Jakiś czas temu miałem dylemat z wyborem samochodu. Teraz zamochod jest już upatrzony. Opel Corsa z 2010 roku. AC nie będę na razie wykupował ale zastanawiam się nad OC.
Byłem w PZU. Zaproponowali mi oc, niby najtańsze. Potem gadam sobie z kumplem i ten mówi,że za podobny wóz w Allianz ma o wiele taniej.
Jak to jest? Gdzie warto jest się ubezpieczyć?
Byłem w PZU. Zaproponowali mi oc, niby najtańsze. Potem gadam sobie z kumplem i ten mówi,że za podobny wóz w Allianz ma o wiele taniej.
Jak to jest? Gdzie warto jest się ubezpieczyć?
Oj to nie da się tak odpowiedzieć. Cena OC zależy nie tylko od rodzaju samochodu ale również od tego ile jesteś już kierowcą. Czy nie miałeś żadnych stłuczek. Moze kumpel i w PZU by miał trochę niższe od Ciebie. Kontaktowałeś się już z doradcą? Lepiej byłby z nim o tym pogadać a nie samemu sobie chodzić od ubezpieczyciela do ubezpieczyciela.
Wszystko obecnie załatwisz przez internet. Możesz zostawić kontakt tutaj:Marecki11 pisze:No właśnie nie. Nie mam za bardzo czasu aby chodzić po mieście i się dopytywać. Dałoby się sprawę załatwić przez internet?
http://ubezpieczenia.comperia.pl/oc
Jest to niezależny doradca a tacy mają wynegocjowane lepsze ceny na ubezpieczenia. Nie korzystaj samemu z kalkulatorów bo naliczą Ci tam wysokie OC. Mi swego czasu kalkulator wyliczył 350 zł a u agenta miałem 290 zł.
Będzie drożej ale moim zdaniem znacznie lepiej. Teraz kasę za szkodę będziesz brał od swojego ubezpieczyciela. Założmy,ze OC masz w PZU to właśnie do PZU idziesz. Nie musisz wstawiać sobie juz najtańszych części ale bierzesz te lepsze. Potem PZU samo egzekwuje kasę od ubezpieczyciela sprawcy wypadku. Tak wieć jak widzisz nie warto jest już ubezpieczać się w firmach krzak ale wybierać te większe towarzystwa ubezpieczeniowe.Marecki11 pisze:Ok, dzięki .Zostawiłem kontakt. Może jeszcze dzisiaj oddzwonią.
Jeszcze nie słyszałem o żadnych zmianach. Co ma się tam zmienić?
Nowy(a) na forum

O nie wiedziałem, że taka zmiana się szykuje. kiedyś to się brało najtańsze oc, bo i tak za szkodę płacił ubezpieczyciel sprawcyenio pisze: Będzie drożej ale moim zdaniem znacznie lepiej. Teraz kasę za szkodę będziesz brał od swojego ubezpieczyciela. Założmy,ze OC masz w PZU to właśnie do PZU idziesz. Nie musisz wstawiać sobie juz najtańszych części ale bierzesz te lepsze. Potem PZU samo egzekwuje kasę od ubezpieczyciela sprawcy wypadku. Tak wieć jak widzisz nie warto jest już ubezpieczać się w firmach krzak ale wybierać te większe towarzystwa ubezpieczeniowe.
No własnie tyle dobrze,że teraz nie będzie trzeba wstawiać sobie tych najtańszych części tylko wstawisz sobie odpowiednie do swojego samochodu. Najgorzej jak Ty się ubezpieczysz w jakiejś małej firmie, sprawca również.komputero pisze:O nie wiedziałem, że taka zmiana się szykuje. kiedyś to się brało najtańsze oc, bo i tak za szkodę płacił ubezpieczyciel sprawcyenio pisze: Będzie drożej ale moim zdaniem znacznie lepiej. Teraz kasę za szkodę będziesz brał od swojego ubezpieczyciela. Założmy,ze OC masz w PZU to właśnie do PZU idziesz. Nie musisz wstawiać sobie juz najtańszych części ale bierzesz te lepsze. Potem PZU samo egzekwuje kasę od ubezpieczyciela sprawcy wypadku. Tak wieć jak widzisz nie warto jest już ubezpieczać się w firmach krzak ale wybierać te większe towarzystwa ubezpieczeniowe.
Sam stawiałbym na:
pzu
hestię
compensę
allianz
czy wartę
Te są sprawdzone.
Moim zdaniem zdecydowanie na plus. I nie sądzę aby miało się to tak bardzo zwiększyć cenowo. Wiadomo,że bedzie trochę drożej ale nie że aż tak. Konkurencja w końcu działa i jednak firmy ubezpieczeniowe bedą chciały przyciągnąć najlepszą ofertą.
Tak samo jak enio jestem zdania,że lepiej jest wybrać jedną z większych firm.
Tak samo jak enio jestem zdania,że lepiej jest wybrać jedną z większych firm.
Bywalec

Zapytaj też o AC dla samochodu wtedy będziesz mieć naprawę PDR i pomoc drogową nawet jak wypadek jest z Twojej winy.
Nowy(a) na forum

Sam jestem ciekaw ile by kosztowało OC do nowego Lexusa?
Boję się pomyśleć nawet o tej kwocie!
A słyszeliście, że Lexus otwiera pierwszy salon w Turcji- http://www.mototarget.pl/news,lexus_pod ... 19621.html. No tak gospodarka turecka bardzo pnie się do góry- to i zapotrzebowanie na takie samochody jest!
Boję się pomyśleć nawet o tej kwocie!
A słyszeliście, że Lexus otwiera pierwszy salon w Turcji- http://www.mototarget.pl/news,lexus_pod ... 19621.html. No tak gospodarka turecka bardzo pnie się do góry- to i zapotrzebowanie na takie samochody jest!
Nowy(a) na forum

Tam gdzie najtaniej!
Warto w takiej sytuacji prześledzić ten raport- http://www.mfind.pl/akademia/raporty-i- ... 15-raport/
Zwłaszcza jeśli w najbliższym czasie musicie takie ubezpieczenie opłacić!
Warto w takiej sytuacji prześledzić ten raport- http://www.mfind.pl/akademia/raporty-i- ... 15-raport/
Zwłaszcza jeśli w najbliższym czasie musicie takie ubezpieczenie opłacić!
Bywalec

Gdzie teraz polecacie OC? Mam w planach kupić samochód, ale nie miałam jeszcze czasu rozejrzeć się za ubezpieczycielami. Na darmowym portalu Sprzedajemy udało mi się w kilka godzin znaleźć auto, czego się nie spodziewałam.
Informacje
Bing [Bot] » 1 gość