Nowy(a) na forum

Cześć, razem ze wspólnikiem przymierzamy się do opuszczenia wraz z naszym startupem prowizorycznego biura w mieszkaniu. I teraz pytanie, co lepsze: tradycyjne biuro czy może opcja wirtualnego biura (widziałem takie usługi - http://ideaprestige.eu/)? Co Waszym zdaniem jest lepszym rozwiązaniem?
Nowy(a) na forum

Bywalec

Nowy(a) na forum

To zależy czy stać was na wynajęcie tradycyjnego biura, jeśli nie, polecam wirtualne biuro. Ja też miałam obawy, ale za namową kumpla poszłam do jednego z biur wirtualnych i mnie skusili. Dostałam od nich super adres do korespondencji (w najlepszej lokalizacji), obsługę e-maili i telefonów ( klient, który dzwoni jest przez nich przekierowywany na ustalony przez was numer). Bardzo tanio wychodzi za taki pakiecik i do tego jest zniżka na wynajem biura czy coworking. Mogę się spotykać z klientami w biurze i płacę tylko wtedy, kiedy faktycznie tam przebywam i mam spotkania z klientami. Za wynajem biura z czynszem chyba bym nie wyrobiła, albo musiałabym siedzieć w jakiejś dziurze. Także jeśli nie macie sporego zapasu gotówki, lepiej skorzystać z usług wirtualnego biura.
Dla mnie wirtualne biuro to najlepsze wyjście, ale sami musicie to ocenić.
Dla mnie wirtualne biuro to najlepsze wyjście, ale sami musicie to ocenić.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość