony wyłącznie umową.

To tak w dużym skrócie, co wy na to ? zgadzacie się, czy macie inne pomysły na ten obszar naszego prawodastwa?
Oceniając wyłącznie hasłowo nie ze wszystkim się zgadzam, ale z większość mi się podoba. Na pewno wówczas przedsiębiorcy mieliby łatwiej, ale czy rządzącym na tym w ogóle zależy? Śmiem wątpić, biorąc pod uwagę te wszystkie bzdurne, restrykcyjne przepisy, które wciąż i wciąż są wprowadzane, aby być bronią w rękach urzędników w walce ze "złymi" przedsiębiorcami...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: krastin »

To po prostu pajac
Kontakt:
Awatar użytkownika

ANALIZA MIGALSKIEGO: Koniec rewolucji Kukiza
Obrazek
Czy naprawdę na trzy tygodnie przed wyborami można napisać, że Kukiz się skończył? Przecież w niektórych badaniach opinii publicznej jego ruch wciąż znajduje się ponad 5-procentowym progiem. Nadal więc ma on szansę na wprowadzenie do Sejmu swojej reprezentacji. Dlaczego więc mam zamiar bronić tytułowej tezy, że Kukiza już nie ma, a jego „rewolucja” zakończyła się klęską?

Bo nie ma znaczenia, czy Kukiz15 wejdzie do parlamentu, czy też nie. W najgorszym przypadku otrze się, ale od dołu, o próg 5% i na zawsze zniknie nam z oczu. Kukiz bowiem nie zarejestrował swojego ruchu jako partii, więc nie będzie mu przysługiwać kilkumilionowa dotacja z budżetu państwa. Szlachetne to, ale głupie – jak właściwie wszystko w wykonaniu tego polityka.

W najlepszym przypadku do sejmu wejdzie jednak jakaś reprezentacja Kukiz15. Tylko co z tego? Żeby liczyli się oni w rozgrywkach rządowych i realnie wpłynęli na nasze życie (także w kształcie proponowanych przez nich ustaw) musiałyby być spełnione dwa warunki – osiągnięcie wyniki znacząco wyższego niż 5% oraz spójność oraz integralność klubu. W tym pierwszym przypadku na niekorzyść Kukiza i jego ludzi działa „Pan D’Hondt”, czyli obowiązująca u nas metoda liczenia głosów. Znacząco wzmacnia ona partie duże i „masakruje” ugrupowania mniejsze. W przypadku tych ostatnich przejawia się to tym, że jeśli jakaś formacja osiąga 5,1% głosów, to będzie mieć (w zależności od wyników innych partii) nie około 23 posłów (czyli 5% z 460), ale na przykład…pięciu lub sześciu. Tak właśnie działa „Pan D’Hondt” i mniejsze partie muszą się z tym liczyć. Nie oznacza to, co oczywiste, że akurat tych 5-6 posłów nie będzie języczkiem u wagi przy tworzeniu rządowej koalicji, ale warto mieć to na uwadze.

Drugi warunek relewancji (istotności) ewentualnego klubu Kukiza, oprócz jego liczebności, to spójność. Z tym jest jednak jeszcze gorzej, niż z warunkiem poprzednim. Bowiem z list byłego lidera „Piersi” kandydują dziwne postaci, których praktycznie nic nie łączy – narodowcy, liberałowie, koledzy szefa, społecznicy, lokalni działacze. W chwili wejścia do Sejmu ich solidarność natychmiast się skończy – bowiem nawet postulat wprowadzenia JOW-ów nie wszyscy z nich traktują poważnie. Na wiele spraw mają odmienne poglądy, a ich lojalność wobec Kukiza jest dyskusyjna. Dlatego już dziś można przewidywać, że akurat ten klub, jeśli zostanie ostatecznie utworzony, rozpadnie się najszybciej ze wszystkich (szybciej nawet, niż klub Zjednoczonej Lewicy, jeśli uda jej się pokonać próg 8%).

Stanie się to tym łatwiej, że będą w tym „pomagać” inne partie, ze szczególnym uwzględnieniem formacji zwycięskiej. Wszystko obecnie wskazuje na to, że będzie nią PiS i już dziś można przypuszczać, że Jarosław Kaczyński złoży członkom klubu/koła Kukiza propozycje nie do odrzucenia. Będą one miały zarówno postać marchewki (częściej), jak i kija (rzadziej). Beata Szydło będzie bowiem mogła realnie zaoferować „posłom od Kukiza” więcej, niż sam Kukiz mógłby im wirtualnie obiecać.

Gdyby reprezentacja Kukiza była spójna ideowo, zgrana, zaprawiona w bojach, spojona wspólną historią i działaniami, to tego typu zabiegi dezintegracyjne mogłyby napotkać opór. Jest jednak inaczej – to przypadkowa grupa przypadkowych ludzi, których na chwilę połączyła szansa na wejście do parlamentu. I dlatego już dziś, na trzy tygodnie przed wyborami, można śmiało powiedzieć – to koniec rewolucji Kukiza.

źródło: http://300polityka.pl/blog/2015/10/02/a ... ji-kukiza/
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: krastin »

Kukiz pewnie wejdzie do parlamentu, ale z jakąś minimalną ilością głosów.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Niestety,pan Kukiz ma racje.Niestety,dlatego ze prawie zawsze,od tzw. niepodleglosci sa przy korycie.

-------------------------

Kazik Z

Oczywiście, że P. Kukiz ma rację. Casus Burego, Elewwaru, nepotyzm w gminach i agencjach rolnych, to tylko nieliczne przykłady na działanie układu przestępczego wśród członków ZSL.

---------------------------

jot

Mam nadzieję, że PiS poprze w tej sprawie Kukiza i pomoże w doprowadzeniu świń z peezelu tam, gdzie jest ich miejsce, tj. pod celę.

=================
"PSL to zorganizowana grupa przestępcza". Ludowcy pozwali Pawła Kukiza do sądu za te słowa
Obrazek
Mieszkam w małej miejscowości na Opolszczyźnie. Widziałem zachowania PSL - nie powiem tego publicznie, nie będę zgłaszał tych spraw do prokuratury - ale byłem świadkiem sytuacji takich, gdzie ewidentnie można powiedzieć, że to jest zorganizowana grupa przestępcza

— w ten sposób kilka tygodni temu - na antenie TVN24 - wypowiedział się Paweł Kukiz.

Twierdził wówczas, że ma dowody na potwierdzenie swojej tezy. Słowa Kukiza mocno zbulwersowały kierownictwo Polskiego Stronnictwa Ludowego, które po długim czasie i bezskutecznym domaganiu się przeprosin oddaje sprawę do sądu.

WIĘCEJ: Politycy PSL domagają się przeprosin. Kukiz odpowiada: „Proponuję, żebyście już dziś ten pozew złożyli, bo nie mam zamiaru przepraszać”

Pozew dotyczy on ochrony dóbr osobistych, a wypowiedź na antenie jest jednym z wątków pozwu. Według informacji serwisu tvn24.pl, PSL domaga się przeprosin w mediach i wpłaty 20 tys. zł na Fundację Anny Dymnej „Mimo Wszystko”.

Kukiz już wcześniej zapowiadał, że ewentualny pozew wykorzysta do wyłożenia prawdy o tym, jak działa PSL, które zresztą sam konsekwentnie nazywa „ZSL-em”.

Może być ciekawie…

źródło: http://wpolityce.pl/polityka/281307-psl ... a-te-slowa
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Kukiz nie ma wątpliwości: To lewacki liberalizm okrągłego stolca zrujnował bezpieczeństwo państwa! Orła oblekli w czekoladę, a szacunek dla służb zamienili w obciach!
Obrazek
Paweł Kukiz nie ma wątpliwości: "Lewacki liberalizm zrujnował bezpieczeństwo Państwa. Zdemontowano wojsko i policję, z munduru zrobili szmatę, orła oblekli w czekoladę, należny Służbom szacunek zamienili w obciach. (...) A Tusk z kumplostwem w Brukseli pobiera honoraria za demontaż bezpieczeństwa Polski". W ten sposób lider Kukiz'15 odniósł się do obecnego stanu bezpieczeństwa naszego kraju, nawiązując do wypadku prezydenta Dudy, którego powodem była... 6-letnia opona!

Paweł Kukiz ostro ocenił obecny stan bezpieczeństwa naszego kraju. Na jego facebookowym profilu możemy przeczytać (pisownia oryginalna):

"Pokażcie mi drugi kraj - nie, że Ameryka czy Europa - ale gdzieś w świecie, w Afryce albo Azji, gdzie w ciągu kilkunastu lat spadł helikopter z politykiem formatu Millera, Casa z całym dowództwem Sił Zbrojnych, samolot z Prezydentem i elitą wszystkich opcji politycznych PL, a teraz ta opona... Pokażcie mi drugi taki kraj... Lewacki liberalizm zrujnował bezpieczeństwo Państwa... Zdemontowano wojsko i policję, z munduru zrobili szmatę, orła oblekli w czekoladę a należny Służbom szacunek zamienili w obciach. Moi Przodkowie "po mieczu" (Dziadek i jego trzech braci - wszyscy w Służbach) w grobie się przewracają. A Tusk z kumplostwem w Brukseli pobiera honoraria za demontaż bezpieczeństwa Polski".

Pytany przez jednego z internautów dlaczego wszystko zwala na Tuska, Kukiz sprecyzował:

"Na stolec okrągły zwalam. A Tusk to tylko jego wióry".

Obserwując to, co działo się w poprzednich latach trudno nie zgodzić się z tak postawioną diagnozą. Wypadki, katastrofy, śmierć całego dowództwa sił zbrojnych, degradacja armii i orzeł w czekoladzie, jako swoisty symbol 25-lecia III RP. Tak, Kukiz ma racje - liberalizm, nie wiem czy lewacki, ale na pewno okrągłostołowy, zrujnował bezpieczeństwo państwa. Czy uda się to wszystko odbudować i naprawić? Czy mamy szansę na to, aby Polska nie musiała być skazana na łaskę lub niełaskę NATO-wskich sojuszników lub kremlowskich twardogłowych? Chciałbym, aby było lepiej, aby bezpieczeństwo naszego kraju było priorytetem. Niestety widząc to, co ostatnio odstawia odsunięta od władzy okrągłostołowa ekipa mam wątpliwości, czy nawet przy największym poświęceniu będzie można osiągnąć sukces...

źródło: http://niewygodne.info.pl/artykul6/0288 ... anstwo.htm
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

Dario

Kukiz chce dla dobra swojej partii przywrócić PO do rządzenia? Miałem do niego szacunek...

--------------------------

Koala

Zioło palił czy czegoś sie nacpał ? To już prawie folklor spod blokowiska. Kukizowi zdecydowanie lepiej wychodziły występy na estradzie - wolę jak śpiewa. Sejm to nie Jarocin.

----------------------------

Molimzdaniem1

Kukiz-systemowiec, siedzi po uszy w systemie polityki kolesiow. Powtarzam, jak nie zamknie dzioba to dalej bedzie tracic w sondazach i ludzie beda od niego odchodzic.

Kolejna taśma Kukiza: "Będę musiał jakąś grę poprowadzić, k***a, ze Schetyną, żeby się k***y dowiedziały z tego PIS-u, co się dzieje". WIDEO
Obrazek
Kukizowa „afera taśmowa” przechodzi do kolejnego etapu. Po tym jak na światło dzienne wyszła rozmowa Pawła Kukiza, który w niewybrednych słowach wypowiada się o Ruchu Narodowym, pojawiają się kolejne taśmy. Tym razem mowa jest o ustawce z Platformą, które mają i rozgrywkach „uświadomić” PiS.

Lider Kukiz‘15 opublikował na Facebooku zapis nagrania, które upublicznił chwilę wcześniej Andrzej Żuromski.

Pozwolę sobie sam ujawnić ciąg dalszy „taśm Kukiza” Emotikon smile To znaczy powielić to, co przed dwiema godzinami opublikował Andrzej Żuromski, który nagrywał mnie „z przyczajki”. Rozmowa nagrana na początku września ubiegłego roku

— pisze Kukiz na Fb i publikuje nagranie.

Być może będę musiał jakąś grę poprowadzić k…a ze Schetyną, korzystając z tego, że znam Schetynę, żeby się k…y dowiedziały z tego PIS-u co się dzieje -rozumiesz?- żeby się przestraszyły

— zapowiada Kukiz w nagranej rozmowie.

Oni też nie działają w interesie państwa - ani jedni ani drudzy. Tak to trzeba rozegrać żeby interes państwa zwyciężył… żeby Polacy przestali się napier…ć i żeby tych wszystkich ekstremistów takich psychopatów z lewej strony jak i z prawej spacyfikować

— mówi Kukiz na nagraniu.

Po publikacji pierwszego nagrania, Paweł Kukiz stwierdził że doszło do ataku na jego ruch, ponieważ jest ” jedyną opcją domagającą się zmian ustrojowych”.

Co nas nie zabije to nas wzmocni. Nagonka na Kukiz‘15 rozpętała się na dobre i to do granic absurdu

— stwierdził. Co powie teraz?

źródło + nagranie : http://wpolityce.pl/polityka/290921-kol ... ieje-wideo
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: lubinka »

No Kukiz się ostatnio ładnie popisał wypowiedzią na temat aborcji...
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarz:

Franciszek

Co za parodia:) To siedzący obok pan radny nie wie do kogo skierować posła? Nie wiedzą,że To starostwo organizuje przewozy w Lubinie? Chyba też nie orientuje się jak wyglada sytuacja w innym miejscowościach. Powiatowy transport jest powszechnie stosowanym rozwiązaniem,w sytuacji gdy komunikacja odbywa się w granicach powiatu,a nie tylko gminy.Jeżeli Tak ma wyglądać profesjonalizm ludzi z tego ruchu,to ja dziękuję 🙂 Inna sprawa,że pan radny potrzebuje pomocy posła? Sam nie robi nic w tym kierunku?

Kukiz’15 bierze się za problemy lubinian
Po raz pierwszy od wyborów posłowie Kukiz’15 zainteresowali się tak żywo problemami lubinian. Jeden z nich, Jarosław Porwich z Gorzowa, zorganizował dziś konferencję prasową w sprawie zmian w komunikacji zbiorowej. To pierwsza wizyta posła w lubińskim biurze Kukiz’15 od czasów jego otwarcia w czerwcu ubiegłego roku.
Obrazek
– Działalność posłów Kukiz’15 koncentruje się bardzo mocno w terenie, tam gdzie są zgłaszane sygnały od obywateli, że coś idzie w nie najlepszym kierunku. Od początku stycznia mamy szereg takich sygnałów od mieszkańców Lubina, którzy okazują swoje niezadowolenie dotyczące funkcjonowania komunikacji zbiorowej, którzy mają zastrzeżenia co do częstotliwości i zasięgu tej komunikacji – tłumaczy swoją obecność w Lubinie poseł Jarosław Porwich.

Posła zastanawia fakt, że organizacją komunikacji zbiorowej zajmuje się w naszym mieście starostwo powiatowe.

– To jest sytuacja anormalna, nie wiem, dlaczego przyjęto taką konstrukcję, niepraktykowaną nigdzie w kraju. Lubin stanowi ewenement w skali Polski – dziwi się poseł, potwierdza jednak, że nie rozmawiał w tej sprawie ani z organizatorem Lubińskich Przewozów Pasażerskich, ani z autorami internetowej petycji, a zaniepokojony sytuacją w naszym mieście skierował swoje kroki prosto do lubińskiego magistratu.

– Udało nam się dzisiaj spotkać z panem prezydentem. Na pytanie, dlaczego takie ograniczenia w komunikacji mają miejsce, prezydent odpowiedział „ludzie narzekali, narzekają i będą narzekać”. Dziwi mnie ta ignorancja, prezydent wykazuje się dużą butą. Ta buta jest chyba niepokojąca, dla mnie i mieszkańców na pewno też – relacjonuje spotkanie poseł i zapowiada, że w najbliższych dniach wyśle do prezydenta pismo zawierające szereg szczegółowych pytań.

Szczegółów tych nie chciał tym razem zdradzić, obiecał za to dziennikarzom, że podzieli się otrzymaną odpowiedzią. Zapowiedział także, że do Lubina, być może już w lutym, przyjedzie sam szef partii: – Paweł Kukiz jest osobą bardzo zapracowaną, ale, proszę mi wierzyć, w naszych rozmowach bardzo często – gęsto wspomina temat „miasto Lubin” – zapewnia poseł.

Jacek Mamiński, rzecznik prezydenta Lubina informuje, że nie było żadnego oficjalnego spotkania prezydenta z przedstawicielami Pawła Kukiza. – Co więcej, przedstawiciele Kukiz’15 pomylili adresata. Wszystkie pytania i skargi powinni kierować do starostwa powiatowego, jako organizatora powiatowej komunikacji zbiorowej. Miasto już się tym nie zajmuje – mówi Jacek Mamiński.

źródło: http://www.lubin.pl/kukiz15-odpowiada-n ... -lubinian/
Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kociszcze »

Ja tam kukizowcem nie jestem, ale cenię, że jego partia ma przynajmniej jakieś pomysły, a nie tylko zrzędzi jak reszta opozycji.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM