Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Komentarze:

~anna

Mam tego dosyć. Ciągle coś motają. Ja nie wiem za co ci ludzie kase biorą. Siedzą na tych stołkach po to aby nam było lepiej. to my podatnicy im płacimy za ich prace , czy ktoś jeszcze o tym pamięta//

-----------------------------

~nono

A ja pytam,ile lasu wytną na kolejne tworzenie druków?

----------------------------

~podatnik_jeden_z_wielu

Odwalcie się w końcu od pieniędzy podatników orangutany w garniturach urzędniczych czy mam się wyprowadzić? Co roku zmieniacie formularze i przepisy! Dostajecie za to tantiemy praw autorskich czy robicie to dla zabawy?! To ja wam kutafony płace wasze urzędnicze pensje i premie a nie jakaś Ewka czy jakiś Janusz i nie życzę sobie ciągle dokręcania śruby urzędniczej. Jasne to jest ?!

---------------------------

~kok

podatek od sprzedaży rzeczy - kolejny haracz raz juz zapłaciłem podatek vat w cenie tej rzeczy, za pieniądze które też już zostały opodatkowane zanim dostałem je do ręki...

--------------------------------

ulus243

Znowu zmiany,trzeba się od nowa uczyć, czy w tym kraju nic nie może być normalnie, tak popi......y system może być tylko u nas.
=====================================

Zmiany w PIT. Od 2016 roku wchodzą nowe wzory deklaracji
Obrazek
Od 1 stycznia 2016 roku zmianie ulegną wzory deklaracji podatkowych oraz informacji składanych przez podatników, a także niektóre procedury. Należy o tym pamiętać, rozliczając podatek za 2015 rok. Jeśli się pomylisz, będziesz musiał złożyć zeznanie raz jeszcze.

Zmianom ulegną wzory formularzy PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39 i PIT-40, a także PIT/D i PIT/O, PIT/B, PIT/M, PIT/Z i PIT/ZG.

Dotychczasowe formularze wciąż można stosować pod warunkiem, że zeznanie o dochodach albo stratach za 2015 r. zostało złożone przed 1 stycznia 2016 r.

Zobacz, co dokładnie się zmieni się od nowego roku.

1 / 8

Więcej: http://finanse.wp.pl/gid,17947923,kat,1 ... aid=115e03
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: krastin »

Na szczęście mam mamę księgową, która się tym zajmuje:)
Kontakt:
Awatar użytkownika

A ja na szczęście wysyłam PIT drogą elektroniczną i żadne lasy na produkcję papieru nie są z mego powodu wycinane... :-)
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Rewolucja w podatkach. Koniec ze składaniem PIT - zrobi to za wszystkich urząd skarbowy
Obrazek
To prawdziwa rewolucja w dosłownym znaczeniu. 4 października także Sejm przyjął rządowy projekt ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych. Jeśli wejdzie w życie, nie trzeba będzie składać żadnego wniosku o rozliczenie PIT przez fiskusa - jak to jest obecnie, ani przesyłać wypełnionych osobiście deklaracji PIT przez internet albo składać w urzędzie. Fiskus sam i nieproszony wypełni zeznania za wszystkich! Podatnik zachowa prawo do korekty, ale z własnej inicjatywy. PIT-37 i PIT-38 w ten sposób rozliczone zostaną już w odniesieniu do dochodów tegorocznych, inne deklaracje: PIT-36, PIT-36L czy PIT-38, począwszy od dochodów za 2019 rok.

Koniec z pitami. 28 sierpnia Rada Ministrów zdecydowała o skierowaniu do Sejmu projektu ustawy o zmianie ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz o zmianie niektórych innych ustaw. Reguluje ona nowy sposób rozliczania PIT - przede wszystkim wprowadza powszechną zasadę odejścia od obowiązku składania zeznań rocznych - w tym najpopularniejszych PIT-37 i PIT-36 przez podatników.

Czytaj więcej: https://gazetawroclawska.pl/rewolucja-w ... r/13446335
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Bażant »

Jak najbardziej samo rozliczanie się z podatków jest przecież obowiązkiem każdego z nas i ja również jestem zdania, ze dobrze jest ogólnie coś więcej o nich wiedzieć. W każdym razie ja zachęcam każdego do zapoznania się z wpisem https://www.thompsonstein.com/rezydencj ... podatkowa/ aby każdy mógł wiedzieć czym jest zagraniczna rezydencja podatkowa.
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM