Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Okna.PVC czy drewniane

Post autor: tunka »

Chciałbym w najbliższym czasie wymienić w domu okna.Czy warto jest kupować okna drewniane? I jakiej firmy okna polecacie?
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Z tego co wiem , to najlepsze okna drewniane są produkowane w Krakowie, tyle, że są bardzo drogie. Ponoć dają gwarancję 50 lat. Ja mam plastikowe i bardzo sobie chwalę. http://panoramafirm.pl/okna_drewniane_p ... rak%C3%B3w
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pita »

tunka pisze:Chciałbym w najbliższym czasie wymienić w domu okna.Czy warto jest kupować okna drewniane? I jakiej firmy okna polecacie?
Ten sam problem miałem rok temu. Remont kosztował nas trochę za dużo niż zakładaliśmy na poczatku tak wiec ostatecznie zdecydowaliśmy się na wstawienie okien w technologii pvc a nie drewnianych. Jestem jednak zadowolony. Okna z zabudową wielokomorową. Dobrze trzymają ciepło. Są również dźwiękoszczelne.Zamawialiśmy je w firmie Budvar. Jest to dobra, polska marka. Można tam wydłużyc sobie gwarancję na co się zdecydowaliśmy. Za niewielka dopłatą kupisz tam okna na gwarancji 30-letniej. Montaż rówież ok. Panowie przyjechali, wszystko zamontowali w ciągu jednego dnia.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Drewniane bo są zdrowsze dla mieszkańców i bardziej prestiżowe.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: moro »

Moim zdaniem okna drewniane mimo, że bardzo ładne nie są warte swojej ceny. Na rynku masz teraz mnóstwo naprawdę dobrych okien PCV różnych polskich producentów. Ciężko nawet podać jakaś markę, która miałaby być najlepsza. Zobacz sobie na przykład tutaj masz kilka dobrych firm z oknami. Teraz okna pasywne (energooszczędne) to już standard u większości producentów.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

moro, nikt nie będzie ściągał okien z Bydgoszczy, skoro są na miejscu w Lubinie.
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: moniaxx »

Ja też bym stawiała na okna pasywne, termooszczędne - naprawdę sporo można zaoszczędzić na ogrzewaniu, bo ciepło się tak nie ulatnia jak przy zwykłych oknach. Bardzo dobrą opinią cieszą się okna pasywne Energio Passiv. Można je dostać np. u Termoookna. Jak wyglądają można zobaczyć na ich stronie www - http://termookna.pl
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: moro »

A jeszcze do listy warto chyba dorzucić okna Budvar. Ostatnio sporo się o nich piszę, a patrząc na parametry i dane techniczne (masz je np tutaj) to rzeczywiście wyglądają całkiem nieźle.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Oldsa »

A ma ktoś z Was może klamki do okien na kluczyk? Tutaj takie oglądam https://www.klamki-drzwiowe.pl/oferta/k ... okien.html i zastanawiam się jak się sprawują. Nie ma żadnych problemów z tym kluczykiem? Nie psuje się?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: AntonaKon »

Drewniane są dużo droższe. PCV można nabyć w dużo lepszych cenach a są tak samo dobre.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Mada »

ale co drewno to drewno ;)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: olubin »

Tylko drewno jest wytrzymałe tylko jak odpowiednio je pielęgnujesz. A nie każdy to robi.
Zablokowany

Informacje

0 użytkowników  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM