Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Jak pomalować sufit ?

Post autor: NEVIL »

Ja też w swoim mieszkaniu mam wszystkie sufity pomalowane na biało, ale po przeczytaniu tego artykułu, postanowiłem przy następnym remoncie zmienić kolor sufitów.
==================
Na jaki kolor pomalować sufit?
Obrazek
Gdy decydujemy się na odświeżenie naszego wnętrza, na pierwszy plan wysuwa się zawsze wybór odpowiedniego koloru ścian. Jednak dopiero później uświadamiamy sobie, że nie mniej istotnym elementem jest również właściwie pomalowany sufit. Odpowiednio dobrany kolor sufitu może optycznie powiększyć wnętrze lub zmniejszyć je do rozmiarów pudełka od zapałek. Sufit nie musi być biały, ani nudny. Jeśli odpowiednio o to zadbamy, będzie idealnym wykończeniem dobrze zaplanowanego wnętrza.

Więcej: http://tipy.interia.pl/artykul_13918,na ... sufit.html
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: radosna »

U mnie tylko białe sufity - mam wrażenie, że optycznie powiększają przestrzeń. A jak malować? Wałkiem na teleskopowej rurce.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Mają ludzie fantazję to niech malują, do tego wnętrza ze zdjęcia kolor turkusowy w dodatkach i jest nowoczesne mieszkanie.
Sufity już od dawna malowane są w szarościach i w dużych, wysokich pomieszczeniach stosowane są z powodzeniem. Optycznie zmniejszają.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: kornik »

Ja mam sufity w kolorze ścian, ale są to jasne, pastelowe kolory i nie pomniejszaja optycznie przestrzeni
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: janekk »

Mi się bardziej podobają białe odcinane sufity i takie właśnie mam u siebie
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM