Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Tanie ubezpieczenie oc

Post autor: Marecki11 »

Cześć
Interesuje mnie wasza opinia na temat ubezpieczeń OC, tzn z jakiego ubezpieczenia obecnie korzystacie, jakie płacicie stawki oraz jakie polecacie. Ja obecnie za auto z 1999 roku 1.6 pojemność W PTU płace 407zł i to po zniżce 10% za 3 lata obecności Da się jeszcze zjeść z tej ceny, u innego ubezpieczyciela??
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: marta22 »

Możesz sobie sam porównac jak przedstawiają się oferty poszczególnych towarzystw ubezpieczeniowych. Na stronie jest kalkulator ubezpieczeń:
https://superpolisa.pl/
Wpisz tam informacje o aucie to pojawi Ci się lista ofert towarzystw.

Powiem Ci,ze w mojej karierze jedynie raz przedlużałem umowę. A tak to co roku ubezpieczam się u innego ubezpieczyciela bo okazuje sie,ze ktos inny ma o wiele lepsza ofertę. Róznice są znaczne dlatego też tak ważne są porównania.
hmm
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mfind »

Hej,
Składka OC jest obliczana dla każdego kierowcy indywidualnie, więc porównanie miedzy tym ile kto płaci w jakiej firmie na niewiele się zda (dla Ciebie OC w PZU może być najtańszym rozwiązaniem, np. dla mnie będzie najdroższą ofertą).

Zachęcam do skorzystania z naszego kalkulatora OC (https://mfind.pl) i wykonania kalkulacji. Na końcu otrzymasz listę kilkunastu ofert dla Ciebie posortowanych od najtańszej do najdroższej, zakup możesz zrobić przez internet i jeszcze dziś mieć polisę na emailu :) Dodatkowo jeśli odezwiesz się na priv pomożemy w przeliczeniu składki i dorzucimy rabat dla forumowicza/forumowiczki :)

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind.pl - porównywarka OC i AC, która dba o kierowców :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: sereno »

Złóż zapytanie o ubezpieczenie OC tutaj: http://www.ideafairplay.pl/produkt/41/ubezpieczenie-oc
Wskażesz w nim jakie konkretnie potrzebujesz, a portal wytypuje najbardziej odpowiednie dla Ciebie. W projekcie bierze udział kilkadziesiąt firm więc wybór jest spory.

Co więcej jeśli uznasz, że oferta jest korzystna będziesz mógł wskazać wybraną przez siebie organizacje charytatywną, społeczną, sportową do której pójdzie część pieniędzy jakie zapłacisz za umowę.

Tak więc, w ten sposób masz dobrą umowę i jednocześnie satysfakcję z pomagania.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Lubinianin24 »

Myślę, że najlepiej iść do biura ubezpieczeń, gdzie pracownicy zaproponują nam ciekawą polisę w dobrej cenie. Robię tak od piętnastu lat i nie narzekam na stawki.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mfind »

Lubinianin24 pisze:Myślę, że najlepiej iść do biura ubezpieczeń, gdzie pracownicy zaproponują nam ciekawą polisę w dobrej cenie. Robię tak od piętnastu lat i nie narzekam na stawki.
Obecnie można dokładnie to samo zrobić tylko przez telefon lub livechat. Przynajmniej u nas przykładamy dużą wagę do tego, żeby odpowiedzieć i doradzić klientowi w przypadku każdego pytania na temat ubezpieczeń :)

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind.pl - porównywarka OC i AC, która dba o kierowców :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: zuzia.gola »

Teraz tym bardziej warto poszukać najtańszego bo ceny poszły sporo w górę. Ostatnio znalazłam taką porównywarkę https://superpolisa.pl i okazało się, że sporo przepłacamy aż serce boli.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: andrea »

taaa w dobrej cenie, ja zapłaciłam w tym roku OC wysokości mojej pensji miesięcznej :/ - nowy kierowca i takie wysokie oc :(
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: carmel »

Niestety ceny OC bardzo wzrosły i to tym bardziej powinno skłonić do szukania najkorzystniejszych ubezpieczeń a agencja ubezpieczeniowa fullpolisa.pl ma naprawdę dobrą ofertę, ja skorzystałam.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Kasztel »

Również polecam Superpolisa.pl w tym roku już ubezpieczyliśmy samochód jeszcze mieszkanie będziemy musieli, mi akurat może nie zawsze chodzi o zaoszczędzenie pieniędzy chociaż faktycznie jest taniej przez internet, ale bardziej o to, że jest wygodniej zdecydowanie bo takie ubezpieczenie przez porównywarkę wyszukujemy i zamawiamy siedząc w domu czy pracy.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Bosch »

Teraz już raczej ciężko mówić że OC jest tanie ;) Jak nie wiecie gdzie wykupić OC czy AC to tutaj https://najtaniejuagenta.pl/ sobie wyliczcie. Na stronie można porównać ok 55 ofert, więc już rozeznanie w rynku ma się dość konkretne.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Elinor »

dla każdego "tanie ubezpieczenie" oznacza coś innego. Niemniej jednak, ja proponuję Axa, ma u nich polisę od lat i jestem bardzo zadowolona.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: maksik »

Z tym OC teraz to na prawdę jest masakra, ceny są straszne. Na szczęście ubezpieczyciele dają spore zniżki. Najlepiej oferty towarzystw ubezpieczeniowych sprawdzić w porównywarce, ja korzystam z https://rankomat.pl/ od zawsze. Zamawiając polisę przez internet i płacą kartą też można dostać drobne zniżki. Razem to nawet z 70 % można nazbierać i oszczędzić.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Welemederka »

Ja osobiście nie mam stałego ubezpieczyciela bo ceny za każdym razem wychodzą różnie, kiedyś trzymałam się jednego towarzystwa ale to nic nie daje. Ostatnio jak szukałam nowego ubezpieczenia oc stwierdziłam, że poszukam w internecie tutaj https://www.ceneo.pl/Ubezpieczenia_OC_i_AC i faktycznie czasem można trafić na lepsze oferty, a w przypadku oc chodzi tylko o to żeby było najtaniej.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: carmel »

To co się teraz dzieje z cenami ubezpieczeń to jakieś nieporozumienie. Też szukam jakiegoś OC w rozsądnej cenie i żeby to nie była jednoroczna promocja dla nowych kientów.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM