Bywalec
Bywalec
Kontakt:
pracuję dla branży ubezpieczeniowej i niedawno kolega mi się pochwalił, że przeszedł na system crm. Stwierdziłam, że to dobry pomysł i też bym chciała to zrobić, ale nie wiem który wybrać. Możecie coś doradzić?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: enio »

Kiedyś pracowało się w Excelu i w zupełności wystarczał. Jeżeli trzeba było pracować zdalnie, to zwykle przez google docs.
Teraz jest lepiej. Jest więcej dedykowanych systemów. np http://www.chestercrm.pl/
który został stworzony strikte pod branżę ubezpieczeniową.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: miludek »

Nie musisz mieć dedykowanego, tym bardziej jeśli znajdziesz inny system, który będzie po prostu zaawansowany pod względem funkcjonalnym. W zasadzie pod samo zarządzanie kontrahentami wystarczy ci berberis minima - darmowa opcja na jedno stanowisko. Wystawiania faktur nie potrzebujesz. Dopiero jeśli zauważysz potrzebę innych funkcji, to możesz wybrać dodatkowo płatne opcje, ale poza tym to raczej nie ma sensu.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: rejka7 »

Ale wy pracujecie na jakiejś wyższej wersji tego programu, nie darmówce, zgadza się?
Wymień mi proszę np. najważniejsze funkcje, które twoim zdaniem robią dużą różnice.
Konkretnie - co wam pomogło przy firmie, a co było totalnie zbędne.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

U nas mamy wersję Composita. Z każdej opcji korzystamy w mniejszym lub większym stopniu i radzę w ten sposób właśnie dobierać oprogramowanie. Absolutnie nie ma sensu ładować się w droższą wersję programu jeśli macie wątpliwości co do tego, że wykorzystacie jego funkcje. Ale to chyba oczywiste. Odpal demo, zerknijcie sobie na porównanie funkcji i oceńcie, z czego na bank skorzystacie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: rejka7 »

Tak z opisu na stronie wynika, że pod nas najbardziej by pasowała wersja Minor, ale z drugiej strony kilka opcji jakie są w opisach wyższych wersji też pewnie byśmy wykorzystali. Musimy to jeszcze przemyśleć. Informatyk się z tym zapozna i wtedy może będziemy wiedzieli więcej. Tutaj akurat masz rację - nie ma sensu płacić za parametry, których i tak nie wykorzystamy.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Moja propozycja dla ciebie jest prosta - kontakt z BMS i dokładna konsultacja. Powinni wam opisać dlaczego akurat dana wersja i w jaki sposób realnie wykorzystacie jej możliwości. Prawda jest taka, że w przypadku wielu funkcji po prostu nie mamy pojęcia, że będą one miały u nas jakieś sensowne zastosowanie.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot], Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM